Hjälp! Har förlagt mitt recept på sannost (mesost)
amajan15 november 2009
Sannost gör man väl mest i Dalsland ,Värmland . Fick för många år sedan ett recept från en gammal dam i Åmål . Men har tyvärr tappat bort det . Man river osten på hembakad brödkaka . Underbart gott . Skulle bli jätteglad om jag får något svar . MVH . Amanda
egonsolo14 december 2009
- i gamla nertecknade recept från Fjälllbacka i Bohuslän står om sanost: Vassla (fås väl vid ystning, kokning av äggost), kokas under omrörning och avdunstning till en fast massa.
Ingen kryddning. Öses upp i linneklädda formar. Fann husmor tiden knapp att vispa massan hård, vispas en redning på mjölk, lite mjöl och ett par äggulor ner. Blir mildare i smak men inte fullt så hållbar som den hårda osten.
Hoppas du inspireras hälsar exbohusläning.
Sannost gör man väl mest i Dalsland ,Värmland . Fick för många år sedan ett recept från en gammal dam i Åmål . Men har tyvärr tappat bort det . Man river osten på hembakad brödkaka . Underbart gott . Skulle bli jätteglad om jag får något svar . MVH . Amanda
- i gamla nertecknade recept från Fjälllbacka i Bohuslän står om sanost: Vassla (fås väl vid ystning, kokning av äggost), kokas under omrörning och avdunstning till en fast massa.
Ingen kryddning. Öses upp i linneklädda formar. Fann husmor tiden knapp att vispa massan hård, vispas en redning på mjölk, lite mjöl och ett par äggulor ner. Blir mildare i smak men inte fullt så hållbar som den hårda osten.
Hoppas du inspireras hälsar exbohusläning.