Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vattnig kycklingfilè..

  • lenasj65 30 januari 2014

    Jag undrar ifall ngn har ett tips om hur man steker kycklingfilèn gyllenbrun?! Det kvittar vilket märke jag köper så blir det massor av vatten i stekpannan. Trots att den är ordentligt tinad och rumstempererad. Är färsk bättre månntro? Lena

  • walterego 31 januari 2014

    Det är besvärligt att steka kycklingfilé gyllenbrun, tycker jag.
    Lättare att grilla den i ugn.
    Lättast är att ta en lämplig glasform, pensla den med soja i botten, putsa och krydda filéerna, lägg i dem i formen, pensla med soja på toppen och fyll på med grädde-mjölk 50/50 ca 3 dl för 1 kg filé. In i microugn (min är 600 w) 18-20 minuter (alltså ca 3 minuter/filé) och sen har du kött med sås färdigt. Under tiden sätter du på potatisen, dukar bordet. Men jag är ju född lat?

  • MarshmallowsFluff 31 januari 2014

    Jag brukar steka på låg värme tills det börjar bli mycket vätska sedan höjer jag drastiskt och steker lite till så brukar vätskan dunsta och filéerna ta färg :) Alternativt så kan man hälla av en del av vätskan istället för att vänta på att det ska dunsta.

  • annapatrik 31 januari 2014

    Håller helt med om att kycklingfilé verkar bestå av en hel massa vatten, ungefär som gurka.
    Färsk filé är bättre men så mycket dyrare.
    Mina knep är att precis som rådet du fått, steka på svag värme tills vatten kommit ut, sen lyfter jag ur filéerna, gör ren pannan och steker på rejäl värme, det funkar bra.

    Man kan också koka upp vatten, lägg i kycklingen i det kokande vattnet 5 min (jag brukar ta salt i också), lyft upp och låt rinna av medan stekpannan blir varm och sen steker jag dom.
    Jag tycker nästan det blir saftigast då.

    http://yrhattans.wordpress.com/

  • mkfkp 31 januari 2014

    Hej, jag köper aldrig fryst kyckling på grund av att det innehåller så mycket vatten, om du hittar så finns ett märke "kalas" som inte innehåller så mycket vatten, även kronfågel har som inte är marinerad i vatten. Man får läsa på förpackningen. Tanken är väl att de ska vara saftigare, men det tycker inte jag. Jag betalar hellre lite mer för färska filéer . Maria
    :)

  • walterego 31 januari 2014

    Skrivet av mkfkp den 31 jan 2014

    Hej, jag köper aldrig fryst kyckling på grund av att det innehåller så mycket vatten, om du hittar så finns ett märke "kalas" som inte innehåller så mycket vatten, även kronfågel har som inte är marinerad i vatten. Man får läsa på förpackningen. Tanken är väl att de ska vara saftigare, men det tycker inte jag. Jag betalar hellre lite mer för färska filéer . Maria
    :)


    Jag tror att "tanken" från leverantörerna är att få bra betalt för vatten/kg.

  • lenasj65 1 februari 2014

    Tack för alla svar! Ja detta vatten är säkert ett försäljningstrick.. Ska ha kyckling ikväll o ska prova något av ers förslag! Tack!

  • walterego 1 februari 2014

    Skrivet av lenasj65 den 1 feb 2014

    Tack för alla svar! Ja detta vatten är säkert ett försäljningstrick.. Ska ha kyckling ikväll o ska prova något av ers förslag! Tack!

    OM....du råkar fastna för mitt "lata", men otroligt goda, recept så kan jag rekommendera att göra ett snitt i filén och lägga i en bit, tex, ädelost fäst med en tandpetare, så får du en xtra smak med god sås också. Sen är det bara att slänga ihop en fräsch sallad. Servera med kokt potatis (kallad julpotatis, den med rött skal) sen kan INGET gå fel.
    Lycka till!

  • Tussilago_Flikkan 1 februari 2014

    Jag brukar aldrig ha problemmed vattnigakycklingfiléer.. köper oftast frysta av olika märken.
    Jag tycker det låter som att stekpannan inte är varm nog, eller så lägger du ner för många kycklingfileer samtidigt så pannan blir för kall.. i båda fallen börjar det koka istället för att bryna.

  • amoz 1 februari 2014

    Skrivet av Tussilago_Flikkan den 1 feb 2014

    Jag brukar aldrig ha problemmed vattnigakycklingfiléer.. köper oftast frysta av olika märken.
    Jag tycker det låter som att stekpannan inte är varm nog, eller så lägger du ner för många kycklingfileer samtidigt så pannan blir för kall.. i båda fallen börjar det koka istället för att bryna.


    Håller helt med dig...det går inte att steka mycket på en gång för då blir det som sagt mer kokt för vattnet kan inte avdunsta.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.