Har ni några bra recept på en god kall sås som funkar till varmrökt lax?
annapatrik15 december 2013
Jag brukar blanda hälften creme fraiche och hälften majonäs och smaksätta med hackad gräslök och dill, smaka av med salt och vitpeppar och några droppar vitvinsvinäger.
http://yrhattans.wordpress.com/
Veranne15 december 2013
Gräddfil eller lättcremefraiche blandad med något av följande:
- hovmästarsås efter smak
- majonäs, dill, gräslök och löj- eller liknande rom
- curry och lite pressad vitlök
callemero16 december 2013
Blanda gräddfil och majonnäs med dill, hackad rödlök, ishavsrom och lite pressad citron salta
och peppra. Snabb och enkel att göra,. Passar bra till alla sorters lax och annan fisk.
marielotta16 december 2013
Min absolut favorit till varmrökt lax.
Anna Bergenström
Örtagårdssås 4-6 pers.
När jag gör den, så har jag ingen spenat, ingen senap och ingen vinäger. Dragon har jag däremot med, men det är ju en smaksak
husmusen8817 december 2013
Kall gravlaxås! Funkar till all lax, och leverpastej {cute}
1 dl grov senap ( jag föredrar graveleijs men finns mängder att välja på)
3 msk brun farinsocker
1 msk vatten
½ dl matolja
2 msk hackad dill
Salt
Svartpeppar
rör ihop allting utom oljan, en ska droppas i sist under omrörning. smaka av med salt och peppar.
Har ni några bra recept på en god kall sås som funkar till varmrökt lax?
Jag brukar blanda hälften creme fraiche och hälften majonäs och smaksätta med hackad gräslök och dill, smaka av med salt och vitpeppar och några droppar vitvinsvinäger.
http://yrhattans.wordpress.com/
Gräddfil eller lättcremefraiche blandad med något av följande:
- hovmästarsås efter smak
- majonäs, dill, gräslök och löj- eller liknande rom
- curry och lite pressad vitlök
Blanda gräddfil och majonnäs med dill, hackad rödlök, ishavsrom och lite pressad citron salta
och peppra. Snabb och enkel att göra,. Passar bra till alla sorters lax och annan fisk.
Min absolut favorit till varmrökt lax.
Anna Bergenström
Örtagårdssås 4-6 pers.
1 pkt hackad fryst spenat (175g)
3 dl gräddfil + 0,5-1 dl majonäs
c:a 1/2 dl finskuren gräslök
1/2-1dl finhackad dill
1 pressad vitlöksklyfta
2-3 tsk senap
c:a 1/2 tsk salt
1 krm svart eller vitpeppar
(1/2 tsk torkad smuad dragon eller 1 msk färsk)
(1-2 msk vinäger)
När jag gör den, så har jag ingen spenat, ingen senap och ingen vinäger. Dragon har jag däremot med, men det är ju en smaksak
Kall gravlaxås! Funkar till all lax, och leverpastej {cute}
1 dl grov senap ( jag föredrar graveleijs men finns mängder att välja på)
3 msk brun farinsocker
1 msk vatten
½ dl matolja
2 msk hackad dill
Salt
Svartpeppar
rör ihop allting utom oljan, en ska droppas i sist under omrörning. smaka av med salt och peppar.