Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Använder du Aromat ?

  • bernit 6 maj 2008

    Jag använder Aromat som smakhöjare ganska friskt .
    En kallskänka lärde mej för 15 år sedan att göra en lyx-räksallad.

    Färska pillade räkor
    Blanda i majonnäs så att det binder räkorna (helst hemmagjord på söt svensk senap) .
    Rör i ett knippe finhackad dill.
    Tillsätt AROMAT och låt stå i kyl minst 2 timmar

    Aromaten gör att ALLA smaker framträder tydligare


    /BÅ :p

  • Helene_H 6 maj 2008

    Hej
    Det lät inte alls dumt måste jag prova på.
    (Y)

  • Okänd 6 maj 2008

    Jag använder Aromat ganska ofta,helst i potatismos.Det är en bra krydda till nästan allt.

  • jas65 6 maj 2008

    Bara i undangsfall och då i potatismos om jag har den hemma annars så kvittar det.
    När jag var en liten grabb så använde jag till varma smörgåsar med ost.

  • farmoringer 6 maj 2008

    Jag är en aromatanvändare..Till allt. Men mellan varven kör jag med Vegeta..

  • mammamus 6 maj 2008

    popcorn och aromat e jätte gott

  • Lena 6 maj 2008

    Är inte så himla förtjust i den. Blev skrämd som liten klara inte av lukten. (hua)

  • Lilljeppe 6 maj 2008

    Jag älskar aromat. Denna pastarätt har jag aromat i och den är kanon.
    Pastasås med lax

  • Wombat04 6 maj 2008

    Oj, minns i bamba när man gick i skolan, hur man hällde Aromat på knäckemackan ...

  • lenajeanette 6 maj 2008

    Med tanke på debatten om natrimglutamat;

    http://www.recepthjalpen.se/aromat.html

  • stinta 6 maj 2008

    (Y)Jag använder knorrs kryddor till mycket. Sällan salt och peppar. Aromat till det mesta, även på palt:p
    Kött & Grillkrydda , nästan jämt. Köttfärssås, stek, i marinader mm
    På all potatis, ungsstekt, mos, kokt, gratäng,pommesfrites: självklart potatiskrydda:p:)(Y)(L)

  • marwis 6 maj 2008

    har helt lagt av med Aromat pga glutamatdebatten. Försöker undvika glutamat överhuvudtaget, men jag håller med alla som tyckeratt aromat är en god krydda! Det var väl inte för inte så att den julskinkan som fick högst betyg i ett test i GP i julas var den med glutamat.......

  • monac 6 maj 2008

    nej!....
    tror man får i sig natriumglutamat ändå så de räcker.

  • maddela62 6 oktober 2009

    Hej!
    Jag vill inte använda Aromat pga att det är så mycket skit i den.
    Är det någon som vet hur man blandar ihop en egen Aromat-krydda?
    //Madelene

  • enAnnan 6 oktober 2009

    Samma här, jag använder den inte pga glutamat och skulle aldrig drömma om att ge den till mina barn och deras kroppar.

    Lite sånt här jag menar när jag ifrågasätter de som skriker högt i matfrågor om skolor osv - vad serveras hemma???

  • safir74 6 oktober 2009

    Jag använder mig utav örtsalt istället för Aromat...

  • Gunn57 6 oktober 2009

    Här använder vi inte aromat
    Har aldrig använt den kryddan

  • flumhum 6 oktober 2009

    min pojkvän har amromat till allt :P så här går det ofta åt aromat

  • boz1965 6 oktober 2009

    Använder sällan Aromat pga att den är så dyr. På ÖoB finns en (minst) lika bra krydda i 1-kilosburk. Det är en Jugoslavisk blandning (tillverkas i Sverige) med torkade grönsaker, glutamat, salt och lite andra kryddor.

    På tal om glutamatdebatten tycker jag att varningarna är kraftigt överdrivna, helt i stil med "chipsdebatten" för nåt år sedan.

  • Mistys 6 oktober 2009

    Tack för denna fråga och alla svar. Använder aromat flitigt och tycker att den är fantastisk på att höja smaken på allt. Tyvärr har ju jag också dragit öronen åt mig med tanke på glutamat debatten. Jag märker inte av huvudvärk mm som ses som biverkningar och jag har svårt att sluta använda aromat då den är så god. Era svar gör åtminstone att jag inte känner mig helt ensam i att använda aromat fortfarande trots pågående varningar. Man blir ju inte klok på alla varningar som går ut:o

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.