Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

torkad peperoncino

  • hondjavulen 28 juni 2012

    Hallå!

    Jag har fastnat för flera recept av Paolo Roberto och han använder mycket hel torkad peperoncino i sina recept. Jag har letat i flera matbutiker och inte hittat den. Vet någon var man köpa den?

  • husmusen88 28 juni 2012

    Peperoni?
    http://en.wikipedia.org/wiki/Peperoncini

    lättsammast är nog att torka själv, har bara sett den färsk på ica.

  • The_mama97mia 28 juni 2012

    Undrar om man inte kan ersätta med torkad pimiento? Med reser vation för att styrkan inte är densamma.

  • hondjavulen 28 juni 2012

    torka peroncinon (ja det stod så i receptet) själv tar väl en massa tid. Och var hittar man torkad pimiento i så fall och är den hel eller mald

  • The_mama97mia 28 juni 2012

    jag tror jag hittat i ngn kryddhylla... små torkade chilifrukter
    minns inte nu, köpte väl en burk för hundra år sen o det räcker ju iflera livstider!!!

  • lealinn 28 juni 2012

    Hej!
    Jag har bara hittat det i italien. Letade mycket innan. Har testat torkade chilifrukter från vanliga affärer men det är en viss smakskillnad. Jag har dock aldrig letat på någon saluhall i Stockholm tex....

  • chjonsson1 28 juni 2012

    Använd torkade chiliflakes det går bra eller de små hela som e torkade:-)

  • hondjavulen 29 juni 2012

    fortsätter leta efter torkad hel peperoncino, använder väl chiliflakes så länge. Gjorde ett annat av Paolo Robertos recept igår där det inte skulle vara ngn peperoncino. Lövbiff i tomatsås med färsk pasta. Väldigt gott och enkelt att göra.

  • The_mama97mia 29 juni 2012

    det finns säkert att beställa på nätet - finns ju flera krydd-fabrikanter - googla - Kryddgården, Örtagården m.m.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.