Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Billigare kött i sommar

  • MatAnders 7 februari 2009

    Jag hittade en gkädjande nyhet i dag.
    http://di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fo%3dexpressen%26ArticleID%3d2009%5c02%5c05%5c322881%26SectionId%3dDinapengar

  • 2mammamu 7 februari 2009

    :Hej
    Tänker du verkligen köpa utländskt kött?

    Man vet ju ändå inte hur djuren är behandlade ,
    och då menar jag både djuren och djurens foder,
    många av dessa leverantörer tillsätter ju
    antibiotika i fodret, och det vet man ju inte
    vad som kommer ut till oss konsument i slutänden,
    man vet ju aldrig.
    Man ska vara på sin vakt

    Jag säger då bara det KÖP SVENSKT KÖTT!!
    Hälsningar mammamu

  • MatAnders 7 februari 2009

    Skrivet av 2mammamu den 7 feb 2009

    :Hej
    Tänker du verkligen köpa utländskt kött?

    Man vet ju ändå inte hur djuren är behandlade ,
    och då menar jag både djuren och djurens foder,
    många av dessa leverantörer tillsätter ju
    antibiotika i fodret, och det vet man ju inte
    vad som kommer ut till oss konsument i slutänden,
    man vet ju aldrig.
    Man ska vara på sin vakt

    Jag säger då bara det KÖP SVENSKT KÖTT!!
    Hälsningar mammamu


    Hej!
    Visst är det bra att gynna svenska bönder men med dom priserna så har i alla fall inte jag råd och dessutom tycker jag att det smakar mer om köttet från Argentina där går dom ute och betar på ett annat sätt (o.b.s är absolut inte någon expert på uppfödning men med vårt klimat så är dom inte ute och betar färskt gräs året om)

  • Okänd 7 februari 2009

    Helt klart är det Argentinska köttet överlägset det Svenska. Både i smak och konsistens. Det finns dock ett undantag i detta avseende, Skönero Kött. De har även en gårdsbutik. Men som sagt, smakar det så kostar det!
    Tyvärr har det blivit svårare att få tag på just Argentinskt kött pga EU:s importförbud som införts just på grund av hur djuren behandlas. Men EU har ju nyligen sagt ja till kött från klonade djur så det kanske löser sig ändå vad det lider! Om nu någon kommer att köpa ett sådant kött förståss, eller har råd med det.
    Så det får väl bli Irländskt kött även i fortsättningen!

  • boz1965 7 februari 2009

    Skrivet av 2mammamu den 7 feb 2009

    :Hej
    Tänker du verkligen köpa utländskt kött?

    Man vet ju ändå inte hur djuren är behandlade ,
    och då menar jag både djuren och djurens foder,
    många av dessa leverantörer tillsätter ju
    antibiotika i fodret, och det vet man ju inte
    vad som kommer ut till oss konsument i slutänden,
    man vet ju aldrig.
    Man ska vara på sin vakt

    Jag säger då bara det KÖP SVENSKT KÖTT!!
    Hälsningar mammamu


    Kanske inte, men när det svenska köttet matchas mot billigare Brasilianskt kött faller också det i pris för att möta konkurrensen. Enkel matematik...

  • Nettie 7 februari 2009

    priset avgör en hel del, tycker ochså att brasilianskt kött smakar bättre

  • Babzan 7 februari 2009

    När ni är utomlands, frågar ni efter svenskt kött då?:o

  • Nettan75 8 februari 2009

    Jag skulle helst alltid välja svenska produkter, oavsett kött eller annat. Men med min ekonomi nu för tiden har jag inget val än att välja det billigaste. Sedan måste jag faktiskt påpeka att ofta när jag handlar utländskt kött eller färs är det betydligt mindre vatten ipumpat i köttet. Vilket gör att köttet blir billigare ändå, eftersom när man köper svenskt kött/färs betalar man för en himla massa vatten.

  • 2mammamu 8 februari 2009

    :)Som jag ser det så kommer vi nog snart inte att ha
    något jordbruk i sverige och vad händer då med
    alla dessa matpriser?
    Förmodligen så stiger dessa upp och då blir det
    inte billigare.

    Jag förstår att man som konsument tittar på prislappen
    när man ska handla, och till dig som undrade när man
    är utmlands då frågar efter svenskt kött, Självklart inte!
    för man får ju så vackert äta det som bjuds i det landet.

    Sedan pratet om att gynna den svenska bonden, stämmer INTE,
    för det är svensk handel som tar det bonden skulle ha haft.

    Ni ska vara glada för att det finns någon som vill hålla på med djur i
    sverige överhuvudtaget, med tanke på alla lagar och krav som finns,
    och det är ju bra för vi har så fin djurhållning i sverige, sedan finns det
    ju också krav på besprutningsmedel för grödorna, hur är det i andra länder med
    denna sak,? de använder nog en hel del preparat som är förbjudna i sverige,
    jag tänker , hur blir det när dessa kommer ut i våra produkter?
    Inte så bra kan jag tänka mig, alla allergier som har blivit, all överkänslighet
    var kommer sådant ifrån? jag bara undrar, man får ju mycket funderingar
    när man sitter och skriver.

    Ha det gott i matsverige!

  • samaka 8 februari 2009

    Jag instämmer helt med föregående talare 2mammamu

    Till skillnad från skaparen av denna tråd blev inte jag glad när jag läste rubriken, snarare bedrövad. Kan kanske bero på att jag förutom att vara konsument även är småskalig producent. Jag kan lova er att bönderna kammar inte hem storkovan. Vid föräljning av lamm till hösten, när de flesta lamm slaktas i Sverige, får man bara några futtiga hundralappar från slakteriet för ett lamm (om man satsar på lite mer tunna inhemska raser). Ett lamm som man har haft skötsel om under ca 6 mån och dessutom en tacka som man har skötsel om under hela året. Ekvationen går inte ihop, det vill jag lova. Utan jordbruksstöden skulle inte de svenska bönderna överleva. Det är skrämmande när man ser räkneexempel på hur man ska få en jordbruksverksamhet att gå ihop och stora delar av inkomsterna baseras på bidrag (läst i avhandling fr SLU).

    Att utländskt kött smakar godare kan jag inte uttala mig om. Jag köper det inte i affären, har säkert ätit det ovetandes på restaurang. För mig smakar kött där jag vet att djuren har haft det bra bäst. Nu finns det inga garantier att svenska djur har haft det bra, visst. Men vi har hårda regler i Sverige, vilket är jättebra. Det försvårar misskötsel.

    Vad händer med regnskogarna om köttproduktionen i sydamerika får större genomslag?

    Vad händer med vårt landskap om vi inte främjar den svenska bondenäringen?

    Behöver kanske inte säga att detta ämne får igång mig. Jag vill inte trampa någon på tårna och gemene man gör som han/hon vill naturligtvis. Förstår oxå att man måste prioritera utefter vad ekonomin tillåter.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.