Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sökfunktionen

  • ingemar75 11 september 2012

    Hej, om jag söker hel kyckling eller kyckling hel-varför får jag då allt utom hel kyckling (nästan)?

  • sju 11 september 2012

    Det kanske låter konstigt, men det är väldigt svårt att skapa sökfunktioner som fungerar på ett bra sätt för användarna. Mitt bästa tips i väntan på att systemutvecklare ska skapa bättre system är att själv bli slugare i sin informationssökning. Om du t.ex. söker på "helstekt kyckling" får du fler relevanta svar.

  • DoctorWho 12 september 2012

    Jag har samma problem med sökfunktionen när jag söker kryddblandning eller kryddmix. Det dyker upp massor med recept som har tex mexikansk kryddblandning eller tacokryddmix som ingrediens. Det är recept på kryddblandningarna/mixerna jag vill ha.

  • Mistys 13 oktober 2012

    Plockar upp en gammal tråd istället för att skapa en ny!

    I morse ville jag söka upp något smaskigt recept att testa till middag. Gick på avanserat sök. Klickade i olika rutor jag ville ha som kriterier ex kött, fläskfilé, kyckling. Fest /bjudrätt. Lät övriga rutor vara tomma då det inte spelar någon roll ex vilket land maträtten hör hemma. Fick upp 5 förslag{question}

    Men nog finns det väl fler än 5 förslag på krirerierna jag valt eller....?

    Försökte fem ggr att kryssa i olika rutor bla "övrigt" på typ av recept. Klickade i "bjudrätter" tog bort kryss mm samma resultat......5 recept. Går det inte att slumpa fram ex 50 recept med kött/kyckling och bjudrätt/festrätt att välja mellan?

    Är det någon mer än jag som tycker att sökfunktionen lämnar allt övrigt att önska och är helt värdelös? Eller gör jag fel?

  • DoctorWho 13 oktober 2012

    Jag undrar varför ord som finns med i kommentarerna över recepten dyker upp som träffar på mitt sökord. Tex denna sås passar perfekt till köttbullar. Om jag söker köttbullar vill jag bara ha recept på köttbullar, inte på sås till köttbullar. Det borde gå att enbart söka på ingredienserna i ingredienslistan i receptet.

  • flabban 13 oktober 2012

    Samma problem här. Sökte på lingonsylt och fick över 800 recept. Nästan alla var rätter som skulle serveras med färdig lingonsylt. Samma sak när jag sökte på baugetter. Över 600 recept, mest baguetter med olika fyllningar. Vad gör jag för fel? Jag behöver hjälp!

  • maxxess 13 oktober 2012

    Skrivet av sju den 11 sep 2012

    Det kanske låter konstigt, men det är väldigt svårt att skapa sökfunktioner som fungerar på ett bra sätt för användarna.


    Ja det låter konstigt :) Eller som en vit lögn hehe..
    Iom med modereringen så är datat på matklubben rätt bra "typat". Det borde faktiskt inte vara någon större match att fixa en briljant fungerande sökfunktion.

    Jag har viss erfarenhet från andra sökningar i vanliga applikationer, och det som brukar underlätta både för kodare och användare är att man söker i steg och hela tiden gör sitt urval snävare (eller inkluderar lite mer och sedan begränsar igen).

    När man söker på MK är det som en bomb med säkert fem triljoner olika kriterier som säkerligen nånstans briserar en bugg.

    Jag ställer inte upp och skriver kod, men att det är "jättepättejobbigt" är inte sant. På andra sajter kanske men här är det ju ordning och reda i de flesta recept.

  • DoctorWho 17 oktober 2012

    Sökte efter fromage, får inte innehålla gelatinblad, gelatinpulver eller gelantinblad. Det blev 52 träffar som tex det nedan, med färdig mix för fromage. :(
    Påsktårta

  • mammis 18 oktober 2012

    Är också irriterad över sökfunktionen, tycker inte den fungerar som den borde(N)

  • bakakaka 18 oktober 2012

    Det är precis detta som är orsaken till att jag aldrig letar recept här längre, det känns liksom inte lönt.

  • Matklubben 24 oktober 2012

    Hej,

    Tack för all feedback gällande vår sökfunktion.Vi håller på att titta på andra lösningar för mer avancerade sökfunktioner som i dagsläget inte fungerar så bra som vi vill att de ska fungera och hoppas kunna lansera en bättre version snart.

  • kristin1979 12 februari 2013

    Hej! När jag söker på "brunch" får jag upp recept på bla helstekt fläskfilé med champinjonsås osv osv... Men jag tror inte främst det beror på matklubben utan deltagarna eftersom den som lägger upp receptet måste ju uppenbarligen kliickat i rutan för " brunch":
    Ghaa....

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.