Jag tänkte göra en snaps med våra häckbär som är svart aronia.
Har någon ett förslag?
Skulle också vilja veta hur länge man kan låta den stå och dra.
sikaal25 augusti 2014
Jag gör likör på aronia, men du kan ju ta första delen. Jag stoppar 1 l bär på en flaska och fyller på med 1/2 l vodka. Detta får stå och dra i rumstemp i en månad, silas sedan. Jag antar att så långt blir det en utmärkt snaps. Kom ihåg att frysa bären om du inte kan ha dem kvar på busken till frost, så slipper du strävheten. (Du behöver inte tina innan du stoppar på flaska.)
Det är väl "lustigt" att 1 l bär + 1/2 l sprit ryms i en 1 l;s flaska! {silly}
Jag tänkte göra en snaps med våra häckbär som är svart aronia.
Har någon ett förslag?
Skulle också vilja veta hur länge man kan låta den stå och dra.
Jag gör likör på aronia, men du kan ju ta första delen. Jag stoppar 1 l bär på en flaska och fyller på med 1/2 l vodka. Detta får stå och dra i rumstemp i en månad, silas sedan. Jag antar att så långt blir det en utmärkt snaps. Kom ihåg att frysa bären om du inte kan ha dem kvar på busken till frost, så slipper du strävheten. (Du behöver inte tina innan du stoppar på flaska.)
Det är väl "lustigt" att 1 l bär + 1/2 l sprit ryms i en 1 l;s flaska! {silly}