Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Matklubben

  • 14 mars 2000

    Mat och vin är nästintill en besatt passion i mitt liv, därför passar denna klubb mig som fisken i vattnet (fast i ugnen är den betydligt godare...)Tack för en bra sajt, jag blev helt lycklig när jag blev rekommenderad den, vi hörs snart igen!Maria

  • Okänd 18 mars 2012

    Tyvärr tycks Matklubben ha ett alltför strikt och stelbent regelverk när det gäller inskickande av recept. Med rigida regler, t.ex. ett mellanslag för mycket i ingredienslistan eller att vissa delar i ett recept liknar ett tidigare publicerat, godkänns inte receptet för publicering. Likväl kan receptet, redan före godkännandet, laddas ner av övriga medlemmar.

    Dessutom missar man att hålla debattsidorna aktuella genom att man publicerar nya inlägg på den sista sidan i stället för den första. Därigenom lyckas man kväva intresset för debatt. När det första man får se vid öppnandet av en tråd är ett flera år gammalt inlägg tappar man lusten för att bemöta inlägget. Man bringas ju att tro att ämnet inte är aktuellt längre .

  • lillawe 18 mars 2012

    {pirate} Hej
    Jag blir så glad att läsa att det finns älskare av matlagning mer än vad jag är....{party}

  • boz1965 18 mars 2012

    Skrivet av LarsDe den 18 mar 2012

    Tyvärr tycks Matklubben ha ett alltför strikt och stelbent regelverk när det gäller inskickande av recept. Med rigida regler, t.ex. ett mellanslag för mycket i ingredienslistan eller att vissa delar i ett recept liknar ett tidigare publicerat, godkänns inte receptet för publicering. Likväl kan receptet, redan före godkännandet, laddas ner av övriga medlemmar.

    Dessutom missar man att hålla debattsidorna aktuella genom att man publicerar nya inlägg på den sista sidan i stället för den första. Därigenom lyckas man kväva intresset för debatt. När det första man får se vid öppnandet av en tråd är ett flera år gammalt inlägg tappar man lusten för att bemöta inlägget. Man bringas ju att tro att ämnet inte är aktuellt längre .


    Hej Lars.

    Vi skickar inte tillbaka recept som det bara finns några småfel i, t.ex. några mellanslag för mycket, ett par felstavningar eller liknande. Småfelen brukar vi rätta själva när vi går igenom recepten. Däremot brukar de få åka med på ett hörn när vi hittar större fel som t.ex. utelämnade mängder, felaktiga mått etc.

    Dubblettrecept godkänner vi inte av den enkla anledningen att det skulle bli alldeles för krångligt för den som söker ett recept att få upp 8-10 olika inmatningar av samma eller snarlika recept. Det är upp till den som skriver in ett recept att kontrollera att det inte redan existerar. Har man ett recept som är snarlikt ett annat recept, där det bara skiljer en ingrediens eller lite grand i mängderna är det bättre att skriva en kommentar till det befintliga receptet att "så här gör jag, och då blir det på det här viset" istället för att skriva in ett helt nytt recept som bara skiljer sig ytterst lite åt.

    Det finns en manual som beskriver hur du går tillväga för att få ett recept godkänt här på MK: http://www.matklubben.se/pdf/receptguide-2011-08-19.pdf. Följer du den så är risken att du får dina recept underkända ganska liten.

    Dina övriga frågor får MK's ledning svara på.

  • boz1965 18 mars 2012

    Sen kan jag _personligen_ (vill understryka "personligen") hålla med om att trådar där det inte har hänt nånting på 12 månader eller mer borde låsas för vidare kommentarer, men dock inte för läsning eftersom de kan innehålla intressant och relevant information.

  • stbcn1122 2 april 2012

    Skrivet av LarsDe den 18 mar 2012

    Tyvärr tycks Matklubben ha ett alltför strikt och stelbent regelverk när det gäller inskickande av recept. Med rigida regler, t.ex. ett mellanslag för mycket i ingredienslistan eller att vissa delar i ett recept liknar ett tidigare publicerat, godkänns inte receptet för publicering. Likväl kan receptet, redan före godkännandet, laddas ner av övriga medlemmar.

    Dessutom missar man att hålla debattsidorna aktuella genom att man publicerar nya inlägg på den sista sidan i stället för den första. Därigenom lyckas man kväva intresset för debatt. När det första man får se vid öppnandet av en tråd är ett flera år gammalt inlägg tappar man lusten för att bemöta inlägget. Man bringas ju att tro att ämnet inte är aktuellt längre .

  • Okänd 2 april 2012

    {disapointed} Varför kan man inte redigera ett stavfel i en receptrubrik?

  • Okänd 2 april 2012

    Skrivet av stbcn1122 den 2 apr 2012

    Skrivet av LarsDe den 18 mar 2012

    Tyvärr tycks Matklubben ha ett alltför strikt och stelbent regelverk när det gäller inskickande av recept. Med rigida regler, t.ex. ett mellanslag för mycket i ingredienslistan eller att vissa delar i ett recept liknar ett tidigare publicerat, godkänns inte receptet för publicering. Likväl kan receptet, redan före godkännandet, laddas ner av övriga medlemmar.

