Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kråkbärssaft

  • tinajoh 21 augusti 2012

    Finns det någon som har ett recept på hur man gör kråkbärssaft?

  • sikaal 21 augusti 2012

    Kan detta vara något??
    http://quistan.bloggspace.se/1095284/Krakbarssaft/
    Jag kopierar in det här:

    Rårörd kråkbärssaft

    5 liter kråkbär
    12 dl vatten
    25 g vinsyra
    3 – 4 dl socker per liter avrunnen saft

    Rensa och skölj bären, stöt sönder dem i en kruka eller ett fat. Det är svårt att mala bären, “kärnorna” och de sega skalen gör att det snabbt blir stopp i kvarnen. Häll vattnet på de stötta bären, blanda i vinsyran och låt massan stå ca 24 timmar på ett svalt ställe. Låt saften självrinna genom silduk. Mät upp den avrunna saften, rör i sockret och fortsätt att röra tills sockret helt har smält.

    Häll upp saften på väl rengjorda kalla flaskor och förvara dem svalt.

    Saften är läskande och receptet är väl värt att pröva.

    http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=198 eller detta

    Du gjorde mig nyfiken, jag måste nog prova!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.