Jag har lagad en för stor sats lussebullar och har nu en påse med torra stackare som ingen vill äta. Men, jag funderar på om jag göra något annat på dem. Till exempel smula ner dem, blanda med smör till en paj eller göra någon annan dessert. Är det någon som har tips?
Erajscha9 december 2012
Du borde kunna göra en "brödpudding" på dem.
http://britishfood.about.com/od/recipeindex/r/brdpudd.htm
jas659 december 2012
Fattiga riddare kanske, eller torka dem och använd det i köttbull smeten.
Du borde kunna göra en "brödpudding" på dem.
http://britishfood.about.com/od/recipeindex/r/brdpudd.htm
Det skulle jag också göra, Bread and butter pudding, skär itu dem,bred på smör och häll på en äggstanning. Var generös med det sistnämnda. Jag har aldrig kanel i min.
Breadpudding är lite annorlunda det gör jag med gammalt bröd som läggs i blöt, kramas ur och blandas med torkad frukt (russin korinter etc), matfett och socker. Gräddas på svag värme.
Jag brukar göra 400g bröd, 400 g frukt, 100g smör, 100g farinsocker och ett par tsk kryddblandning (kanel, ingefära, koriander och muskot).
Det är också jättefint att ta en ståltråd och göra en rund ring av. Sedan trär du upp de torra saffransbröden på denna och gör en fin krans att hänga på dörren.
OmiaO9 december 2012
Tack för alla tipsen, ska nog börja med brödpudding så får jag bocka av resten eftersom. Det kommer bli fler torra katter då jag gör samma misstag varje år :-).
bjoli1989 december 2012
testa med kesella i degen, och möjligtvis lite frön med vattenlösliga fibrer runt (själva fröna kanske inte behövs utan det är de vattenlösliga fibrerna som håller brödet saftigt)
Jag har lagad en för stor sats lussebullar och har nu en påse med torra stackare som ingen vill äta. Men, jag funderar på om jag göra något annat på dem. Till exempel smula ner dem, blanda med smör till en paj eller göra någon annan dessert. Är det någon som har tips?
Du borde kunna göra en "brödpudding" på dem.
http://britishfood.about.com/od/recipeindex/r/brdpudd.htm
Fattiga riddare kanske, eller torka dem och använd det i köttbull smeten.
Denna brödpudding blir rena lyxpuddingen när man har
lyckan att äga torrt vetebröd. :)
Blåbärsbrödpudding anno 1800-tal
Du borde kunna göra en "brödpudding" på dem.
http://britishfood.about.com/od/recipeindex/r/brdpudd.htm
Det skulle jag också göra, Bread and butter pudding, skär itu dem,bred på smör och häll på en äggstanning. Var generös med det sistnämnda. Jag har aldrig kanel i min.
Breadpudding är lite annorlunda det gör jag med gammalt bröd som läggs i blöt, kramas ur och blandas med torkad frukt (russin korinter etc), matfett och socker. Gräddas på svag värme.
Jag brukar göra 400g bröd, 400 g frukt, 100g smör, 100g farinsocker och ett par tsk kryddblandning (kanel, ingefära, koriander och muskot).
http://www.recept.nu/monika-ahlberg/smaratter-och-tillbehor/fisk-och-skaldjur/smorstekt-lussekatt-med-forellrom/
detta serverade Monica Alberg i tv4
Det är också jättefint att ta en ståltråd och göra en rund ring av. Sedan trär du upp de torra saffransbröden på denna och gör en fin krans att hänga på dörren.
Tack för alla tipsen, ska nog börja med brödpudding så får jag bocka av resten eftersom. Det kommer bli fler torra katter då jag gör samma misstag varje år :-).
testa med kesella i degen, och möjligtvis lite frön med vattenlösliga fibrer runt (själva fröna kanske inte behövs utan det är de vattenlösliga fibrerna som håller brödet saftigt)