Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Snaps Svart Aronia

  • Pacca 24 augusti 2014

    Jag tänkte göra en snaps med våra häckbär som är svart aronia.
    Har någon ett förslag?
    Skulle också vilja veta hur länge man kan låta den stå och dra.

  • sikaal 25 augusti 2014

    Jag gör likör på aronia, men du kan ju ta första delen. Jag stoppar 1 l bär på en flaska och fyller på med 1/2 l vodka. Detta får stå och dra i rumstemp i en månad, silas sedan. Jag antar att så långt blir det en utmärkt snaps. Kom ihåg att frysa bären om du inte kan ha dem kvar på busken till frost, så slipper du strävheten. (Du behöver inte tina innan du stoppar på flaska.)
    Det är väl "lustigt" att 1 l bär + 1/2 l sprit ryms i en 1 l;s flaska! {silly}

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.