Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kefirsvamp

  • Martin_O 18 oktober 2008

    I min ungdom gjorde min mor egen kefir med någon svamp. Det var populärt och kulturen växte och växte, så man gav bort svampkulturer till vänner och bekanta.
    Någon som känner till var man kan få tag i svampkultur?

  • marjoh1 18 november 2008

    Har aldrig hört talas om kefirsvamp, vad är det för något och hur kan man använda det??

  • MissBi 18 november 2008

    Jag hade sådan svamp en gång för många år sen, och lustigt nog kom jag att tänka på detta härom dagen. Skulle vara intressant att veta var man kan få tag i en sådan kultur!

  • don_alfonso 18 november 2008

    När man gör yoghurt hemma värmer man upp mjölk och lite yoghurt försiktigt tills den delar sig då vispar man ned lite torrmjölkspulver, häller upp på t.ex thermos och låter stå ca ett dygn. Voila! Nu har du yoghurt. Kanske går det att göra likadant med Kefir?

  • frucaos 18 november 2008

    Min mamma gjorde "yogurt" när vi bodde i afrika - kom på när vi var hemma i Sverige igen att det faktiskt var kefir hon hade gjort. Men jag vet heller inte var man får tag i svampen.

  • curszula 18 september 2011

    Hej! Det är kefirsvampar. Jag har kefirsvamparna hemma om någon vill ha så delar jag gärna med mig.

  • Lenael 18 september 2011

    Det låter mycket intressant. Hur gör du med svamparna så det blir kefir?

  • Amika 18 september 2011

    Åh, jag har också haft en sån för lääääänge sen! Det blir SÅ gott! :)

  • svengelsk 21 juli 2012

    Jag har just fått kefirsvampar av en vän och har dem på jäsning på köksbänken. Hoppas det blir något filmjölksliknande, för det saknar jag. Vore roligt att höra andras erfarenheter av kefir.

  • tooticci 21 juli 2012

    Oj vad intressant, hittade en kefirsida: http://kefirsvamp.blogspot.fi/2009/07/hur-skoter-jag-en-kefirkultur.html

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.