Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laga något annat på torra lussebullar?

  • OmiaO 9 december 2012

    Jag har lagad en för stor sats lussebullar och har nu en påse med torra stackare som ingen vill äta. Men, jag funderar på om jag göra något annat på dem. Till exempel smula ner dem, blanda med smör till en paj eller göra någon annan dessert. Är det någon som har tips?

  • Erajscha 9 december 2012

    Du borde kunna göra en "brödpudding" på dem.
    http://britishfood.about.com/od/recipeindex/r/brdpudd.htm

  • jas65 9 december 2012

    Fattiga riddare kanske, eller torka dem och använd det i köttbull smeten.

  • Anderstam 9 december 2012

    Denna brödpudding blir rena lyxpuddingen när man har
    lyckan att äga torrt vetebröd. :)
    Blåbärsbrödpudding anno 1800-tal

  • svengelsk 9 december 2012

    Skrivet av Erajscha den 9 dec 2012

    Du borde kunna göra en "brödpudding" på dem.
    http://britishfood.about.com/od/recipeindex/r/brdpudd.htm

    Det skulle jag också göra, Bread and butter pudding, skär itu dem,bred på smör och häll på en äggstanning. Var generös med det sistnämnda. Jag har aldrig kanel i min.
    Breadpudding är lite annorlunda det gör jag med gammalt bröd som läggs i blöt, kramas ur och blandas med torkad frukt (russin korinter etc), matfett och socker. Gräddas på svag värme.
    Jag brukar göra 400g bröd, 400 g frukt, 100g smör, 100g farinsocker och ett par tsk kryddblandning (kanel, ingefära, koriander och muskot).

  • The_mama97mia 9 december 2012

    http://www.recept.nu/monika-ahlberg/smaratter-och-tillbehor/fisk-och-skaldjur/smorstekt-lussekatt-med-forellrom/

    detta serverade Monica Alberg i tv4

  • rostok 9 december 2012

    Det är också jättefint att ta en ståltråd och göra en rund ring av. Sedan trär du upp de torra saffransbröden på denna och gör en fin krans att hänga på dörren.

  • OmiaO 9 december 2012

    Tack för alla tipsen, ska nog börja med brödpudding så får jag bocka av resten eftersom. Det kommer bli fler torra katter då jag gör samma misstag varje år :-).

  • bjoli198 9 december 2012

    testa med kesella i degen, och möjligtvis lite frön med vattenlösliga fibrer runt (själva fröna kanske inte behövs utan det är de vattenlösliga fibrerna som håller brödet saftigt)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.