Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vintråden

  • farmoringer 15 mars 2008

    Här kan man ju tipsa varandra om goda viner tänkte jag. Blir väl speciellt till helgen när man dricker vin som man kommer ihåg det...

    Jag själv har öppnat en flaska rött. Ett chilenskt vin som heter ADOBE. Ett Cabernet sauvignon vin. Det passar pefekt till älgskivorna som jag äter ikväll, tycker jag. Ett plus i kanten är att det är ett ekologiskt vin och kostade bara 74 kronor..

  • zonale 15 mars 2008

    Kul idé! Själv är jag helt såld på sydafrikanska viner. Fleur du cap, Allesverloren och Roodeberg för att nämna några kanonviner. Alla kostar under 100-lappen. När det gäller vita så har Fleur du Cap ett chardonnay som är kanon. Gillar chardonnaydruvan. Sedan är det de österrikiska grüner veltliner och riesling som är helt underbara. (Y)

  • Gnagett 15 mars 2008

    Det italienska boxvinet Barone Ricasoli tycker jag är jättegott. 224 kr tror jag den kostar.

  • Broccofina 15 mars 2008

    Det här kan bli kul (Y) Vi prövade också ett chilenskt vin ikväll :Porta Reserva, Carménière. Mycket mjukt och fylligt. Pasade bra till Grönsaks moussakan.

  • farmoringer 15 mars 2008

    Jag vet inte varför, men boxviner köper vi bara när vi åker med husvagen..

  • zonale 15 mars 2008

    Hej farmoringer!
    Kan det vara så att vi tidigare förknippade bag in box viner med sämre kvalitét? Eller har det med åtgången att göra? När man som vi här hemma till vardags bara är två så går det inte åt så fort. Jag tycker att hållbarheten på särskilt de röda vinerna inte är så bra. De förlorar snart i smak och kvalitét.

  • farmoringer 15 mars 2008

    Skrivet av hubert06 den 15 mar 2008

    Hej farmoringer!
    Kan det vara så att vi tidigare förknippade bag in box viner med sämre kvalitét? Eller har det med åtgången att göra? När man som vi här hemma till vardags bara är två så går det inte åt så fort. Jag tycker att hållbarheten på särskilt de röda vinerna inte är så bra. De förlorar snart i smak och kvalitét.


    Kanske är det så. Plus att det är praktiskt i husvan att inte ha vin i glas som kan gå sönder..
    Vi delar ju en flaska vin till helgen men nästa helg så blir det inget och vi är bara två i familjen..

  • The_mama97mia 15 mars 2008

    Min erfarenhet är att boxvin har lång hållbarhet...Fast jag har inte kunnat verifiera det... haha. Det som jag har gjort om det har blivit över - så har jag frusit in tex rödvin i isbitar - bra att ta fram till marinad eller sås.
    Jag kollar ofta matsiters tips på vin, där är ofta en del boxviner fint betygsatta.
    Nu är favvon RObertsons vita chardonnay.

  • CarinaB73 18 mars 2008

    Jag vill rekommendera ett underbart gott rött vin till en liten peng. Det heter Vina Maipo Carmenere, artikelnummer 6685. Kostar endast 56 kronor.

  • Klingan 18 mars 2008

    Om man vill ha ett fruktigt vin kan jag rekommendera ett tyskt vitt vin - Liebfraumilch. Mycket gott till fisk, fågel som kött. (Y)

  • CarinaB73 18 mars 2008

    Kan tänka mig att ta ett glas Liebfraumilch som sällskapsvin men då ska det vara riktigt kallt. Det var nog några av de viner som jag lärde mig dricka när jag var ny inom "vinbranschen". :p

  • Lotten_J 18 mars 2008

    Skrivet av farmoringer den 15 mar 2008

    Skrivet av hubert06 den 15 mar 2008

    Hej farmoringer!
    Kan det vara så att vi tidigare förknippade bag in box viner med sämre kvalitét? Eller har det med åtgången att göra? När man som vi här hemma till vardags bara är två så går det inte åt så fort. Jag tycker att hållbarheten på särskilt de röda vinerna inte är så bra. De förlorar snart i smak och kvalitét.


