Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosta eller steka rotfrukter

  • edfj 22 november 2010

    Hej,

    Vad har ni för erfarenheter rörande detta ämnen? Är det godare att rosta rotfrukter i ugnen eller att steka dem i panna? Har fått för mig att de blir ganska torra om man ugnsrostar den. Har ni något tips på vad man kan blanda dem med för att slippa detta?

  • bernit 22 november 2010

    Absolut rosta i ugn - ganska stora bitar av alla sorters rotfrukter, häll över lite olja, grovmalen peppar , flingsalt och gärna någon färsk ört. Jag brukar köra på ca 175 grader - det blir alltid bra(Y)

  • siggemums 22 november 2010

    Absolut rosta i ugn! Jag föredrar utan olja.

  • edfj 22 november 2010

    Testade idag att blanda de med honung och olja och sedan in i ugnen! Riktigt gott! Finns på mina recept och det rekommenderas:D

  • littlejohn 22 november 2010

    Ugnen är det som gäller för mig ca 175 grader.
    Ta inte för små bitar och ta gärna på lite olja. Blir kanongott.

  • cawn 22 november 2010

    Rostade i ugn med lite olivolja,flingsalt,timjan.Smula getost över.Himelskt gott!!!!!(A)

  • Cassiopeya 22 november 2010

    Jag älskar att ungsrosta rotfrukter, har lagt in mitt favvorecept här på MK :)

    Ugnsrostade rotfrukter med smak av Italien

    Prova det och jag lovar du kommer bli nöjd :p

  • The_mama97mia 22 november 2010

    Jag gillar att skära rotfrukterna o sen lägga i plastpåse, ha i lite olja o skaka runt så det täcker alla, detta gör att man behöver lite mindre av oljan.
    Alla sätt är bra utom de tråkiga!

  • edfj 22 november 2010

    mama97mia: Det var så jag gjorde, fast jag hade även honung. Det blev perfekt!

  • Cassiopeya 22 november 2010

    Skrivet av edfj den 22 nov 2010

    mama97mia: Det var så jag gjorde, fast jag hade även honung. Det blev perfekt!


    Det ska jag prova nästa gång, med honung alltså :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.