Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Retrorecept

  • Dintan 1 mars 2012

    Vilka gamla godingar gör Ni fortfarande eller kommer ihåg? Sen spelar det ingen roll om retro för Er är 50-talet eller 80-talet...

  • Erajscha 1 mars 2012

    Kassler med chilitäcke är en 80-talare jag återupplivat här hemma :-)

  • Anderstam 1 mars 2012

    Lapskojs med rödbetor.
    En underbar men tyvärr ofta bortglömd maträtt.
    Namnet lapskojs har inget med samer att göra.
    Utan härstammar från det engelska "lobscouse".
    Som betyder häva eller sleva i sig. :)
    Uppgifterna enligt en gammal kokbok.

  • Josses 1 mars 2012

    Fondue! Ungarna älskar det! De frågar efter det lite nu och då och ibland har vi bjudit deras vänner på det och ingen har ätit det förut. Äldsta dottern bjöd på det när hon hade bjudit hem några vänner när hon fyllde 16 år i somras.

  • Evabosved 1 mars 2012

    kallops!
    det enklaste man kan göra, den aktiva matlagningen tar 5 min men köttet måste koka ganska länge.
    jag har famförallt bjudit utländska släktingar på det, de älskade det.
    Det skall vara mycket kryddpeppar, det är den som gör skillnaden

  • littlejohn 1 mars 2012

    Ost och senapsfylld Wienerkorv inlindad med baconi ugn. Sista 5 min. häller man på öl. Äts med pressad eller mosad potatis, är jättegott. :)
    Hm, måste göra den snart, för nu är det ett tag sen.

  • The_mama97mia 1 mars 2012

    Plankstek...

  • Tesslatess 1 mars 2012

    oxjärpar med sås och kokt potatis, kanske lingon till... enligt min farmors husmorsrecept från 30-talet.

  • DoctorWho 1 mars 2012

    Pavlova, fast jag gör dem i bakelse-storlek istället för en stor. Jättegott med lemoncurd, vispad grädde och färska bär.

  • MrsC 1 mars 2012

    "Scampi Fritti med Rhode Islandssås, kokt ris och friterad persilja som garnering" YES - min absoluta favorit på Restaurang Flustret i Upsala på 1970 talet - kvällen var räddad :-D

  • emaxen 2 mars 2012

    Chipslåda på tonfisk, chips & champinjonstuvning vilken fredagsmys favvo det var, men nu skulle jag inte äta det:s

  • callemero 2 mars 2012

    Kassler och ananasgratäng. Åts mycket på 70-talet.

  • Biggan62 2 mars 2012

    :DKonserverade eller inlagda päron som gratineras med after eigth...den är en verklig klassiker för min del

  • scanapp 2 mars 2012

    Friterad Camenbert med hjortonsylt är inte helt fel ...{laugh}

  • smulpajen1 2 mars 2012

    Flygande Jakob samt Radiokaka (ischoklad varvat med mariekex i en form).

  • alindalinda 2 mars 2012

    Skrivet av Anderstam den 1 mar 2012

    Lapskojs med rödbetor.
    En underbar men tyvärr ofta bortglömd maträtt.
    Namnet lapskojs har inget med samer att göra.
    Utan härstammar från det engelska "lobscouse".
    Som betyder häva eller sleva i sig. :)
    Uppgifterna enligt en gammal kokbok.



    ÅÅÅH, som barn åt jag detta flera ggr i månaden. :)

  • Hilmer54 3 mars 2012

    Skrivet av scanapp den 2 mar 2012

    Friterad Camenbert med hjortonsylt är inte helt fel ...{laugh}




    Åt det för första gången 1982 i Stockholm. Då fick man även en liten kvist med friterad persilja till.(Y)

  • Roggan 3 mars 2012

    Ambrosiakaka, mums! {eat}

  • DragonFantasy 3 mars 2012

    Isterband, eller porterstek, eller ungspankaka, ja det finns många godingar {alien}

  • MosterA 3 mars 2012

    Om jag ska göra någon middag med räkor har jag svårt att avstå från denna "gudomliga" räkrätt. Den har jag gjort sedan slutet at 70-talet och gör den fortfarande ibland.

    Mexikansk Räkrätt

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.