Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fyllning i piroger?

  • sannanil 15 oktober 2012

    {snicker}Funderar på vilka olika sorters fyllningar man kan ha i piroger. Jag är inne på "Mat"piroger. Köttfärs är ju alltid bra.

    Men vad har ni mer för idéer?

    Ha det!

    Sanna

  • asasto 15 oktober 2012

    Ost och skinka

    linser och kryddig tomatröra

    spenat och fetaost

    ris och ägg

  • frokenviol 15 oktober 2012

    Jag har gjort piroger efter detta recept, blev verkligen supergoda

    Nyttigare piroger med olika fyllningar

    Kan tänka mig att det skulle vara gott med spenat och fetaost som asasto skriver, kanske med soltorkade tomater också. Eller varför inte mozarella och skinka/salami/kalkon.

  • Amika 15 oktober 2012

    Gjorde piroger nu i helgen och då fyllde jag dem med
    1 tacofärs, paprika och cheddarost
    2 choritzo(skar i småbitar och fräste på den lite först) och ost
    3 rökt skinka och ost
    4 quornbitar, lätt stekta grönsaker och fetaost.

  • Linna5 15 oktober 2012

    Jag gjorde en vegetarisk variant ofta förr; finriven/strimlad vitkål, morot och lök som jag fräste i smör och kryddade med soja. Jättegott. :)

  • Tingeling13 16 oktober 2012

    Skaldjursröra
    Baconröra
    Rostbiff med pepparotsost

  • Katti48 16 oktober 2012

    Rester av kokt lax, hackat kokt ägg, finhackad purjolök eller röd lök, håll ihop med lite creme fraiche och krydda efter behag.

  • Pinglan52 17 oktober 2012

    Svampstuvning (åt i Finland supergoda) tror det var murklor.
    Skaldjursröra
    Rester av vad du har i kylskåpet
    Hårdkokt ägg och majonäs (min svärmors favorit)
    Som sagt, i princip vad du själv tycker om!

  • Elvira5 18 oktober 2012

    Bästa pirogdegen: lika delar keso och smör, blanda i degmaskin, tillsätt mjöl tills det blir en formbar deg.
    Annorlunda fyllning: Riv squash på grövsta sidan av rivjärnet, stek i smör tills squashen börjar bli fast och lite brynt , smaksätt med vitlök, salt och peppar.
    Annan god fyllning är fetaost och spenat. Tina upp eller förväll spenat, krama ur vattnet, fräs i olivolja med riven vitlök, smula ner fetaost.

  • The_mama97mia 18 oktober 2012

    jag tänker på en god fyllning till baguetter - med salami, brieost och tomat, borde ju bli gött i en priog, när brieosten smälter ner.
    Fina förslag annars ovan!
    Får nog bli pirogbak snart!

  • MosterNettan 18 oktober 2012

    Skrivet av The_mama97mia den 18 okt 2012

    jag tänker på en god fyllning till baguetter - med salami, brieost och tomat, borde ju bli gött i en priog, när brieosten smälter ner.
    Fina förslag annars ovan!
    Får nog bli pirogbak snart!


    Den fyllningen är finfin i en paj den...

  • Lenkan 18 oktober 2012

    Kantarellstuvning är fantastiskt gott i piroger!

  • Erajscha 19 oktober 2012

    Varför inte låna några traditionella brittiska fyllningar:

    ost & lök
    potatis och tärnat kött (cornish pasties)

    Andra idéer:

    tacofärs
    tomater och lök
    kyckling, creme fraiche och purjo
    skinka, majs, creme fraiche och örter
    champinjoncreme och strimlat stekt nötkött

  • veronicaljungberg 20 oktober 2012

    jag tycker det ska vara rätt hett i en pirog, själva degen tar rätt mycket smak.

    högrev som har kokat riktigt länge, med bacon.
    kyckling & bacon
    båda två i en god chilisås med Creme fraiche

  • MosterNettan 21 oktober 2012

    Min käre lillebror gjorde fantastiska piroger. Kryddig köttfärs med jalapeno, paprika, massor av ost och en klick bearnaisesås på toppen innan han vek ihop. Inget märkvärdigt men jättegott.
    RIP Hasse, saknar dig och våra matlagarstunder. (L)

  • sannanil 21 oktober 2012

    Tack alla, för massa bra ideér!

    Skall prova en hel del av dom.

    Fortsätt gärna att spåna fram fler. :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.