Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fattar inte vad man ska ha dom till?

  • jollo10 11 november 2010

    Hej, jag undrar egentligen varför folk köper

    Riskokare? Vad använder man det till?

    Äggkokare? Vad är det för fel på en kastrull?

    Kan någon förklara ganska djupgående vad man använder dom till?

  • Ulrika91 11 november 2010

    För att vara riktigt tråkig kan jag säga:

    Kokar ris.

    Kokar ägg.

    Men, om du inte förstår __varför folk använder de__ så kan man kort och gott säga: för att de inte kan. Vissa kan inte koka ägg (jag hör till de människorna) och vilka kan inte koka ris. Då köper man en sån "maskin" som gör det åt en. Sen är vissa prylnördar och köper saker, bara för att!

  • Bumbis 11 november 2010

    Precis det som som heter..........det använder man dom till.

    Jag har en riskokare och den är helt suverän när man kokar ris till många vilket inte är så lätt i en vanlig gryta. I lördags var vi 18 personer här och jag kokade till 28 enligt portionerna (dom är så små) och det hade varit en massa passande mitt i fördrinken. Nu tryckte jag på knappen och när det var fördigt gick det över till att hållas varmt. Plättlätt

  • jollo10 11 november 2010

    okej jag förstår men äggkokaren häller man i vatten och sedna sätter man på en knapp så kokar det eller? Ungefär eller exakt som man gör i en vanlig kastrull eller?

  • Mistys 11 november 2010

    Älskar min äggkokare. Ingen passning. Perfekta ägg varje gång oavsett hur man vill ha dom. Vill man ha hårda dosera vatten efter det, vill man ha krämig gula dosera efter det o.s.v! Man behöver aldrig passa så att man inte "råkar" koka dom för länge eller för kort.

  • jas65 11 november 2010

    Ris kokare är kanon att ha. Men äggkokare??

  • anluk 11 november 2010

    Tycker oxå det är två helt onödiga prylar som aldrig kommer komma in i mitt hem..........

  • Marksten 11 november 2010

    Har haft bägge men återgått till kastruller. I äggkokaren sprack äggen hela tiden. Nu läggar jag ägg i en kastrull med kallt vatten och när det börjar koka så tar man dom när de kokat tre minuter (löskokta). Spricker nästan aldrig.

    Riskokaren kunde ju vara en bra ide men det riset kokte fast i botten så det blev svårdiskat.

    Nu kokar jag ris i en vanlig kastrull men när det har kokat upp så kan man nästan ta av kastrullen från värmen direkt. Blir perfekt i alla fall med basmati som vi alltid kör med.

  • The_mama97mia 11 november 2010

    Jag har kasserat min riskokare, återgått till gryta. Det blev aldrig så bra som jag ville i riskokaren.
    Äggkokare har jag inte testat, men jag kokar inte ägg så ofta. Inte kokar jag ris så himla ofta heller för den delen.

  • Minna73 11 november 2010

    Riskokare har jag aldrig använt, men äggkokare däremot ... Dels behöver man inte passa på tiden och sen sparar man energi.

  • Nickan70 12 november 2010

    Äggkokaren är toppen, särskilt till jul när man har fullt upp med att ordningställa all mat till julbordet, då kokar ägen utan uppsikt och äggkokaren piper när äggen är klara. Jag kan koka ägg i kastrull, det gjorde jag jämt förr, men i dagens bråda tider är det perfekt att kunna göra annat under tiden. Visst, äggklockan funkar också, men jag trivs bra med min äggkokare för det blir perfekta ägg varje gång!

