Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbs- eller hallonsaft!

  • 25 juni 2001

    Jag skulle vilja ha recept på egen hemmagjord jordgubbs- eller hallonsaft!

  • 27 juni 2001

    4 liter jordgubbar5 kg strösocker3 liter kokande vatten30 g vinsyra7 krm bensosyrat natriumRensa och skölj jordgubbarna. Lägg dem i en 10-litersspann eller väldigt stor bunke, häll i resten av ingredienserna och rör om väl. Låt saften stå kallt, i matkällare går utmärkt. Låt stå 1 vecka och rör om 1 gång om dagen. Sila saften och häll över på flaskor. Den räcker till 7-8 flaskor.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.