Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

marmelad

  • Atlingbo 10 augusti 2012

    har aldrig skrivit på detta forumt tidagare och vet faktiskt inte vart jag ska lägga just denna fråga.

    Kan man göra Flädermarmelad på den saft man redan fixat i ordning och som ligger i frysen, Det är ju socker redan i saften och inbillar mej att om man tar 1 dl saft och 1 dl socker att den kommer att bli snuskigt söt då.
    Några tips

    /Mita

  • Amika 10 augusti 2012

    Hej Mita!
    Jag tror att du kan göra det, om du hettar upp den och tillsätter flytande pektin, eller kanske något som gelatin eller något annat i den stilen?
    Mvh
    Jonna

  • sikaal 10 augusti 2012

    Jag håller med Amika, det måste fungera utmärkt att värma upp och tillsätta pektin på något sätt. Det finns ju flera sorter att använda, både pulver och flytande. Kolla i en välsorterad affär och läs på förpackningen vilket passar dig bäst.
    Lycka till
    Lena

  • Atlingbo 10 augusti 2012

    Jätte tack för era svar, här ska det testas på söndag :)
    /Mita

  • FruZ 11 augusti 2012

    Hej Atlingbo/Mita!

    Hoppas du vill berätta sedan hur resultatet blev. Ser fram emot det. :) // Anna-Sofia

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.