När jag lägger in ett nytt recept på Matklubben, så står det ibland att det väntar på korrigeringar innan det kan bli godkänt. Hur vet man då vad det är som behöver rättas till om man själv tycker att man skrivit rätt och inte hittar några fel?
Vore tacksam om någon kunde förklara och hjälpa mig med det!
The_mama97mia24 juli 2011
Hej, som jag förstår det så läggs alla NYA recept i kö liksom, sen ska det godkännas av alla som är snälla o rara o frivilliga godkännare här , helt ideellt...
Om ditt recept har ngt som behöver rättas till så får du meddelande om det.
muminlotta24 juli 2011
Det står ju att det måste korrigeras innan det kan bli godkänt, men inte just vad det är som behöver ändras. Hur vet man vad?
soccermum24 juli 2011
Brukar stå tydligt i mejlet man får där det står att receptet inte är godkänt :)
soccermum24 juli 2011
Om det är ditt recept på "kassler i god ädelostsås" så kan t o m jag som inte är godkännare se att det är några "fel", dvs ett par saker som inte följer instruktionerna..
*kassler i valfri mängd tror jag ska anges en ungefärlig mängd iaf
*ca 10 champinjoner ska nog stå Ca med stort C samt ev färska eller konserverade champ också
*1 hel gräddädelost behöver nog stå hur många gram för det kanske skiljer sig från märke till märke vad vet jag..
*tror också de har en annan stavning än din på creme fraiche även om jag på rak arm inte kan säga om det ska vara créme eller cremé eller crème eller hur det nu ska vara (står också i instruktionerna)
Lycka till med att få det godkänt nu-kan hända jag missat något men detta var iaf en bit på väg för att hjälpa dig :)
Receptet lät väldigt gott iaf :P
muminlotta24 juli 2011
Tack så mycket för hjälpen. Ska se om jag kan försöka rätta till receptet så att det blir godkänt. Tack, tack!
margitkallgren25 juli 2011
Detta äri nte samma problem men jag bara undrar-
Nyligen har det hänt när jag skickat in nya recept att det kommit fram ett meddelande om
icke godkänd bild trots att jag inte skickat någon bild.
Tyvärr försvinner hela receptet som man skrivit in. Så då struntar man i detta..Margit
boz196525 juli 2011
Skrivet av soccermum den 24 jul 2011
Om det är ditt recept på "kassler i god ädelostsås" så kan t o m jag som inte är godkännare se att det är några "fel", dvs ett par saker som inte följer instruktionerna..
*kassler i valfri mängd tror jag ska anges en ungefärlig mängd iaf
*ca 10 champinjoner ska nog stå Ca med stort C samt ev färska eller konserverade champ också
*1 hel gräddädelost behöver nog stå hur många gram för det kanske skiljer sig från märke till märke vad vet jag..
*tror också de har en annan stavning än din på creme fraiche även om jag på rak arm inte kan säga om det ska vara créme eller cremé eller crème eller hur det nu ska vara (står också i instruktionerna)
Lycka till med att få det godkänt nu-kan hända jag missat något men detta var iaf en bit på väg för att hjälpa dig :)
Receptet lät väldigt gott iaf :P
Måste bara göra ett par korrigeringar här eftersom det ändå har skrivits offentligt.
1 - Kasslern vill vi mycket riktigt ha en mängd på.
2 - Cirka förkortas "ca" eller "c:a", båda förkortningarna är godkända enligt svenskt språkbruk. Men tänk på att om du använder dig av cirkamått så skriv aldrig det först på raden, då förstår inte databasen vad du menar och det blir fel i bl.a. inköpslistorna när folk vill skriva ut sådana. Korrekt ordningsföljd är: [mängd] [mått] [råvara], därefter kan du göra en _mycket kortfattad_ anteckning. (Och visst är det bra att få veta om men avser färska eller konserverade champinjoner. ;) )
3 - Osten vill vi också ha en vikt på, som du mycket riktigt påpekar så varierar det mellan olika tillverkare.
4 - Crème fraiche stavas alltid med s.k. "grav accent" (bakåtlutat accenttecken) på första "e" i "crème" - aldrig på sista.
:)
muminlotta25 juli 2011
Tack igen för tipsen! Ska försöka göra rätt i fortsättningen.
Vad gäller problemet som MargitKallgren råkat ut för, så har det gjort likadant för mig också. Har inte ens försökt lägga in en bild och så har hela receptet försvunnit. Lite tråkigt att behöva göra om allt igen.
Cassiopeya25 juli 2011
Skrivet av muminlotta den 25 jul 2011
Tack igen för tipsen! Ska försöka göra rätt i fortsättningen.
Vad gäller problemet som MargitKallgren råkat ut för, så har det gjort likadant för mig också. Har inte ens försökt lägga in en bild och så har hela receptet försvunnit. Lite tråkigt att behöva göra om allt igen.
