Jag har fastnat för flera recept av Paolo Roberto och han använder mycket hel torkad peperoncino i sina recept. Jag har letat i flera matbutiker och inte hittat den. Vet någon var man köpa den?
lättsammast är nog att torka själv, har bara sett den färsk på ica.
The_mama97mia28 juni 2012
Undrar om man inte kan ersätta med torkad pimiento? Med reser vation för att styrkan inte är densamma.
hondjavulen28 juni 2012
torka peroncinon (ja det stod så i receptet) själv tar väl en massa tid. Och var hittar man torkad pimiento i så fall och är den hel eller mald
The_mama97mia28 juni 2012
jag tror jag hittat i ngn kryddhylla... små torkade chilifrukter
minns inte nu, köpte väl en burk för hundra år sen o det räcker ju iflera livstider!!!
lealinn28 juni 2012
Hej!
Jag har bara hittat det i italien. Letade mycket innan. Har testat torkade chilifrukter från vanliga affärer men det är en viss smakskillnad. Jag har dock aldrig letat på någon saluhall i Stockholm tex....
chjonsson128 juni 2012
Använd torkade chiliflakes det går bra eller de små hela som e torkade:-)
hondjavulen29 juni 2012
fortsätter leta efter torkad hel peperoncino, använder väl chiliflakes så länge. Gjorde ett annat av Paolo Robertos recept igår där det inte skulle vara ngn peperoncino. Lövbiff i tomatsås med färsk pasta. Väldigt gott och enkelt att göra.
The_mama97mia29 juni 2012
det finns säkert att beställa på nätet - finns ju flera krydd-fabrikanter - googla - Kryddgården, Örtagården m.m.
Hallå!
Jag har fastnat för flera recept av Paolo Roberto och han använder mycket hel torkad peperoncino i sina recept. Jag har letat i flera matbutiker och inte hittat den. Vet någon var man köpa den?
Peperoni?
http://en.wikipedia.org/wiki/Peperoncini
lättsammast är nog att torka själv, har bara sett den färsk på ica.
Undrar om man inte kan ersätta med torkad pimiento? Med reser vation för att styrkan inte är densamma.
torka peroncinon (ja det stod så i receptet) själv tar väl en massa tid. Och var hittar man torkad pimiento i så fall och är den hel eller mald
jag tror jag hittat i ngn kryddhylla... små torkade chilifrukter
minns inte nu, köpte väl en burk för hundra år sen o det räcker ju iflera livstider!!!
Hej!
Jag har bara hittat det i italien. Letade mycket innan. Har testat torkade chilifrukter från vanliga affärer men det är en viss smakskillnad. Jag har dock aldrig letat på någon saluhall i Stockholm tex....
Använd torkade chiliflakes det går bra eller de små hela som e torkade:-)
fortsätter leta efter torkad hel peperoncino, använder väl chiliflakes så länge. Gjorde ett annat av Paolo Robertos recept igår där det inte skulle vara ngn peperoncino. Lövbiff i tomatsås med färsk pasta. Väldigt gott och enkelt att göra.
det finns säkert att beställa på nätet - finns ju flera krydd-fabrikanter - googla - Kryddgården, Örtagården m.m.