Eftersom det är så många som är positiva till dubblettrecept (enligt matklubben), vill jag samla er här i denna tråd.
Vi som är negativa till dubbletterna skriver på i den andra tråden "Uppror mot..."
Nallepuh135 juli 2008
:@ är det något och bli irriterad över.
Om ett recept redan finns så tas ju dubletten bort.
Det finns andra saker att ödlsa sin energi på tycker jag.
Queenie5 juli 2008
Då har du nog missförstått det här Nallepuh. Numera så godkäns dubbletter också och vi godkännare får extra mycket jobb. Dubbletterna tas alltså inte alls bort, vi måste även sitta och godkänna dubbletter, det är därför jag har startat tråden "uppror mot dubbletter", och i den här tråden ska ni som är positiva mot dubbletter skriva under.
MammaIrene5 juli 2008
Egentligen förstår inte vad jag det är att uppröra sig över?????
Om folk vill ha sina egna recept fast det är dublettrecept, det kanske skiljer något litet litet, en ändring man har gjort i en annans recept o som man vill komma ihåg
(det går ju inte att ändra i recept för tillfället...)
Jag ser hur som helst inte vad det skulle vara för ont i det......:o
Receptet hamnar ju bara i ens egna kokbok om jag har fattat det rätt? Och i sådana fall är det väl inget att starta namninsamling varisig för eller emot?
Har jag missförstått någonting nu eller???:o
Queenie5 juli 2008
För oss godkännare så är det verkligen något att uppröra sig över då vi får hur mycket som helst mer att göra, dessutom känns det onödigt med en dubblett när receptet redan finns på sidan. Skiljer det något i ingredienserna kallar vi inte det för en dubblett. Vi pratar om exakt likadana recept, tagna från samma sida eller mattidning. Alla har vi olika recept på exempelvis köttbullar, köttfärslimpa eller köttgryta, såna recept blir knappast aldrig dubbletter. Om man nu ändå vill skriva in ett recept, även fast det redan finns, är det för att a: man har inte sökt innan och kollat om receptet finns, eller b: att du absolut vill ha receptet med ditt namn. Receptet hamnar bland dina egna recept under ditt namn, inte i din egna kokbok. För att ett recept ska hamna i din kokbok så måste du lägga det där.
Nallepuh135 juli 2008
Om det är så jobbigt att vara godkännare varför är du de då:o
Queenie5 juli 2008
Det har varit jättekul fram tills nu. Nu känns det som en massa onödigt arbete p.g.a. att vi måste sitta och godkänna/korrigera recept som redan finns på matklubben. Det betyder merjobb för oss godkännare. Förut kunde vi bara trycka på en knapp som heter "makulera recept" och receptet som var en dubblett försvann från listan. Annars tycker jag det är kul att läsa recept, jag är korrekturläsare och tycker att det är kul att rätta till recept. Det var därför jag blev godkännare i första taget, och jag ville gärna hjälpa matklubben.
Smulpajen5 juli 2008
Om man läser i en vanlig kokbok så finns det ju inte två likandana recept. Så varför ska det finnas det här?? Hade en vanlig bok varit full med samma recept hade man ju aldrig köpt den...
Bowmore5 juli 2008
Skrivet av Smulpajen den 5 jul 2008
Om man läser i en vanlig kokbok så finns det ju inte två likandana recept. Så varför ska det finnas det här?? Hade en vanlig bok varit full med samma recept hade man ju aldrig köpt den...
Jädrans bra svar.
Guldstjärna utdelas (Y)
Nallepuh135 juli 2008
Det är ju väldigt fint av dig att hjälpa Matklubben med det här.:p
MammaIrene5 juli 2008
Okay, jag fattar då, jag förstod inte att de recepten också skulle godkännas utan trodde att de hamnade automatiskt i den egna kokboken, o att det kunde vara med ändringar, det andra som du beskriver verkar ju vara helt meningslöst o jag förstår att ni inte vill ha det extra jobbet för ingenting, visst kan vi spara av varandras, något annat verkar ju helt meningslöst o det är ju bra att de tas bort automatiskt om man skulle missat att receptet man skriver in redan finns.......