Har varit med om liknande, och skriver därför numer alltid i word och kopierar in till MK. Hjälper ju dock inte mot felet, men jag slipper skriva två gånger :)
muminlotta25 juli 2011
Låter som en bra ide! Tack för tipset!
amoz25 juli 2011
Det jag lagt märke till då jag skrivit in recept är att om jag gör uppehåll, tex, gå på toa{worship} mitt i skrivandet, så försvinner allt det jag hunnit skriva.
boz196526 juli 2011
Skrivet av amoz den 25 jul 2011
Det jag lagt märke till då jag skrivit in recept är att om jag gör uppehåll, tex, gå på toa{worship} mitt i skrivandet, så försvinner allt det jag hunnit skriva.
Därför är det en bra idé att använda ett annat program, t.ex. Word eller Notepad när man skriver sitt recept första gången. Då har man all tid i världen att fundera, redigera och rätta (och gå på toa ;) ). Sen är det bara att klippa och klistra när man lägger upp receptet. (Y)
Det som händer när man tar för lång tid på sig att mata in sitt recept här på MK är att man får en s.k. "timeout", dvs att servern, grovt uttryckt, tar ens inaktivitet som att man inte tänker lägga upp nåt recept och avslutar därför den sessionen för att frigöra resurser (t.ex. minne, processorkraft, bandbredd etc.) för andra uppgifter.
Skulle servern hålla sessionerna öppna hur länge som helst hade det till sist inte funnits några resurser kvar att driva resten av sajten och MK hade helt enkelt slutat fungera.
Cassiopeya26 juli 2011
Skrivet av boz1965 den 26 jul 2011
Skrivet av amoz den 25 jul 2011
Det jag lagt märke till då jag skrivit in recept är att om jag gör uppehåll, tex, gå på toa{worship} mitt i skrivandet, så försvinner allt det jag hunnit skriva.
Därför är det en bra idé att använda ett annat program, t.ex. Word eller Notepad när man skriver sitt recept första gången. Då har man all tid i världen att fundera, redigera och rätta (och gå på toa ;) ). Sen är det bara att klippa och klistra när man lägger upp receptet. (Y)
Det som händer när man tar för lång tid på sig att mata in sitt recept här på MK är att man får en s.k. "timeout", dvs att servern, grovt uttryckt, tar ens inaktivitet som att man inte tänker lägga upp nåt recept och avslutar därför den sessionen för att frigöra resurser (t.ex. minne, processorkraft, bandbredd etc.) för andra uppgifter.
Skulle servern hålla sessionerna öppna hur länge som helst hade det till sist inte funnits några resurser kvar att driva resten av sajten och MK hade helt enkelt slutat fungera.
När jag lägger in ett nytt recept på Matklubben, så står det ibland att det väntar på korrigeringar innan det kan bli godkänt. Hur vet man då vad det är som behöver rättas till om man själv tycker att man skrivit rätt och inte hittar några fel?
Vore tacksam om någon kunde förklara och hjälpa mig med det!
Hej, som jag förstår det så läggs alla NYA recept i kö liksom, sen ska det godkännas av alla som är snälla o rara o frivilliga godkännare här , helt ideellt...
Om ditt recept har ngt som behöver rättas till så får du meddelande om det.
Det står ju att det måste korrigeras innan det kan bli godkänt, men inte just vad det är som behöver ändras. Hur vet man vad?
Brukar stå tydligt i mejlet man får där det står att receptet inte är godkänt :)
Om det är ditt recept på "kassler i god ädelostsås" så kan t o m jag som inte är godkännare se att det är några "fel", dvs ett par saker som inte följer instruktionerna..
*kassler i valfri mängd tror jag ska anges en ungefärlig mängd iaf
*ca 10 champinjoner ska nog stå Ca med stort C samt ev färska eller konserverade champ också
*1 hel gräddädelost behöver nog stå hur många gram för det kanske skiljer sig från märke till märke vad vet jag..
*tror också de har en annan stavning än din på creme fraiche även om jag på rak arm inte kan säga om det ska vara créme eller cremé eller crème eller hur det nu ska vara (står också i instruktionerna)
Lycka till med att få det godkänt nu-kan hända jag missat något men detta var iaf en bit på väg för att hjälpa dig :)
Receptet lät väldigt gott iaf :P
Tack så mycket för hjälpen. Ska se om jag kan försöka rätta till receptet så att det blir godkänt. Tack, tack!
Detta äri nte samma problem men jag bara undrar-
Nyligen har det hänt när jag skickat in nya recept att det kommit fram ett meddelande om
icke godkänd bild trots att jag inte skickat någon bild.
Tyvärr försvinner hela receptet som man skrivit in. Så då struntar man i detta..Margit
Om det är ditt recept på "kassler i god ädelostsås" så kan t o m jag som inte är godkännare se att det är några "fel", dvs ett par saker som inte följer instruktionerna..
