Hur i all världen ska man kunna veta vilket land ett recept härstammar från? De gånger man vet det, eller det är helt uppenbart går det väl bra, men jag har många recept som jag inte vet var de kommer ifrån...
Det skulle vara bra om 1.antingen det blev valfritt att fylla i ursprung, eller 2. att det fanns en "vet inte"- kategori. Eller är det tänkt att man ska använda "övrigt" för den? Det blir ju inte helt riktigt det heller...
Wombat0416 april 2008
Jag upplever samma sak, ibland måste jag sätta övrigt för att jag inte vet, och ibland chansar jag bara efter vad smakerna gett. Tycker också att det borde vara valfritt med ursprungsland.
Bella
evaldo16 april 2008
Det är som du säger, väldigt svårt att feta var n maträtten härsmammar ifrån. Jag brukar fylla i rutan " Crossover" så blir det nte fel i alla fall.
monac16 april 2008
fyller i lite här & lite där...fniss...ja det är trixigt.
Röstar nog för en "inget särskilt ruta":)
Lange16 april 2008
Akta er bara så inte ett nytt krig utbryter som det gjorde om Burek......
frucaos16 april 2008
Skrivet av Lange den 16 apr 2008
Akta er bara så inte ett nytt krig utbryter som det gjorde om Burek......
??:o
anluk16 april 2008
Tycker precis som ni andra att det borde vara valfritt, alltså inget tvång att fylla i just det.
anluk16 april 2008
Skrivet av frucaos den 16 apr 2008
Skrivet av Lange den 16 apr 2008
Akta er bara så inte ett nytt krig utbryter som det gjorde om Burek......
??:o
Var en diskussion för ett par mån sedan om vart maträtten Burek kom ifrån. Blev rena Balkankriget här......
The_mama97mia16 april 2008
men, menar ni inte när man ska fylla i typ av kök när man sparar recept?
Jag tänkte att det var mest till för att hjälpa en att söka, jag menar om jag vill laga asiatiskt, kanske jag vill få recept på både vietnamesiskt, thai, filippin, kinesiskt m.m. Är det jag som är trög kanske....
monel16 april 2008
Jag har inte skrivit in något recept på ett tag, men jag har inte fyll i något om jag inte vetat landet.
jas6516 april 2008
Idag när så många reser runt om i världen och skaffar sig mat influenser från övriga länder och försvenskar dem när dom kommer hem så är det svårt att säga vilket ursprungsland maträtten kommer ifrån. Så jag håller med Wombat04 och Evaldo.
Mvh
Höfta mera
MrsC16 april 2008
Fritt val tycker jag också,
fast väldigt bra om man vet eller tror sig veta varifrån vilket land matreceptet kommer,
så kan man väl ticka i rutan för landet...
Smulpajen16 april 2008
Håller med jas65, mycket är försvenskat. Grädde förekommer t e x aldrig i Asien... Så ursprungsland är ju svårt att fylla i. Det borde vara frivilligt. Om jag inte vet eller att det är öppenbart bockar jag i svenskt!
Hur i all världen ska man kunna veta vilket land ett recept härstammar från? De gånger man vet det, eller det är helt uppenbart går det väl bra, men jag har många recept som jag inte vet var de kommer ifrån...
Det skulle vara bra om 1.antingen det blev valfritt att fylla i ursprung, eller 2. att det fanns en "vet inte"- kategori. Eller är det tänkt att man ska använda "övrigt" för den? Det blir ju inte helt riktigt det heller...
Jag upplever samma sak, ibland måste jag sätta övrigt för att jag inte vet, och ibland chansar jag bara efter vad smakerna gett. Tycker också att det borde vara valfritt med ursprungsland.
Bella
Det är som du säger, väldigt svårt att feta var n maträtten härsmammar ifrån. Jag brukar fylla i rutan " Crossover" så blir det nte fel i alla fall.
fyller i lite här & lite där...fniss...ja det är trixigt.
Röstar nog för en "inget särskilt ruta":)
Akta er bara så inte ett nytt krig utbryter som det gjorde om Burek......
Akta er bara så inte ett nytt krig utbryter som det gjorde om Burek......
??:o
Tycker precis som ni andra att det borde vara valfritt, alltså inget tvång att fylla i just det.
Akta er bara så inte ett nytt krig utbryter som det gjorde om Burek......
??:o
Var en diskussion för ett par mån sedan om vart maträtten Burek kom ifrån. Blev rena Balkankriget här......
men, menar ni inte när man ska fylla i typ av kök när man sparar recept?
Jag tänkte att det var mest till för att hjälpa en att söka, jag menar om jag vill laga asiatiskt, kanske jag vill få recept på både vietnamesiskt, thai, filippin, kinesiskt m.m. Är det jag som är trög kanske....
Jag har inte skrivit in något recept på ett tag, men jag har inte fyll i något om jag inte vetat landet.
Idag när så många reser runt om i världen och skaffar sig mat influenser från övriga länder och försvenskar dem när dom kommer hem så är det svårt att säga vilket ursprungsland maträtten kommer ifrån. Så jag håller med Wombat04 och Evaldo.
Mvh
Höfta mera
Fritt val tycker jag också,
fast väldigt bra om man vet eller tror sig veta varifrån vilket land matreceptet kommer,
så kan man väl ticka i rutan för landet...
Håller med jas65, mycket är försvenskat. Grädde förekommer t e x aldrig i Asien... Så ursprungsland är ju svårt att fylla i. Det borde vara frivilligt. Om jag inte vet eller att det är öppenbart bockar jag i svenskt!