Vilka är dom bästa knivarna till matlagning, enligt Dig??
markus17 mars 2008
Smaksak. Jag har Global, WMF och Sanelli. Sanelli har ett skaft som är lika greppsäkert oavsett hur kladdig du är om händerna.
jas6517 mars 2008
Har provat de flesta men allt beror på kvaliteten på stålet och att inte man kan halka med handen. Den kniven jag är mest nöjd med kommer från Ica 99 kronor men troligen felmärkt i priset. Jag slipar uppden och polerar den så den är som ett rakblad och har haft den i flera år
MrVan17 mars 2008
Sant, vi kör med Global, fast Fiskars har faktiskt en del bra knivar åxå.
The_mama97mia17 mars 2008
jag vet inte vad jag har för märke på mina knivar, men när min morbror har slipat dom så är alla bra!!!! jag är dålig på att slipa knivar själv.... :)
MrVan17 mars 2008
Hehe, ja, finns mycket bra maskiner från OBH-nordica tex...... om man inte är bra själv på att slipa menar jag :)
lennali17 mars 2008
Mest Fiskars knivar och tycker att dom är bra. Sen är det ju upp till mig och hålla dom vassa, och jag är ibland lika slö som knivarna.
tilda17 mars 2008
Jag har flera fiskars med halkfria handtag. Dem gillar jag skarpt.(Y)
The_mama97mia17 mars 2008
en bra kniv jag har är efter min man, (frånskild nu) , han fick den, den var liksom uttjänt på Scans slakteri i Uppsala. Det står inget märke på den, men den är skitbra
Glitterfia17 mars 2008
Här är det fiskars med gummihandtag som gäller och det är grönsakskniven som är bäst. Dom är lätt att slipa.
Nettie17 mars 2008
Har en förkärlek till Sabatierknivar (stavas det så?)
Lotten_J17 mars 2008
Jag är jättenöjd med mina knivar av märket Anders Petter samt Kobe från Duka.
fee-bee17 mars 2008
Jag tycker att "Fiskars knivar är de bästa knivarna men det ska vara de som har svart gummi liknande handtag med en orange kant.:)
ThomasP17 mars 2008
Giesser och Viktorinox
farmoringer17 mars 2008
Dom bästa knivarna för mig är de som är vassa.......Sen spelar det inte så stor roll vilken sort det är..
bernit17 mars 2008
Har ett komplett sett med GLOBAL + två franska Kock-knivar med träskaft som jag haft i 30 år och jag lämnar in mina knivar en gång om året för maskinslipning och där emellan använder jag mitt brynstål, nästan dagligen
Kniven är min bästa vän i köket
/BÅ:p
Ketronya17 mars 2008
Vi har Fiskars med gummihandtag, tycker de är super och har haft dem i flera år, inte behövt slipa dem än :)
Sen har vi en sushikniv och som är riktigt bra och vass när det behövs till lite mer avancerade saker :p
Kicki817 mars 2008
Min bästa är en från en nedlaggd butik inget märke men jättevass.Bäst när man ska ta hand om älgköttet.
Sen har jag en Kobe, ok.
Fiskars(Y), tycker också grönsaks kniven är bäst.
Glitterfia17 mars 2008
Skrivet av farmoringer den 17 mar 2008
Dom bästa knivarna för mig är de som är vassa.......Sen spelar det inte så stor roll vilken sort det är..
Det är sååå sant :) kanske en tillfällighet att det just är fiskars knivar hos mig, men de är så lätt att vässa på brynet.
Vilka är dom bästa knivarna till matlagning, enligt Dig??
Smaksak. Jag har Global, WMF och Sanelli. Sanelli har ett skaft som är lika greppsäkert oavsett hur kladdig du är om händerna.
Har provat de flesta men allt beror på kvaliteten på stålet och att inte man kan halka med handen. Den kniven jag är mest nöjd med kommer från Ica 99 kronor men troligen felmärkt i priset. Jag slipar uppden och polerar den så den är som ett rakblad och har haft den i flera år
Sant, vi kör med Global, fast Fiskars har faktiskt en del bra knivar åxå.
jag vet inte vad jag har för märke på mina knivar, men när min morbror har slipat dom så är alla bra!!!! jag är dålig på att slipa knivar själv.... :)
Hehe, ja, finns mycket bra maskiner från OBH-nordica tex...... om man inte är bra själv på att slipa menar jag :)
Mest Fiskars knivar och tycker att dom är bra. Sen är det ju upp till mig och hålla dom vassa, och jag är ibland lika slö som knivarna.
Jag har flera fiskars med halkfria handtag. Dem gillar jag skarpt.(Y)
en bra kniv jag har är efter min man, (frånskild nu) , han fick den, den var liksom uttjänt på Scans slakteri i Uppsala. Det står inget märke på den, men den är skitbra
Här är det fiskars med gummihandtag som gäller och det är grönsakskniven som är bäst. Dom är lätt att slipa.
Har en förkärlek till Sabatierknivar (stavas det så?)
Jag är jättenöjd med mina knivar av märket Anders Petter samt Kobe från Duka.
Jag tycker att "Fiskars knivar är de bästa knivarna men det ska vara de som har svart gummi liknande handtag med en orange kant.:)
Giesser och Viktorinox
Dom bästa knivarna för mig är de som är vassa.......Sen spelar det inte så stor roll vilken sort det är..
Har ett komplett sett med GLOBAL + två franska Kock-knivar med träskaft som jag haft i 30 år och jag lämnar in mina knivar en gång om året för maskinslipning och där emellan använder jag mitt brynstål, nästan dagligen
Kniven är min bästa vän i köket
/BÅ:p
Vi har Fiskars med gummihandtag, tycker de är super och har haft dem i flera år, inte behövt slipa dem än :)
Sen har vi en sushikniv och som är riktigt bra och vass när det behövs till lite mer avancerade saker :p
Min bästa är en från en nedlaggd butik inget märke men jättevass.Bäst när man ska ta hand om älgköttet.
Sen har jag en Kobe, ok.
Fiskars(Y), tycker också grönsaks kniven är bäst.
Dom bästa knivarna för mig är de som är vassa.......Sen spelar det inte så stor roll vilken sort det är..
Det är sååå sant :) kanske en tillfällighet att det just är fiskars knivar hos mig, men de är så lätt att vässa på brynet.
MAC gillar jag (Y)