    En riskokare har jag inte inhandlat än, men ska nog önska mig en i julklapp. Det har hänt (mer än en gång) att jag glömt av riset på spisen när jag "bara" ska gå emellan med nåt och den som nån gång har bränt ris så det svartnat i botten vet att även om riset längst upp är vitt och fint så smakar det riktigt illa. Så en riskokare passar utmärkt i mitt lite stressiga liv, det sparar tid och energi... min energi. :-)

  • boz1965 12 november 2010

    Nu har jag visserligen aldrig ägt en riskokare (ska isf vara en gammal Toyota jag hade när jag var 18 :D) men jag måste säga att jag har full respekt för att man skaffar sig sådana prylar. Det kan handla om en så simpel sak som att eliminera vissa "standardmoment" i matlagningen så att man kan ägna lite mer tid och energi åt att vara kreativ med resten av måltiden.

  • soccermum 12 november 2010

    Om man börjar ifrågasätta riskokare och äggkokare så blir jag genast nyfiken på om man inte har en vattenkokare heller? Funkar ju också att koka vatten i gryta eller kastrull...
    Jag tycker att alla tre ovan nämnda kokare är jättebra först och främst ur energisynpunkt men också ur bekvämlighetssynpunkt!
    Men det är ju bara min personliga åsikt (A)

  • Cassiopeya 12 november 2010

    Har heller aldrig förstått nyttan med en massa extraprylar till varje sak, äggkokare, riskokare mfl-

    Har dock vattenkokare då det går bra mycket fortare att koka vatten med den än kastrull, och på morgonen är det oftast bråttom {nailbiting}

    Kanske sparar men energi på att använda dessa prylar, men hur ser det ut vid tillverkning? Är det mer miljövänligt om man ser på alla faktorer? Dessutom tar det en massa plats i skåpen!

    Använder inte heller timer, har vanlig klocka och det fungerar bra.

    Men självklart kan många av dessa extra prylar vara bra för andra, en person med extremt dåligt minne till exempel kanske bara kan koka ägg med en äggkokare, och visst då är det ju bra. :)

  • Cassiopeya 12 november 2010

    Har heller aldrig förstått nyttan med en massa extraprylar till varje sak, äggkokare, riskokare mfl-

    Har dock vattenkokare då det går bra mycket fortare att koka vatten med den än kastrull, och på morgonen är det oftast bråttom {nailbiting}

    Kanske sparar men energi på att använda dessa prylar, men hur ser det ut vid tillverkning? Är det mer miljövänligt om man ser på alla faktorer? Dessutom tar det en massa plats i skåpen!

    Använder inte heller timer, har vanlig klocka och det fungerar bra.

    Men självklart kan många av dessa extra prylar vara bra för andra, en person med extremt dåligt minne till exempel kanske bara kan koka ägg med en äggkokare, och visst då är det ju bra. :)

  • Lenkan 12 november 2010

    Jag tycker att äggen blev gummiaktiga och äckliga i äggkokaren

  • Bianca 12 november 2010

    Äggkokare är suveränt att ha när man är ute i båten. Slipper slösa på gasolen, eftersom elen är en engångskostnad per dygn när man ligger i gästhamn. Detta gäller ju givetvis för alla elektriska prylar man har med. Vattenkokare, smörgåsgrill...osv. Och blir det kallt på natten kör man igång kupévärmaren (Y)

  • smeand 12 november 2010

    Skrivet av Bianca den 12 nov 2010

    Och blir det kallt på natten kör man igång kupévärmaren (Y)


    Med äggkokaren?:D

  • MartenKL 12 november 2010

    Hur orkar man fråga saker i ett forum som man själv inte tänker nyttja? Det finns många frågor om saker andra gör man själv inte förstår nyttan med, bättre att fråga om saker man själv kan dra nytta av.

    Jag använder riskokare för att den ger mig en platta till på spisen, den håller perfekt temperatur för jasminris, sedan varmhåller den och torkar dessutom jasminriset perfekt.

  • The_mama97mia 12 november 2010

    Hehe... men diskussioner är väl alltid kul?

    Jag kan tänka mig mer onyttiga saker än riskokare och äggkokare, har ni köpt bananskivare och äppelklyftare?
    :D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.