    Kanske är det så. Plus att det är praktiskt i husvan att inte ha vin i glas som kan gå sönder..
    Vi delar ju en flaska vin till helgen men nästa helg så blir det inget och vi är bara två i familjen..


    Vi köper bara vin på box när vi vet att vi blir många till middagen. Sen köper vi bara boxvin på sommaren, ha ha då går man och skvättar vin soliga kvällar ute i stugan. Vintertid hemma så köper vi bara flaska. Är nog så att en box räcker lite för länge på två, vi köpte alltid box tidigare men det blev ju förstört för att vi segade på för länge med boxen. Man ville inte ha samma sort varje gång

  • CarinaB73 18 mars 2008

    Det är inte fel att köpa bag-in-box. Det har kommit så många goda viner och skall man tänka ekonomiskt är det en lysande idé. (Y)
    Ett rött vin som finns i bag-in-box är Mauro, testa det, du kommer inte at ångra dig.

    Skrivet av Lotten_J den 18 mar 2008

    Skrivet av farmoringer den 15 mar 2008

    Skrivet av hubert06 den 15 mar 2008

    Hej farmoringer!
    Kan det vara så att vi tidigare förknippade bag in box viner med sämre kvalitét? Eller har det med åtgången att göra? När man som vi här hemma till vardags bara är två så går det inte åt så fort. Jag tycker att hållbarheten på särskilt de röda vinerna inte är så bra. De förlorar snart i smak och kvalitét.


    Kanske är det så. Plus att det är praktiskt i husvan att inte ha vin i glas som kan gå sönder..
    Vi delar ju en flaska vin till helgen men nästa helg så blir det inget och vi är bara två i familjen..


    Vi köper bara vin på box när vi vet att vi blir många till middagen. Sen köper vi bara boxvin på sommaren, ha ha då går man och skvättar vin soliga kvällar ute i stugan. Vintertid hemma så köper vi bara flaska. Är nog så att en box räcker lite för länge på två, vi köpte alltid box tidigare men det blev ju förstört för att vi segade på för länge med boxen. Man ville inte ha samma sort varje gång

  • Bianca 18 mars 2008

    Ett jättegott rött vin som både finns på box och flaske heter Hidden Rock. Superbilligt och får nästan oavkortat väldigt höga poäng i vinprovarnas test på medeldyra viner. Väl värt att testa om man inte gjort det förut. Tror att det ligger runt 50-lappen för en flaska...

  • CarinaB73 18 mars 2008

    Hidden Rock, där sa du något. Vet att jag hört talas om detta vin tidigare och att det skall vara kanongott! Får köpa det nästa gång jag tar runda förbi affären :)

  • marille 18 mars 2008

    Har läst att bag-in-box håller sig ca.3 veckor........sen blir det surt.Någon som vet mer om det?Gillar PrinsOliver som vitt vin,någon nämnde Libfraumilch men tycker det är aningen för sött som matvin......om det är de vi talar om.:)

  • zonale 18 mars 2008

    De sötare vinerna, dit tex Liebfraumilch, hör är enl. min smak "pratviner". Till mat föredrar jag torrare viner men smaken är som tur är olika och det finns viner för alla!:) Föredrar Riesling eller Chardonnaydruvan personligen(Y)

  • tantdrake 18 mars 2008

    (L)Penfold Rawsons Retreat (L) ett rött australiskt Shiraz Cabernet. Mild, underbar smak. Finns på flaska och på box (254 kr). Även den som är "anti-rödvin" brukar gilla det här (Y)

    På boxen står att öppnad kartong håller upp till 6 veckor om den förvaras på kallt ställe.
    Själv låter jag öppnade boxar stå i kylen högst tre veckor - läste något om det någonstans. Vinet hinner aldrig börja smaka surt då tycker jag!

  • Lotten_J 18 mars 2008

    Fick tips på vår "tant-middag" och det vinet heter "Yellow tail" mkt gott och lättdrucket rödvin.

  • farmoringer 21 mars 2008

    Jag vill ha mitt rödvin mycket fylligt....Det ska dra bak i öronen. Men Jag dricker vin mest till mat och det blir aldrig nåt över. 1 flaska är precis lagom till två och man kan byta sort varje gång man är sugen på vin till maten. Bag in box, då är man illa tvungen att dricka upp den sorten först.....

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.