Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakad potatis

  • Matglad-54 29 maj 2008

    :) Hur mycket olja brukar ni ta över potatisen när ni ugnsbakar den? T.ex. klyftpotatis....

  • Smulpajen 29 maj 2008

    Oj, har ingen aning exakt. Höftar och duttar! Fast inte för mycket.

  • anluk 29 maj 2008

    Tycker det är kanon med sprayflaskan för olja som finns från OBH-nordica. Då blir det inte så mycket!

  • piusamadeusmozart 29 maj 2008

    Jag använder grisfett (fettet stax under skinnet) som jag malt tillsammans med rosmarin och grovt salt för det mesta. Om jag använder olja saltar jag inte förrän efteråt. De blir knaprigare och godare. Rosmarinskvisten finns alltid med.

  • Lena 29 maj 2008

    Jag brukar ringla olja över potatisen.

  • Bianca 29 maj 2008

    Jag brukar lägga alla klyftorna i en plastpåse, krydda ordentligt och sedan hälla över ett par kanske tre matskedar olja och sedan stänga påsen med en klämma. Sen är det bara att gojsa runt allting tills det är blandat och sen hälla ut det på plåten. Superenkelt och effektivt tycker jag. Mängden potatis är så det blir en ugnspanna full typ. Skulle tippa på 1,5-2 kg potatis

  • festmaten 29 maj 2008

    Skrivet av anluk den 29 maj 2008

    Tycker det är kanon med sprayflaskan för olja som finns från OBH-nordica. Då blir det inte så mycket!



    Jag använder alltid också sprayflaska, funkar jättebra. Blir jämt fördelat över hela, skall man ringla blir det ju massor av olja om det skall komma på alla.
    Ett tips: köp olika oljor, är faktiskt mycket skillnad i smaken på de olika sorterna, t.ex. raps, tistel, solros mm.

  • The_mama97mia 29 maj 2008

    Håller med BIanca ovan. Jag brukar också ha pot i en påse för att minska på mängd olja.
    Och vad gäller sprayflaskorna... hallå.... min exploderade o jag fick typ tapetsera om!!!!!
    TÖrs inte tusan använde det igen.

  • The_mama97mia 29 maj 2008

    Glömde säga att jag ofta tar ett bakplåtspapper under, för ju mindre olja man använder, desto lättare bränner det vid. Har jag märkt.

  • marwis 29 maj 2008

    Jag använder bakplåtspapper och nästan ingen olja alls. Använder mest rapsolja till ugnsrätter.

  • zudette 29 maj 2008

    Det där med plastpåsen var ett bra tips - värt att testa ....och det där med mängd olja.....?? Jag höftar till så det blir så där lagom - för mycket olja blir absolut inte heller bra - men jag gissar att det rör sig om ett par matskedar till en ungsplåt!

  • sonja55 29 maj 2008

    Använder bakplåtspapper och Zetas olivolja med vitlök som jag ringlar över potatisen +salt,paparikapulver och potatiskrydda

  • irrevirre 29 maj 2008

    Jag använder olivolja eller smör. När jag använder smör ställer jag in plåten med smörklicken i ugnen först så det smälter. Sedan på med rotsakerna, flingsalt, svartpeppar, "tilltryckt" vitlök och gärna en färsk rosmarin-kvist.

  • festmaten 29 maj 2008

    Skrivet av mama97mia den 29 maj 2008

    Håller med BIanca ovan. Jag brukar också ha pot i en påse för att minska på mängd olja.
    Och vad gäller sprayflaskorna... hallå.... min exploderade o jag fick typ tapetsera om!!!!!
    TÖrs inte tusan använde det igen.
    [/quote

    Jag läste om dessa exploderingar av flaskorna. Det stod där att det berodde på att man inte pös ut överflödig vakuum när man använt sprayen. Iblandgäller det att lätta på trycket:p

  • festmaten 29 maj 2008

    Varför blev det så:o

    mitt inlägg kom ju i samma ruta???? (se ovan)

  • lenajeanette 29 maj 2008

    Jag ringlar generöst olja över potatisen, samt havssalt och gärna timjan, mums!!!

  • monac 29 maj 2008

    snålar inte heller med oljan....! God sort,(oliv,raps eller valnötsolja) med bra smak...gillar blandningen:
    potatis,rotselleri,palsternackor,morötter & gärna persiljerot.
    vitlök ev. och örter. samt fling eller ört salt....åh,det är så gott så man behöver nästan ingenting till!!!
    Kalorier spar jag in på andra områden i så fall:D Du blir inte fet av fett(rätt sorts) utan av typ. socker & tomma kolhydrater.(och för mycket stilla sittande förståss....(Y(H)

  • MalinJ 30 maj 2008

    Skrivet av kalasmad den 29 maj 2008

    Skrivet av mama97mia den 29 maj 2008

    Håller med BIanca ovan. Jag brukar också ha pot i en påse för att minska på mängd olja.
    Och vad gäller sprayflaskorna... hallå.... min exploderade o jag fick typ tapetsera om!!!!!
    TÖrs inte tusan använde det igen.
    [/quote

    Jag läste om dessa exploderingar av flaskorna. Det stod där att det berodde på att man inte pös ut överflödig vakuum när man använt sprayen. Iblandgäller det att lätta på trycket:p

    Det var tillverkningsfel på desse flaskor. De annonserade i tidningen och man kunde lämna dem och få nya. Jag ringde till OBH och skulle få nya tänkte jag, men de var helt slut då pga alla ville lämna tillbaka dem och de hann inte tillverka nya i samma takt. Men enl dem skulle man som ovan "lätta på trycket" så var det ingen fara. Mina två håller än. (Y)

  • monac 30 maj 2008

    gav bort min...(obh-nordica -flaskan)tyckte det blev lite "fjuttigt" att stå & spraya på maten!

  • Matglad-54 30 maj 2008

    :p Tack för alla tips! Det där med plastpåsen var bra men även sprayflaskan... Men är lite skeptisk till olja så där på flaska.... vad är det för tilsatser månntro?.....(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.