Queenie5 juli 2008
Tyvärr tas ju inte recepten längre bort Irene, utan nu måste vi godkänna dem, som alla andra recept. Det är därför vi har startat det här "upproret"
majamia5 juli 2008
Skrivet av Smulpajen den 5 jul 2008
Om man läser i en vanlig kokbok så finns det ju inte två likandana recept. Så varför ska det finnas det här?? Hade en vanlig bok varit full med samma recept hade man ju aldrig köpt den...
Kunde inte sagt det bättre själv, en kokbok men samma recept är ju inget att ha! (N)
MammaIrene5 juli 2008
Ja , jag förstod det Queenie, jag kollar på tv samtidigt som jag skriver o jag glömde skriva det sista som jag hade tänkt.......Vad jag menade är att så skulle det ju fortfarande vara....att de absoluta dubletterna försvinner automatiskt menar jag, det finns ju liksom ingen mening för dem, man måste väl inte ha sitt namn på var o varannat recept....
Lindanemon5 juli 2008
Kan inte låta bli att fråga:
Var är alla ni som är positiva till dubbletterna?
Denna tråd är tänkt för er...
anluk5 juli 2008
Finns nog inga positiva till dubletter eller. Vi godkännare är det inte. Och visst vi kanske skall sluta gnälla och sluta vara godkännare,. men vad händer då med Matklubben tror ni????????????????
bakakaka5 juli 2008
Skrivet av Nallepuh13 den 5 jul 2008
Om det är så jobbigt att vara godkännare varför är du de då:o
Dummaste inlägget jag läst på länge.(N)
Jag tycker istället att vi ska vara tacksamma att det finns de som lägger en del av sin fritid på oss Matklubbsmedlemmar och vill godkänna recept.. Ni gör ett kanonjobb och ska uppmuntras.(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
Queenie5 juli 2008
Skrivet av bakakaka den 6 jul 2008
Skrivet av Nallepuh13 den 5 jul 2008
Om det är så jobbigt att vara godkännare varför är du de då:o
Dummaste inlägget jag läst på länge.(N)
Jag tycker istället att vi ska vara tacksamma att det finns de som lägger en del av sin fritid på oss Matklubbsmedlemmar och vill godkänna recept.. Ni gör ett kanonjobb och ska uppmuntras.(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
Håller med, men en del är bara ute för att "jävlas". Jag orkar inte bry mig ...
JE6 juli 2008
Självklart bör det finnas många recept tillgängliga, även av som synes samma recept. Tillagningsätt/innehåll kan skilja något lite, vilket kan få stor effekt på resultatet. Jag skulle inte vara speciellt intresserad om denna sajt skulle bli en kokbok, det var ett bra tag sedan jag tittad i mina kokböcker. Men på nätet blir det mer kul att hitta recept då man kan titta på flera av samma recept. Ta ex. Äppel paj det finns som allt annat tusentals recept, för cirka 10 år sedan hittade jag min perfekta äppelpaj som verkligen tar lyfter fram alla smakerna, ofta tycker jag att sälltan ligger lite dold i många recept.
Smaken är som baken olika, en del är vågade med kryddor, några är rädda för kryddor, personligen gillar jag inte köttbullar som smakar pepparkaka, andra gör det.
Smulpajen6 juli 2008
Skrivet av JE den 6 jul 2008
Självklart bör det finnas många recept tillgängliga, även av som synes samma recept. Tillagningsätt/innehåll kan skilja något lite, vilket kan få stor effekt på resultatet. Jag skulle inte vara speciellt intresserad om denna sajt skulle bli en kokbok, det var ett bra tag sedan jag tittad i mina kokböcker. Men på nätet blir det mer kul att hitta recept då man kan titta på flera av samma recept. Ta ex. Äppel paj det finns som allt annat tusentals recept, för cirka 10 år sedan hittade jag min perfekta äppelpaj som verkligen tar lyfter fram alla smakerna, ofta tycker jag att sälltan ligger lite dold i många recept.
