Jag har ett recept där gräddfil ingår, men jag kan inte få tag på det där jag bor. Jag undrar därför om kvarg (10% fett) kan ersätta gräddfil? Det ska ingå i fyllningen till en smörgåstårta, men jag vet inte om kvarg har samma egenskaper eller smak som gräddfil. Tacksam för tips och råd om vad som kan ersätta gräddfil!
boz19657 juli 2013
Crème fraiche borde kunna funka även om den är fastare i konsistensen.
enAnnan8 juli 2013
Kvarg är ju en ostmassa och gräddfil är syrad grädde, så jag skulle inte byta ut det mot varann.
Finns inte sourcream kanske där du bor, som ju är gräddfil? Eller turkisk yoghurt kanske som också är en syrad produkt. Matlagningsyoghurt? Avrunnen vanlig 3%ig yoghurt?
miamusik8 juli 2013
Yoghurt, ev m lite mjölk för mjukare konsistens funkar ofta bra
miamusik8 juli 2013
Yoghurt, ev m lite mjölk för mjukare konsistens funkar ofta bra
miamusik8 juli 2013
MosterNettan8 juli 2013
Jag tycker inte om gräddfil och ersätter den alltid med creme fraiche.
rosatalo10 juli 2013
Kan man inte ersätta med filmjölk? Det borde väl gå. Ta bara lite mindre än vad det står i receptet så inte fyllningen blir för rinnig.
Jag har ett recept där gräddfil ingår, men jag kan inte få tag på det där jag bor. Jag undrar därför om kvarg (10% fett) kan ersätta gräddfil? Det ska ingå i fyllningen till en smörgåstårta, men jag vet inte om kvarg har samma egenskaper eller smak som gräddfil. Tacksam för tips och råd om vad som kan ersätta gräddfil!
Crème fraiche borde kunna funka även om den är fastare i konsistensen.
Kvarg är ju en ostmassa och gräddfil är syrad grädde, så jag skulle inte byta ut det mot varann.
Finns inte sourcream kanske där du bor, som ju är gräddfil? Eller turkisk yoghurt kanske som också är en syrad produkt. Matlagningsyoghurt? Avrunnen vanlig 3%ig yoghurt?
Yoghurt, ev m lite mjölk för mjukare konsistens funkar ofta bra
Yoghurt, ev m lite mjölk för mjukare konsistens funkar ofta bra
Jag tycker inte om gräddfil och ersätter den alltid med creme fraiche.
Kan man inte ersätta med filmjölk? Det borde väl gå. Ta bara lite mindre än vad det står i receptet så inte fyllningen blir för rinnig.