Lingonsylten jag kokade blev för tunn..hur avhjälper jag det?
Bianca18 september 2008
Jadu, om den svalnat och fortfarande är lika tunn skulle jag koka om den och låta den puttra nån halvtimme/timme tills vätskan reducerats. Det finns ju socker med pektin i just till syltning men om det finns endast pektin(som verkar vara det som saknas) vet jag ej. Nån annnan som vet?
bernit18 september 2008
Skrivet av Bianca den 18 sep 2008
Jadu, om den svalnat och fortfarande är lika tunn skulle jag koka om den och låta den puttra nån halvtimme/timme tills vätskan reducerats. Det finns ju socker med pektin i just till syltning men om det finns endast pektin(som verkar vara det som saknas) vet jag ej. Nån annnan som vet?
Håller med - koka ned ytterligare
flabban18 september 2008
Jag håller också med, nu när skadan redan är skedd. Vill du ha geleig lingonsylt, så koka lingonen i 15 minuter och lyft kastullen från plattan och rör i sockret. Då behövs inget syltsocker. Lycka till.
Lingonsylten jag kokade blev för tunn..hur avhjälper jag det?
Jadu, om den svalnat och fortfarande är lika tunn skulle jag koka om den och låta den puttra nån halvtimme/timme tills vätskan reducerats. Det finns ju socker med pektin i just till syltning men om det finns endast pektin(som verkar vara det som saknas) vet jag ej. Nån annnan som vet?
Jadu, om den svalnat och fortfarande är lika tunn skulle jag koka om den och låta den puttra nån halvtimme/timme tills vätskan reducerats. Det finns ju socker med pektin i just till syltning men om det finns endast pektin(som verkar vara det som saknas) vet jag ej. Nån annnan som vet?
Håller med - koka ned ytterligare
Jag håller också med, nu när skadan redan är skedd. Vill du ha geleig lingonsylt, så koka lingonen i 15 minuter och lyft kastullen från plattan och rör i sockret. Då behövs inget syltsocker. Lycka till.
Det finns att köpa pektin på apoteket.