Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad är gräddmjölk?

  • nettejea 7 februari 2010

    Ser i recept gräddmjölk? Men jag har inte sett det i butiker. Blandar man mjölk och grädde, och om man gör det, hur mycket av varje?

  • Mistys 7 februari 2010

    Ja, 50-50 brukar jag ta. Ibland mer grädde beroende på vad jag lagar. När jag gör ugnsomelett står det att man ska ha gräddmjölk då brukar jag ta 70% grädde 30% mjölk. Tycker det blir godast. Men oftast blir det 50-50 :)

  • Matinga 7 februari 2010

    Hej.'
    Gräddmjölk kan var den sk gammaldags mjölk vilken är lite fetare än vanlig standardmjölk. Räcker alldelse utmärkt. Den är perfekt till bl risgrynsgröt, ugnspannkaka och ungsomelett.
    MVH in653ili.

  • svengelsk 7 februari 2010

    Innan mjölken var homogeniserad brukade grädden flyta upp och man kunde hälla eller skumma av den. Det tror jag är vad som brukade kallas gräddmjölk.
    Jag har en strutformad grej med handtag, en s.k. gräddtjuv, som man stack ner i flaskan och lät fyllas med grädde. Vi fick inte homogeniserad mjölk innan på åttiotalet och jag använde min gräddtjuv mycket, för grädden var dyr i England. Nu när alla dricker lättmjölk är den billig.

  • boz1965 7 februari 2010

    Gräddmjölk i matlagning är 50/50 vispgrädde och standardmjölk - inget annat, såvida inte receptet anger andra proportioner. :)

  • snoffan 7 februari 2010

    Hej.För mig är gräddmjölk hälften vispgrädde (40%) och hälften standardmjölk (3%)

  • MrsC 7 februari 2010

    Gräddmjölk=En blandning av mjölk och tjock grädde. Engelskans half-and-half betyder lika delar mjölk och grädde, men svenskans gräddmjölk kan innebära olika proportioner.
    Kan ersättas med: Matlagningsgrädde eller annan lättare gräddvariant.

  • nettejea 8 februari 2010

    Tack för alla svar! :-)

  • NinD 6 december 2011

    vispgrädden lägger man i som vanligt och INTE vispar upp den först ellerhur???

  • Lindanemon 6 december 2011

    Nej, du ska inte vispa grädden för att göra gräddmjölk.:)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.