Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ursprungsland

  • frucaos 16 april 2008

    Hur i all världen ska man kunna veta vilket land ett recept härstammar från? De gånger man vet det, eller det är helt uppenbart går det väl bra, men jag har många recept som jag inte vet var de kommer ifrån...
    Det skulle vara bra om 1.antingen det blev valfritt att fylla i ursprung, eller 2. att det fanns en "vet inte"- kategori. Eller är det tänkt att man ska använda "övrigt" för den? Det blir ju inte helt riktigt det heller...

  • Wombat04 16 april 2008

    Jag upplever samma sak, ibland måste jag sätta övrigt för att jag inte vet, och ibland chansar jag bara efter vad smakerna gett. Tycker också att det borde vara valfritt med ursprungsland.

    Bella

  • evaldo 16 april 2008

    Det är som du säger, väldigt svårt att feta var n maträtten härsmammar ifrån. Jag brukar fylla i rutan " Crossover" så blir det nte fel i alla fall.

  • monac 16 april 2008

    fyller i lite här & lite där...fniss...ja det är trixigt.
    Röstar nog för en "inget särskilt ruta":)

  • Lange 16 april 2008

    Akta er bara så inte ett nytt krig utbryter som det gjorde om Burek......

  • frucaos 16 april 2008

    Skrivet av Lange den 16 apr 2008

    Akta er bara så inte ett nytt krig utbryter som det gjorde om Burek......


    ??:o

  • anluk 16 april 2008

    Tycker precis som ni andra att det borde vara valfritt, alltså inget tvång att fylla i just det.

  • anluk 16 april 2008

    Skrivet av frucaos den 16 apr 2008

    Skrivet av Lange den 16 apr 2008

    Akta er bara så inte ett nytt krig utbryter som det gjorde om Burek......


    ??:o


    Var en diskussion för ett par mån sedan om vart maträtten Burek kom ifrån. Blev rena Balkankriget här......

  • The_mama97mia 16 april 2008

    men, menar ni inte när man ska fylla i typ av kök när man sparar recept?
    Jag tänkte att det var mest till för att hjälpa en att söka, jag menar om jag vill laga asiatiskt, kanske jag vill få recept på både vietnamesiskt, thai, filippin, kinesiskt m.m. Är det jag som är trög kanske....

  • monel 16 april 2008

    Jag har inte skrivit in något recept på ett tag, men jag har inte fyll i något om jag inte vetat landet.

  • jas65 16 april 2008

    Idag när så många reser runt om i världen och skaffar sig mat influenser från övriga länder och försvenskar dem när dom kommer hem så är det svårt att säga vilket ursprungsland maträtten kommer ifrån. Så jag håller med Wombat04 och Evaldo.
    Mvh
    Höfta mera

  • MrsC 16 april 2008

    Fritt val tycker jag också,
    fast väldigt bra om man vet eller tror sig veta varifrån vilket land matreceptet kommer,
    så kan man väl ticka i rutan för landet...

  • Smulpajen 16 april 2008

    Håller med jas65, mycket är försvenskat. Grädde förekommer t e x aldrig i Asien... Så ursprungsland är ju svårt att fylla i. Det borde vara frivilligt. Om jag inte vet eller att det är öppenbart bockar jag i svenskt!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.