Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilket märke köper du?

  • elleave 3 januari 2011

    Har länge tänkt på en såm här tråd så nu försöker jag göra en. Tanken är att man ska kunna kika här när man ska handla. Vissa varor skiljer sig så väldigt mycket mellan olika märken så det är svårt att hitta rätt...

    Börjar med Bulgur, det enda som går att äta är Du-Ve grov bulgur (Gröna påsar, finns bla på Coop)

    Sen undrar jag bla vad ni köper för sweetchili och samabaloelek? :)

  • Okänd 3 januari 2011

    Sambal oelek köper jag Lucullus 65 g ( håller i åratal åt oss så starkt som det är ).

    Nu sist köpte jag Vitasias sweet chilli sauce men jag har köpt andra sorter också. En lite mildare variant på Willys är Eldorado. Annars gillar jag inte Eldorado.

    Ibland känner man att man ska va snällare mot sin mage men vill ändock ha lite mer smak på maten.

  • flingsalt 3 januari 2011

    Köper också Lucullus Sambal... men här är det stor åtgång! :D Senast idag 2 teskedar i köttfärssåsen.

  • Josses 3 januari 2011

    Sweet chili köper jag det märke som är billigast på just den affären jag är
    just då.

    Däremot köper jag inte annat än Heinz Ketchup!

    En kusin som var forskare i början av -80-talet i Uppsala talade då
    om för min mamma att det var den enda ketchup som inte hade några konserveringsmedel
    i blandade.
    Nu finns det ju fler märken som inte heller har konserveringsmedel.
    Så det har hängt med ända sedan dess och dessutom är den ju godast!

  • elleave 3 januari 2011

    Skrivet av Josses den 3 jan 2011
    Däremot köper jag inte annat än Heinz Ketchup!


    Ja det är den enda som går att äta :)

  • Josses 3 januari 2011

    Skrivet av elleave den 3 jan 2011

    Skrivet av Josses den 3 jan 2011
    Däremot köper jag inte annat än Heinz Ketchup!


    Ja det är den enda som går att äta :)
    (Y)(L)

  • maxxess 3 januari 2011

    Lucullus sambal oelek köper jag med. Inte alltför starkt och mkt god vilket är bra för "svenska recept" :)

    Bulgur köper jag enbart Frebaco utan fullkorn i pappförpackning, överlägset bäst hittills, men nu får jag visst prova Coops också.

    Olja köper jag alltid Druvans/Zetas kallpresade rapsolja. Jag är inte mkt för olivolja och dessa båda är mkt bra.

    Någonting som jag försöker undvika är ICAs egna varor, det är sällan jag blir nöjd med dem trots deras påhitt om att det är utvalda varor. Det finns säkert nån variant som är bra bland ICAs sortiment men hittills har jag inte varit översvallande nöjd med något jag köpt ur deras sortiment. Det har svävat ut för mkt med "eget märke".

    Självklart blir det Heinz när det gäller ketchup (den med mindre socker) samt Felix "Fint kryddad" tomatpuré när det gäller just tomatåuré.

    Kanske är enklare att rapa upp de märken man ogillar? :-)

  • Dintan 3 januari 2011

    Gillar Icas egna majskorn på burk. Heinz är den enda ketchupen här och när det gäller tomatprodukter föredrar jag Mutti.

  • Mistys 3 januari 2011

    Köper aldrig pepsodent tandkräm och det bara pga den urfåniga tuben med hård topp som gör det omöjligt att krama ur sista slatten. Blev lika förb......ad varje gång den närmade sig slutet och det inte gick att trycka ut som andra tuber utan minst 10% av innehållet blev kvar om jag inte hade klippt upp tuben. Så Pepsodent......nej tack!

  • The_mama97mia 3 januari 2011

    Lustigt, fler än jag som köper Sambal Oelek av märket Lucullus. Just den är faktiskt bäst, har köpt billigare märken ibland och blivit grymt besviken.
    Annars är jag ingen märkesfreak så, har väl inte råkat ut för så stora besvikelser.
    Återkommer säkert i tråden om jag kommer på ngt annat.