Smaken är som baken olika, en del är vågade med kryddor, några är rädda för kryddor, personligen gillar jag inte köttbullar som smakar pepparkaka, andra gör det.
Om innehållet skiljer sig något är det ju inte samma. Vad vi pratar om är EXAKT samma recept, inte dom som synes vara samma.
Eftersom det är så många som är positiva till dubblettrecept (enligt matklubben), vill jag samla er här i denna tråd.
Vi som är negativa till dubbletterna skriver på i den andra tråden "Uppror mot..."
:@ är det något och bli irriterad över.
Om ett recept redan finns så tas ju dubletten bort.
Det finns andra saker att ödlsa sin energi på tycker jag.
Då har du nog missförstått det här Nallepuh. Numera så godkäns dubbletter också och vi godkännare får extra mycket jobb. Dubbletterna tas alltså inte alls bort, vi måste även sitta och godkänna dubbletter, det är därför jag har startat tråden "uppror mot dubbletter", och i den här tråden ska ni som är positiva mot dubbletter skriva under.
Egentligen förstår inte vad jag det är att uppröra sig över?????
Om folk vill ha sina egna recept fast det är dublettrecept, det kanske skiljer något litet litet, en ändring man har gjort i en annans recept o som man vill komma ihåg
(det går ju inte att ändra i recept för tillfället...)
Jag ser hur som helst inte vad det skulle vara för ont i det......:o
Receptet hamnar ju bara i ens egna kokbok om jag har fattat det rätt? Och i sådana fall är det väl inget att starta namninsamling varisig för eller emot?
Har jag missförstått någonting nu eller???:o
För oss godkännare så är det verkligen något att uppröra sig över då vi får hur mycket som helst mer att göra, dessutom känns det onödigt med en dubblett när receptet redan finns på sidan. Skiljer det något i ingredienserna kallar vi inte det för en dubblett. Vi pratar om exakt likadana recept, tagna från samma sida eller mattidning. Alla har vi olika recept på exempelvis köttbullar, köttfärslimpa eller köttgryta, såna recept blir knappast aldrig dubbletter. Om man nu ändå vill skriva in ett recept, även fast det redan finns, är det för att a: man har inte sökt innan och kollat om receptet finns, eller b: att du absolut vill ha receptet med ditt namn. Receptet hamnar bland dina egna recept under ditt namn, inte i din egna kokbok. För att ett recept ska hamna i din kokbok så måste du lägga det där.
Om det är så jobbigt att vara godkännare varför är du de då:o
Det har varit jättekul fram tills nu. Nu känns det som en massa onödigt arbete p.g.a. att vi måste sitta och godkänna/korrigera recept som redan finns på matklubben. Det betyder merjobb för oss godkännare. Förut kunde vi bara trycka på en knapp som heter "makulera recept" och receptet som var en dubblett försvann från listan. Annars tycker jag det är kul att läsa recept, jag är korrekturläsare och tycker att det är kul att rätta till recept. Det var därför jag blev godkännare i första taget, och jag ville gärna hjälpa matklubben.
Om man läser i en vanlig kokbok så finns det ju inte två likandana recept. Så varför ska det finnas det här?? Hade en vanlig bok varit full med samma recept hade man ju aldrig köpt den...
Om man läser i en vanlig kokbok så finns det ju inte två likandana recept. Så varför ska det finnas det här?? Hade en vanlig bok varit full med samma recept hade man ju aldrig köpt den...
Jädrans bra svar.
Guldstjärna utdelas (Y)
Det är ju väldigt fint av dig att hjälpa Matklubben med det här.:p
Okay, jag fattar då, jag förstod inte att de recepten också skulle godkännas utan trodde att de hamnade automatiskt i den egna kokboken, o att det kunde vara med ändringar, det andra som du beskriver verkar ju vara helt meningslöst o jag förstår att ni inte vill ha det extra jobbet för ingenting, visst kan vi spara av varandras, något annat verkar ju helt meningslöst o det är ju bra att de tas bort automatiskt om man skulle missat att receptet man skriver in redan finns.......
