Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tunn lingonsylt

  • peekaboo 18 september 2008

    Lingonsylten jag kokade blev för tunn..hur avhjälper jag det?

  • Bianca 18 september 2008

    Jadu, om den svalnat och fortfarande är lika tunn skulle jag koka om den och låta den puttra nån halvtimme/timme tills vätskan reducerats. Det finns ju socker med pektin i just till syltning men om det finns endast pektin(som verkar vara det som saknas) vet jag ej. Nån annnan som vet?

  • bernit 18 september 2008

    Skrivet av Bianca den 18 sep 2008

    Jadu, om den svalnat och fortfarande är lika tunn skulle jag koka om den och låta den puttra nån halvtimme/timme tills vätskan reducerats. Det finns ju socker med pektin i just till syltning men om det finns endast pektin(som verkar vara det som saknas) vet jag ej. Nån annnan som vet?


    Håller med - koka ned ytterligare

  • flabban 18 september 2008

    Jag håller också med, nu när skadan redan är skedd. Vill du ha geleig lingonsylt, så koka lingonen i 15 minuter och lyft kastullen från plattan och rör i sockret. Då behövs inget syltsocker. Lycka till.

  • Kicki8 18 september 2008

    Det finns att köpa pektin på apoteket.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.