Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit eller brun löksås?

  • robert_killen 1 november 2010

    Tänkte bara kolla med er om hur ni vill ha eran löksås?
    Jag och min far har ofta tjivats om detta. Han vill ha en vit sås, och jag kan inte äta en vit, utan måste ha lite gyllenbrun eller brun löksås.

    Hur tycker ni matgurus där ute i vårt långa land? (A)

  • soccermum 1 november 2010

    Jag gillar min lattefärgad :)

  • chrisq 1 november 2010

    (Y) till fläsk har jag lite färgad men till stekt strömmimg har jag vit

  • sessa79 1 november 2010

    till fläsk har jag vit ..o till pannbiff brun..

  • The_mama97mia 1 november 2010

    Jag gör aldrig vit löksås. Till pannbiff blir det lätt brun, skyn färgar ju.
    Men jag gillar vitlök! *hihi*

  • Cassiopeya 1 november 2010

    Öh har aldrig ens reflekterat över att det finns olika färger...äter helst inte löksås {messed} Bruna bönor ska de va till fläsk:p

  • safir74 1 november 2010

    Åt just stekt fläsk med potatis och löksås till middag...brun men ljust brun ska löksåsen vara. Absolut inte vit

  • sikaal 1 november 2010

    Mamma gjorde vit, den gillade jag inte. Min svärmor gjorde brun, den går an.
    Här i huset görs brun löksås till stekt fläsk, vi bryner mjölet i fläskflott och vispar i vatten, så den blir så mörk man bryner.

  • MatAnders 1 november 2010

    Med löksås tänker jag uteslutande på den varianten till stekt fläsk och då gärna med någon droppe soja så det ger lite färg.

  • boz1965 1 november 2010

    Beror lite på vad den ska serveras med, men personligen vill jag nog ha lite färg på den.

  • Cassiopeya 1 november 2010

    När äter du löksås förutom till fläsk? *nyfiken*

  • farmoringer 1 november 2010

    Man äter löksås till stekt salt sill också. Mumsigt värre....
    Jag vill ha en liten droppe soja i såsen till fläsk men inte till sillen...

  • mattant41 1 november 2010

    Här är det ljus löksås som gäller kanske inte helt vit meninte mer än en droppe soja i såsen.

  • amoz 1 november 2010

    När jag tänker löksås så gör jag den genom att fräsa lök i fettet som blir kvar efter att jag stekt fläsket knaprigt. Sedan tillsätter jag lite vetemjöl som jag låter fräsa tills det fått lite gyllembrun färg. därefter häller jag på mjölk till lagom tjocklek. Då blir såsen ljusbrun och så god så!\o/

  • alindalinda 1 november 2010

    så ljus som möjligt, i min smak!

  • AirWomen88 1 november 2010

    När jag tänker på lök så tänker jag mig den som vit. Men mammas sambo vill ha löksåsen brun och det funkar lika bra det för mig som vit. men när jag gör löksås själv så gör jagd en vit.

  • FruAst 2 november 2010

    Vit löksås till stekt fläsk!

    Stekt salt sill, måste man äta sånt i vårt överflöd...

  • soccermum 2 november 2010

    Nyfiken:
    1) Om man ska få löksåsen helt vit lägger man då ned den råa löken i mjölksåsen eller kan man steka den utan att få med någon färg i såsen sedan?

    2) Robert killen, du skriver att du inte KAN äta den vit... Varför? :)

  • boz1965 2 november 2010

    Skrivet av soccermum den 2 nov 2010

    Nyfiken:
    1) Om man ska få löksåsen helt vit lägger man då ned den råa löken i mjölksåsen eller kan man steka den utan att få med någon färg i såsen sedan...


    Jag brukar "svetta" löken i smör på svag värme först så att den får "rätt" smak och blir mjuk men inte tar färg.

  • boz1965 2 november 2010

    Skrivet av Cassiopeya den 1 nov 2010

    När äter du löksås förutom till fläsk? *nyfiken*


    Jag äter mycket sällan stekt salt sill, men vid de sällsynta tillfällen jag faktiskt gör det så blir löksås till.

    Löksås gör jag också ibland till pannbiff istället för att "bara" steka lök och lägga ovanpå biffarna.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.