  • boz1965 3 januari 2011

    Skrivet av elleave den 3 jan 2011

    Skrivet av Josses den 3 jan 2011
    Däremot köper jag inte annat än Heinz Ketchup!


    Ja det är den enda som går att äta :)


    Medhåll! :)

    Felix går i nödfall, men helt ärligt tycker jag att den är för söt och har en lite väl "barnanpassad" smak för min gom.

  • boz1965 3 januari 2011

    När det gäller bacon så köper jag helst Tulip trots att det bara är 120 g i paketet. Tycker att den har den rätta tjockleken och den rätta knaprigheten. Och dessutom precis lagom rökt.

  • boz1965 3 januari 2011

    Och vad anbelangar sambal så har jag nog inget favoritmärke direkt. Tycker Euroshopper funkar fint.

  • Amika 3 januari 2011

    Skrivet av boz1965 den 3 jan 2011

    När det gäller bacon så köper jag helst Tulip trots att det bara är 120 g i paketet. Tycker att den har den rätta tjockleken och den rätta knaprigheten. Och dessutom precis lagom rökt.


    Och jag köper aldrig tulips bacon, i alla fall inte den som är tärnad. För jag fick slänga flera förpackningar med det förut som jag köpt billigt. För när jag stekte den så upptäckte jag till min stora fasa att det var hårda bitar i som jag inte kunde tugga sönder. Typ brosk... {sick}
    Och jag är sån über känslig person när det kommer till att få sånt i maten som inte ska vara där att jag inte kan äta upp om jag t.ex. råkar få det i munnen. Knastrar det eller om det är ett hårstrå. Då är det kört. Jag klarar bara inte av det.
    Skitfånigt eftersom det även gäller hemma då det kan vara ens eget hår, eller en kompis hår... Men det går bara inte. *skrattar*

  • amoz 3 januari 2011

    Soltorkade tomater väljer jag Santa Maria för den är klart bäst så även deras chilimarinerade vitlökar.

  • Cassiopeya 3 januari 2011

    Jag föredrar Fontanas oliver, de är extra goda :p

    Kungsörnens pasta, eller ibland barilla :)

    Håller med maxxess om att ICAs egna produkter inte alltid håller måttet. Deras créme fraiche (köper alltid arlas) och tomatkross undviker jag. Däremot funkar deras köttbullar ;)

  • boz1965 3 januari 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 3 jan 2011

    ...Håller med maxxess om att ICAs egna produkter inte alltid håller måttet. Deras créme fraiche (köper alltid arlas) och tomatkross undviker jag. Däremot funkar deras köttbullar ;)


    ICAs gräddfil suger totalt. Vattnig och karaktärslös. Köper bara Skånemejeriers mejerivaror f.ö.

  • The_mama97mia 3 januari 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 3 jan 2011

    Jag föredrar Fontanas oliver, de är extra goda :p


    Äkta Kalamataoliver . yepp...

    Tänkte på Fetaost, där är det skillnad på märken med. Vad tycker ni är bäst? Zeta är fint men dyrt. Apetina kan duga.

  • boz1965 3 januari 2011

    Skrivet av mama97mia den 3 jan 2011

    Skrivet av Cassiopeya den 3 jan 2011

    Jag föredrar Fontanas oliver, de är extra goda :p


    Äkta Kalamataoliver . yepp...

    Tänkte på Fetaost, där är det skillnad på märken med. Vad tycker ni är bäst? Zeta är fint men dyrt. Apetina kan duga.


    Kan vara lite marigt det där med svarta oliver. Många märken (i regel de billigare) har "svarta oliver" som egentligen bara är färgade gröna oliver som aldrig fått mogna ut ordentligt.

  • MatAnders 4 januari 2011

    Vad gäller chili så kan det skifta rejält i smak/färg och styrka men santa marias små burkar e mildare och en aning sötare och ger en härlig mustig mörk god färg.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.