*kassler i valfri mängd tror jag ska anges en ungefärlig mängd iaf
*ca 10 champinjoner ska nog stå Ca med stort C samt ev färska eller konserverade champ också
*1 hel gräddädelost behöver nog stå hur många gram för det kanske skiljer sig från märke till märke vad vet jag..
*tror också de har en annan stavning än din på creme fraiche även om jag på rak arm inte kan säga om det ska vara créme eller cremé eller crème eller hur det nu ska vara (står också i instruktionerna)
Lycka till med att få det godkänt nu-kan hända jag missat något men detta var iaf en bit på väg för att hjälpa dig :)
Receptet lät väldigt gott iaf :P
Måste bara göra ett par korrigeringar här eftersom det ändå har skrivits offentligt.
1 - Kasslern vill vi mycket riktigt ha en mängd på.
2 - Cirka förkortas "ca" eller "c:a", båda förkortningarna är godkända enligt svenskt språkbruk. Men tänk på att om du använder dig av cirkamått så skriv aldrig det först på raden, då förstår inte databasen vad du menar och det blir fel i bl.a. inköpslistorna när folk vill skriva ut sådana. Korrekt ordningsföljd är: [mängd] [mått] [råvara], därefter kan du göra en _mycket kortfattad_ anteckning. (Och visst är det bra att få veta om men avser färska eller konserverade champinjoner. ;) )
3 - Osten vill vi också ha en vikt på, som du mycket riktigt påpekar så varierar det mellan olika tillverkare.
4 - Crème fraiche stavas alltid med s.k. "grav accent" (bakåtlutat accenttecken) på första "e" i "crème" - aldrig på sista.
:)
Tack igen för tipsen! Ska försöka göra rätt i fortsättningen.
Vad gäller problemet som MargitKallgren råkat ut för, så har det gjort likadant för mig också. Har inte ens försökt lägga in en bild och så har hela receptet försvunnit. Lite tråkigt att behöva göra om allt igen.
Tack igen för tipsen! Ska försöka göra rätt i fortsättningen.
Vad gäller problemet som MargitKallgren råkat ut för, så har det gjort likadant för mig också. Har inte ens försökt lägga in en bild och så har hela receptet försvunnit. Lite tråkigt att behöva göra om allt igen.
Har varit med om liknande, och skriver därför numer alltid i word och kopierar in till MK. Hjälper ju dock inte mot felet, men jag slipper skriva två gånger :)
Låter som en bra ide! Tack för tipset!
Det jag lagt märke till då jag skrivit in recept är att om jag gör uppehåll, tex, gå på toa{worship} mitt i skrivandet, så försvinner allt det jag hunnit skriva.
Det jag lagt märke till då jag skrivit in recept är att om jag gör uppehåll, tex, gå på toa{worship} mitt i skrivandet, så försvinner allt det jag hunnit skriva.
Därför är det en bra idé att använda ett annat program, t.ex. Word eller Notepad när man skriver sitt recept första gången. Då har man all tid i världen att fundera, redigera och rätta (och gå på toa ;) ). Sen är det bara att klippa och klistra när man lägger upp receptet. (Y)
Det som händer när man tar för lång tid på sig att mata in sitt recept här på MK är att man får en s.k. "timeout", dvs att servern, grovt uttryckt, tar ens inaktivitet som att man inte tänker lägga upp nåt recept och avslutar därför den sessionen för att frigöra resurser (t.ex. minne, processorkraft, bandbredd etc.) för andra uppgifter.
Skulle servern hålla sessionerna öppna hur länge som helst hade det till sist inte funnits några resurser kvar att driva resten av sajten och MK hade helt enkelt slutat fungera.
Det jag lagt märke till då jag skrivit in recept är att om jag gör uppehåll, tex, gå på toa{worship} mitt i skrivandet, så försvinner allt det jag hunnit skriva.
Därför är det en bra idé att använda ett annat program, t.ex. Word eller Notepad när man skriver sitt recept första gången. Då har man all tid i världen att fundera, redigera och rätta (och gå på toa ;) ). Sen är det bara att klippa och klistra när man lägger upp receptet. (Y)
Det som händer när man tar för lång tid på sig att mata in sitt recept här på MK är att man får en s.k. "timeout", dvs att servern, grovt uttryckt, tar ens inaktivitet som att man inte tänker lägga upp nåt recept och avslutar därför den sessionen för att frigöra resurser (t.ex. minne, processorkraft, bandbredd etc.) för andra uppgifter.
Skulle servern hålla sessionerna öppna hur länge som helst hade det till sist inte funnits några resurser kvar att driva resten av sajten och MK hade helt enkelt slutat fungera.
Aha...tack för en bra förklaring boz!