I min ungdom gjorde min mor egen kefir med någon svamp. Det var populärt och kulturen växte och växte, så man gav bort svampkulturer till vänner och bekanta.
Någon som känner till var man kan få tag i svampkultur?
marjoh118 november 2008
Har aldrig hört talas om kefirsvamp, vad är det för något och hur kan man använda det??
MissBi18 november 2008
Jag hade sådan svamp en gång för många år sen, och lustigt nog kom jag att tänka på detta härom dagen. Skulle vara intressant att veta var man kan få tag i en sådan kultur!
don_alfonso18 november 2008
När man gör yoghurt hemma värmer man upp mjölk och lite yoghurt försiktigt tills den delar sig då vispar man ned lite torrmjölkspulver, häller upp på t.ex thermos och låter stå ca ett dygn. Voila! Nu har du yoghurt. Kanske går det att göra likadant med Kefir?
frucaos18 november 2008
Min mamma gjorde "yogurt" när vi bodde i afrika - kom på när vi var hemma i Sverige igen att det faktiskt var kefir hon hade gjort. Men jag vet heller inte var man får tag i svampen.
curszula18 september 2011
Hej! Det är kefirsvampar. Jag har kefirsvamparna hemma om någon vill ha så delar jag gärna med mig.
Lenael18 september 2011
Det låter mycket intressant. Hur gör du med svamparna så det blir kefir?
Amika18 september 2011
Åh, jag har också haft en sån för lääääänge sen! Det blir SÅ gott! :)
svengelsk21 juli 2012
Jag har just fått kefirsvampar av en vän och har dem på jäsning på köksbänken. Hoppas det blir något filmjölksliknande, för det saknar jag. Vore roligt att höra andras erfarenheter av kefir.
tooticci21 juli 2012
Oj vad intressant, hittade en kefirsida: http://kefirsvamp.blogspot.fi/2009/07/hur-skoter-jag-en-kefirkultur.html
I min ungdom gjorde min mor egen kefir med någon svamp. Det var populärt och kulturen växte och växte, så man gav bort svampkulturer till vänner och bekanta.
Någon som känner till var man kan få tag i svampkultur?
Har aldrig hört talas om kefirsvamp, vad är det för något och hur kan man använda det??
Jag hade sådan svamp en gång för många år sen, och lustigt nog kom jag att tänka på detta härom dagen. Skulle vara intressant att veta var man kan få tag i en sådan kultur!
När man gör yoghurt hemma värmer man upp mjölk och lite yoghurt försiktigt tills den delar sig då vispar man ned lite torrmjölkspulver, häller upp på t.ex thermos och låter stå ca ett dygn. Voila! Nu har du yoghurt. Kanske går det att göra likadant med Kefir?
Min mamma gjorde "yogurt" när vi bodde i afrika - kom på när vi var hemma i Sverige igen att det faktiskt var kefir hon hade gjort. Men jag vet heller inte var man får tag i svampen.
Hej! Det är kefirsvampar. Jag har kefirsvamparna hemma om någon vill ha så delar jag gärna med mig.
Det låter mycket intressant. Hur gör du med svamparna så det blir kefir?
Åh, jag har också haft en sån för lääääänge sen! Det blir SÅ gott! :)
Jag har just fått kefirsvampar av en vän och har dem på jäsning på köksbänken. Hoppas det blir något filmjölksliknande, för det saknar jag. Vore roligt att höra andras erfarenheter av kefir.
Oj vad intressant, hittade en kefirsida: http://kefirsvamp.blogspot.fi/2009/07/hur-skoter-jag-en-kefirkultur.html