Tyvärr tas ju inte recepten längre bort Irene, utan nu måste vi godkänna dem, som alla andra recept. Det är därför vi har startat det här "upproret"
Om man läser i en vanlig kokbok så finns det ju inte två likandana recept. Så varför ska det finnas det här?? Hade en vanlig bok varit full med samma recept hade man ju aldrig köpt den...
Kunde inte sagt det bättre själv, en kokbok men samma recept är ju inget att ha! (N)
Ja , jag förstod det Queenie, jag kollar på tv samtidigt som jag skriver o jag glömde skriva det sista som jag hade tänkt.......Vad jag menade är att så skulle det ju fortfarande vara....att de absoluta dubletterna försvinner automatiskt menar jag, det finns ju liksom ingen mening för dem, man måste väl inte ha sitt namn på var o varannat recept....
Kan inte låta bli att fråga:
Var är alla ni som är positiva till dubbletterna?
Denna tråd är tänkt för er...
Finns nog inga positiva till dubletter eller. Vi godkännare är det inte. Och visst vi kanske skall sluta gnälla och sluta vara godkännare,. men vad händer då med Matklubben tror ni????????????????
Om det är så jobbigt att vara godkännare varför är du de då:o
Dummaste inlägget jag läst på länge.(N)
Jag tycker istället att vi ska vara tacksamma att det finns de som lägger en del av sin fritid på oss Matklubbsmedlemmar och vill godkänna recept.. Ni gör ett kanonjobb och ska uppmuntras.(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
Om det är så jobbigt att vara godkännare varför är du de då:o
Dummaste inlägget jag läst på länge.(N)
Jag tycker istället att vi ska vara tacksamma att det finns de som lägger en del av sin fritid på oss Matklubbsmedlemmar och vill godkänna recept.. Ni gör ett kanonjobb och ska uppmuntras.(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)
Håller med, men en del är bara ute för att "jävlas". Jag orkar inte bry mig ...
Självklart bör det finnas många recept tillgängliga, även av som synes samma recept. Tillagningsätt/innehåll kan skilja något lite, vilket kan få stor effekt på resultatet. Jag skulle inte vara speciellt intresserad om denna sajt skulle bli en kokbok, det var ett bra tag sedan jag tittad i mina kokböcker. Men på nätet blir det mer kul att hitta recept då man kan titta på flera av samma recept. Ta ex. Äppel paj det finns som allt annat tusentals recept, för cirka 10 år sedan hittade jag min perfekta äppelpaj som verkligen tar lyfter fram alla smakerna, ofta tycker jag att sälltan ligger lite dold i många recept.
Smaken är som baken olika, en del är vågade med kryddor, några är rädda för kryddor, personligen gillar jag inte köttbullar som smakar pepparkaka, andra gör det.
Självklart bör det finnas många recept tillgängliga, även av som synes samma recept. Tillagningsätt/innehåll kan skilja något lite, vilket kan få stor effekt på resultatet. Jag skulle inte vara speciellt intresserad om denna sajt skulle bli en kokbok, det var ett bra tag sedan jag tittad i mina kokböcker. Men på nätet blir det mer kul att hitta recept då man kan titta på flera av samma recept. Ta ex. Äppel paj det finns som allt annat tusentals recept, för cirka 10 år sedan hittade jag min perfekta äppelpaj som verkligen tar lyfter fram alla smakerna, ofta tycker jag att sälltan ligger lite dold i många recept.
Smaken är som baken olika, en del är vågade med kryddor, några är rädda för kryddor, personligen gillar jag inte köttbullar som smakar pepparkaka, andra gör det.
Om innehållet skiljer sig något är det ju inte samma. Vad vi pratar om är EXAKT samma recept, inte dom som synes vara samma.