Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp! Har förlagt mitt recept på sannost (mesost)

  • amajan 15 november 2009

    Sannost gör man väl mest i Dalsland ,Värmland . Fick för många år sedan ett recept från en gammal dam i Åmål . Men har tyvärr tappat bort det . Man river osten på hembakad brödkaka . Underbart gott . Skulle bli jätteglad om jag får något svar . MVH . Amanda

  • egonsolo 14 december 2009

    - i gamla nertecknade recept från Fjälllbacka i Bohuslän står om sanost: Vassla (fås väl vid ystning, kokning av äggost), kokas under omrörning och avdunstning till en fast massa.
    Ingen kryddning. Öses upp i linneklädda formar. Fann husmor tiden knapp att vispa massan hård, vispas en redning på mjölk, lite mjöl och ett par äggulor ner. Blir mildare i smak men inte fullt så hållbar som den hårda osten.
    Hoppas du inspireras hälsar exbohusläning.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.