Jag har gjort både rödvinsås och portvinssås som har smakat fantastiskt, men vid minst 3 tillfällen har såsen plötsligt blivit smaklös. Den smakar nästan bara "saftsoppa". Det händer mitt under kokningen. Jag kan inte härleda till något speciellt, ibland har jag maizena ibland arrowrot. Ibland bara vin och ibland balsamvinäger + vin.
Har någon upplevt samma sak? Jag förstår ingenting, först smakar jag av och den är jättegod sedan vill jag bara koka ner den lite - och plötsligt förvinner smaken.
Jag har gjort både rödvinsås och portvinssås som har smakat fantastiskt, men vid minst 3 tillfällen har såsen plötsligt blivit smaklös. Den smakar nästan bara "saftsoppa". Det händer mitt under kokningen. Jag kan inte härleda till något speciellt, ibland har jag maizena ibland arrowrot. Ibland bara vin och ibland balsamvinäger + vin.
Har någon upplevt samma sak? Jag förstår ingenting, först smakar jag av och den är jättegod sedan vill jag bara koka ner den lite - och plötsligt förvinner smaken.
vet inte varför, men testa ett annat, tex:
http://www.menyse.com/action/subcategory?categoryid2=369
i med mer vin om du ska reducera!:) samt en skvätt ox/kalv-fond.