    Dessutom missar man att hålla debattsidorna aktuella genom att man publicerar nya inlägg på den sista sidan i stället för den första. Därigenom lyckas man kväva intresset för debatt. När det första man får se vid öppnandet av en tråd är ett flera år gammalt inlägg tappar man lusten för att bemöta inlägget. Man bringas ju att tro att ämnet inte är aktuellt längre .




    Och? Du kanske ville tillägga nåt?

  • Okänd 15 april 2012

    Som jag har uppfattat syftet med Matklubben är det en möjlighet för medlemmarna att ta del av varandras inskickade recept och kanske använda dem i den egna matlagningen. För att göra detta är det bra om man kan skriva ut resp. recept. Alla har ju inte möjlighet eller vilja att ha datorn vid sidan om på köksbänken. Kan man inte skriva ut aktuellt recept, trots förstklassig utrustning, har ju en av de viktigaste funktionerna med siten missat målet.

    Efter att ha sökt, och funnit, ett antal till synes intressanta recept på kasslergratäng försökte jag att skriva ut dessa. Det som kom ut ur skrivaren var emellertid endast matklubbens logotyp, i övrigt ett blankt papper.

    Nu anser jag att botten är nådd! Kan man hos ansvariga inom MK syssla med petitesser och konstiga regler samt ignorera medlemmarnas synpunkter och samtidigt strunta i de verkliga problemen, alla buggar, då anser jag att siten är onödig. Lägg ner!

    Det gör jag nu själv, med omedelbar verkan! Bye bye alla!

  • Smulmamman 15 april 2012

    Skrivet av LarsDe den 15 apr 2012

    Som jag har uppfattat syftet med Matklubben är det en möjlighet för medlemmarna att ta del av varandras inskickade recept och kanske använda dem i den egna matlagningen. För att göra detta är det bra om man kan skriva ut resp. recept. Alla har ju inte möjlighet eller vilja att ha datorn vid sidan om på köksbänken. Kan man inte skriva ut aktuellt recept, trots förstklassig utrustning, har ju en av de viktigaste funktionerna med siten missat målet.

    Efter att ha sökt, och funnit, ett antal till synes intressanta recept på kasslergratäng försökte jag att skriva ut dessa. Det som kom ut ur skrivaren var emellertid endast matklubbens logotyp, i övrigt ett blankt papper.

    Nu anser jag att botten är nådd! Kan man hos ansvariga inom MK syssla med petitesser och konstiga regler samt ignorera medlemmarnas synpunkter och samtidigt strunta i de verkliga problemen, alla buggar, då anser jag att siten är onödig. Lägg ner!

    Det gör jag nu själv, med omedelbar verkan! Bye bye alla!



    Jag har lyckats skriva ut recept från matklubben. Jag markerade texten, gick in under arkiv, skriv ut. Då kommer en ruta fram med vilka skrivare du har och om det är några ändringar du vill göra. Kryssa i markering och sedan ok. Jag fick med både bild och text.
    Smulmamman

  • pihal 15 april 2012

    jag lyckas också skriva ut mina recept varje gång och tro mig jag har skrivit ut många. Jag får med både bild och text. Fast jag sparar receptet först i min kokbok och går på skriva ut där, får sen upp en annan ruta i datorn där jag kan ange hur många ex jag vill ha med mera. Jag tycker matklubben är jättebra, men det beror ju på vad man gör den till. Man kan alltid hitta fel med allt om man letar. Men försök se allt det positiva i klubben och se det jobb som godkännarna lägger ner, visst kan dom göra fel , men det gör vi väl alla. Big deal!

  • boz1965 15 april 2012

    Skrivet av LarsDe den 15 apr 2012

    Som jag har uppfattat syftet med Matklubben är det en möjlighet för medlemmarna att ta del av varandras inskickade recept och kanske använda dem i den egna matlagningen. För att göra detta är det bra om man kan skriva ut resp. recept. Alla har ju inte möjlighet eller vilja att ha datorn vid sidan om på köksbänken. Kan man inte skriva ut aktuellt recept, trots förstklassig utrustning, har ju en av de viktigaste funktionerna med siten missat målet.

    Efter att ha sökt, och funnit, ett antal till synes intressanta recept på kasslergratäng försökte jag att skriva ut dessa. Det som kom ut ur skrivaren var emellertid endast matklubbens logotyp, i övrigt ett blankt papper.


    Jag har aldrig haft några som helst problem att skriva ut recepten. Du kanske skulle ta och kolla dina skrivarinställningar innan du kritiserar MK för att du inte kan skriva ut?


    Nu anser jag att botten är nådd! Kan man hos ansvariga inom MK syssla med petitesser och konstiga regler samt ignorera medlemmarnas synpunkter och samtidigt strunta i de verkliga problemen, alla buggar, då anser jag att siten är onödig. Lägg ner!

    Det gör jag nu själv, med omedelbar verkan! Bye bye alla!


    Ajöken, bye, so long, arriverderci, adiaŭ, farvel, näkemiin, au revoir, αντίο, kveðja, afscheid, pożegnanie, до свидания, despedida, kwaheri, ลาก่อน. {loser}

  • Bowmore 16 april 2012

    Ovanstående duell kanske borde skötas via privata mess ist för att kasta skit på varandra offentligt.

    Bara en tanke...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.