Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varma mackor

  • Ingan 13 mars 2008

    Jag skulle gärna vilja ha tips på varma mackor.Själv har jag ett stånde recept (eget).
    Tonfisk,purjolök majonäs,svartpeppar och ost förstås.
    Jag lägger det på så nyttgt bröd som möjligt.
    Skriv ditt enkla (gärna eget) recept här i tråden.Så slipper man leta nån annanstans.
    Tack för tips.

  • mariaefors 13 mars 2008

    Hos oss har vi några favoriter:
    1. Makrill i tomatsås, kokt ägg och kapris.
    2. Skinka, blåmögelost, gurksallad och senap.
    3. Champinjoner, räkor, ketchup och Valios färskost med svartpeppar.

  • Razzel 13 mars 2008

    Jag brukar lägga skinka,champinjonkräm, ananas och tomater på vitt bröd

  • Enilorac 13 mars 2008

    Jag har ett jättegott förslag på varma mackor! Testade det nyligen själv och det har redan blivit en favorit här hemma:) Det lite kryddstarkt så du vet!

    4 portioner

    8 skivor grov formfranska
    2 dl tomatsalsa (sådan man brukar ha till tacos, medium)
    3 korvar (brukar ha bratwurst, scan)
    3 tomater
    2 tsk oregano
    4 dl riven ost

    Enjoy! :D

  • Jessika 14 mars 2008

    Favoriten sedan jag var liten är varma mackor i smörgåsgrill (då var det våffeljärn).

    Vanlig hot dog skuren i tunna skivor på längden
    Senap
    Cheddarost
    Örtsalt

  • Runan 14 mars 2008

    Dessa tre är mina favoriter.

    Jag brukar köpa en stor Rasker för att ha till varma smörgåsar. Detta bröd är ju inget vitt bröd utan lite grövre som jag tycker om.

    1.Bröd ,smör , rökt skinka, lite senap, tomatskivor och några skivor stark ost.
    2 Bröd , smör, rökt skinka, lite senap,ananasskiva och några skivor stark ost.
    3. Bröd,smör,rökt skinka,champinjonstuvning och lite riven ost.

  • Okänd 15 mars 2008

    Här kommer mina tips:
    Franskbröd,skink-och svampstuvning,rökt skinka,tomat och ost.
    Byter ibland ut stuvningen mot ananas,senap och nån gång rödlök.
    Franskbröd, köttfärssås( inte så flytande) tomat och ost.
    Visst är det gott med varma mackor?

  • fee-bee 16 mars 2008

    Hemma hos oss så är det anntingen stuvning påskogens svampar som är favoriten på varma mackor eller också enbart smör salami tomat och massor av ost.
    Lycka till(Y) (Y)

  • anluk 16 mars 2008

    Senap, skinka, lök, tomat och ost
    Tacofärs, tacosås, tomat och lök och ost

    De två förekommer oftast när vi gör varma mackor.

  • Prima 16 mars 2008

    Åh vad smarriga förslag ni har. Jag kör alltid hårt med enbart skinka, ost och antingen dijonsenap eller den där amerikanska supergoda. Ibland även tomat.

    Hm. Dags för lunch här hemma, kanske man skulle göra den med varma mackor istället för macaronisar som jag planerat : ) Isåfall blir det - hemmalagade färsbiffar, senap, lite tomat och ost....

  • Mumriken 16 mars 2008

    Vår favorit är mackor med rostbiff, rostad lök, tomat och mycket ost (gärna med mycket smak).
    Det blir kanongott fast det är ju ingen billig variant. (Y)

  • MrVan 16 mars 2008

    Varma mackor är som pyttipanna i våran familj. Allt som finns i kylen och på vad man är sugen på. Men viktigaste är att ha mycket ost och oregano på (Y)

  • GodareMat 16 mars 2008

    Två klassiker på temat varma mackor...

    http://www.matklubben.se/recept/croque_monsieur_19325.html

    http://www.matklubben.se/recept/croque_madam_19327.html

    Smaklig spis...

  • KittySaga 16 mars 2008

    här kommer min favoritmacka

    bred räkost på formfranska
    lägg på räkor och sparris
    Vispa äggvita till hårt skum och rör i en klick majonäs
    bred ut blandningen överst det ska täcka ordentlig
    in i ugnen tills den fått fin färg

  • monel 16 mars 2008

    Rökt skinka, ananasring, jordnötter i ananasringen, ost

  • henna6 16 mars 2008

    Hej

    Jag har också stående varma mackor, som hela familjen gillar och som har blivit en verklig favorit genom åren:

    5-6 mackor. Sätt ugnen på 225 grader.
    Bryn en strimlad purjolök, tillsätt strimlad rökt skinka (normalstor förpackning). Ca 1,5 msk mjöl över. Till sist lättmjölk el vanl mjölk till lagom stuvningskonsistens - ca 1,5 dl. Vanligt rostbröd eller tekakor på plåt eller långpanna. (Jag brukar lägga dem på folie, så får man inget kladd på plåten.) Bred lite bordsmargarin på smörgåsarna. Fördela purjo/skinkstuvningen ovanpå och täck med ostskivor - 17 procentig ost går utmärkt.

    Klart efter ca 5 minuter. De ska se en aning knapriga ut i kanterna. Man kan bränna sig i munnen om man är för ivrig, så vänta lite innan ni äter.

    Anne

  • Queenie 16 mars 2008

    Har ni goda recept på varma mackor som inte redan finns här, vore trevligt om ni skrev in recepten på matklubben så att man kan spara dem i sin kokbok. Jag älskar varma mackor och vill ha massvis med såna recept

  • TommieDreadsGyllin 25 januari 2010

    Fiskpinnemackor.:)

    Detta är så otroligt mycket godare än vad det låter...

    Fiskpinnar (råa uptinade)
    Majonnäs
    Ketchup

    Mosa detta med en gaffel så det blir en röra.

    Ha i lite salt, peppar, paprika krydda, cayenne peppar. efter smak.
    (Brukar ha i lite starkare kryddor)

    Släng detta på smörade form franskor.

    På men ost och en skiva tomat. in i ugnen..

    Gör massor för dom är som godast nästa dag när dom är kalla direkt från kylskåpet.. :)(Y)

  • Okänd 25 januari 2010

    Här är en av många favoriter.

    Toast med kantarell och karljohansvamp

  • 123Linnea 25 januari 2010

    Ett tag körde jag alltid varm macka på:
    Grov brödkaka, fetaost mosad med strimlade soltorkade tomater.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.