Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

vad kan ersätta gräddfil?

  • catarina68 7 juli 2013

    Jag har ett recept där gräddfil ingår, men jag kan inte få tag på det där jag bor. Jag undrar därför om kvarg (10% fett) kan ersätta gräddfil? Det ska ingå i fyllningen till en smörgåstårta, men jag vet inte om kvarg har samma egenskaper eller smak som gräddfil. Tacksam för tips och råd om vad som kan ersätta gräddfil!

  • boz1965 7 juli 2013

    Crème fraiche borde kunna funka även om den är fastare i konsistensen.

  • enAnnan 8 juli 2013

    Kvarg är ju en ostmassa och gräddfil är syrad grädde, så jag skulle inte byta ut det mot varann.
    Finns inte sourcream kanske där du bor, som ju är gräddfil? Eller turkisk yoghurt kanske som också är en syrad produkt. Matlagningsyoghurt? Avrunnen vanlig 3%ig yoghurt?

  • miamusik 8 juli 2013

    Yoghurt, ev m lite mjölk för mjukare konsistens funkar ofta bra

  • miamusik 8 juli 2013

    Yoghurt, ev m lite mjölk för mjukare konsistens funkar ofta bra

  • miamusik 8 juli 2013

  • MosterNettan 8 juli 2013

    Jag tycker inte om gräddfil och ersätter den alltid med creme fraiche.

  • rosatalo 10 juli 2013

    Kan man inte ersätta med filmjölk? Det borde väl gå. Ta bara lite mindre än vad det står i receptet så inte fyllningen blir för rinnig.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.