Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Felsägningar - roligt eller pinsamt?

  • Solitarie 2 oktober 2011

    Har du sagt något riktigt galet någon gång när du menat att säga något helt annat? En rolig, pinsam eller irriterande felsägning som du bitit dig i läppen åt? Eller har du hört en felsägning som fått dig att skratta eller bli vansinnigt irriterad? Berätta :D

    Själv var jag på intervju för en tid sen och fick de sedvanliga frågorna om vem jag är och mina 3 bästa egenskaper. Jag var så inställd på att efter 3 bra egenskaper kommer han att fråga om mina mindre positiva sidor. Han ställer en fråga och jag svarar på det som jag trodde han skulle fråga och säger "min envishet". Då går det upp för mig vad han frågade, nämligen vilken egenskap hos mig själv jag vill utveckla. Han började småskratta förvånat och själv ville jag sjunka genom golvet. Det var lite klurigt att ta sig ur den situationen. ;)

  • mafia 2 oktober 2011

    Jag har gjort bort mig många gånger, men det dråpligaste var, när jag för många år sen jobbade på sjukhusets spädbarnsavdelning. Det var på den tiden då det fanns många nyanlända chilenare. I samma veva hade jag börjat läsa spanska och jag tänkte naturligtvis glänsa lite.
    På morgonen då en chilensk mamma kom för att se till sin lilla baby , tänkte jag tala om för henne på spanska, att babyn var trött.
    När jag stapplat fram min mening, började hon gapskratta. Jag hade nämligen blandat ihop två ord casada och cansada. Jag hade sagt till henne att babyn var gift.
    Jag har ännu inte lärt mig vilket som är trött och vilket som betyder att man är gift....trots att min mexikanska sonhustru försöker få in det i skallen på mig.
    Total blockering!

  • Copy 2 oktober 2011

    Jag har gjort bort mig flera gånger, men det som var lite roligt och har sagt till mig ...... Har varit hos doktor för min migrän som jag har haft väldigt ofta under en period, jag har tom. fått stickningar i högra halvan av ansiktet. Dr. bestämde sig för att skicka mig till röngten av huvudet. Han ville veta att allt var ok inne i skallen.
    Efter att han fått svar fick jag komma på efterkontroll, och då sa han så här.: Jag har fått svar ,och du har ingenting i huvudet. Då satt jag tyst i några sekunder och började skratta, då insåg han vad han har sagt och rättade sig efteråt: Det finns inget farligt menar jag.....
    Så kan det gå :-))

  • amoz 2 oktober 2011

    Jag jobbar med att sälja skor och en dag hade jag en herre som skulle köpa sig ett par snörskor. De flesta skor är snörade på fabriken och då på ett alldeles speciellt vis som ni kanske sett. Min kund tyckte det var lite knepigt att lossa på skobandet så han skulle kunna prova skon och undrade då varför det måste vara så svårt. Jag sa då; " Ja, man behöver nästan vara ingenjör för att klara av det!" Kunden svarar då; "Jag är ingenjör!!!!"

  • Kakan1986 3 oktober 2011

    Första veckan på mitt nya jobb och jag skulle ge mig på en lite klurig sak..
    När chefen fråga hur det gick så skulle jag lite käckt svara att "allt går med lite vilja!"
    Det blev "allt går med vilja, våld och vaselin"

    Hm....

  • Solitarie 3 oktober 2011

    Hehe, härliga felsägningar ;) Det där med att försöka förklara på ett annat språk är lite klurigt ibland. På färjan till Tallinn för ett par år sen försökte min sambo säga att han ville ha påtår till kaffet. (Är det bara i Sverige vi har påtår)? Han tillkallade kyparen och sa att han ville ha "refill to the coffee". Kyparen stirrade på honom och undrade vad han menade, refill?? "Yes, you know if you buy one you get one for free"... Kyparen började gapskratta, muttrade nåt om "funny people" och gick därifrån. Kvar satt min sambo snopet och en smula irriterad.

  • Jilliii 3 oktober 2011

    när jag var yngre, för tonåring, så kom Fanta med sin nya smak Exotiskt. Jgag tyckte den var jätte god och så en gång frågade min mamma om jag ville ha något från affären.

    Ja, den ny fantan.
    Vilken är det då?
    Ja, fanta Erotisk. Den är röd.

    Min mamma blev också röd. Hon skrattade så mycket och förklarade inte vad ordet betydde. Själv hade jag ju ingen aning och jag kom inte ihåg vad den hette...

  • Miiiz 3 oktober 2011

    Hände en rolig sak en gång som kanske inte direkt har med felsägningar och göra men feltolkning.

    Jag pratade i telefonen med min pojkvän och han satt och smaska på en slickepinne och jag älskar dem, i alla fall så hör min mamma telefonsamtalet (och hon vet ju inte vad han säger eller vad som händer på andra sidan luren). Så när jag säger till min pojkvän "jag vill ha den, den skulle vara så god i min mun" kan ni ju tänka er vad hon tänker. i alla fall när vi pratade senare om våran son och jag säger " men jag behöver dig, inte i morgon utan nu".

    Vår familj har väldigt fräck humor, och jag får "lida" för samtalet än idag.

  • amoz 3 oktober 2011

    :DD Mycket roligt att läsa här!

    Ett litet bidrag som inte blev någon felsägning som tur var för jag tänkte inte högt.
    Detta hände när Björn Borg var i ropet och jag stod i en kassakö där de satt upp dagens löpsedel. Jag läser: Björn Borg lämnar banan i protest! Jag läser en gång till och undrar varför i herrans namn Björn Borg lämnar BANANER i protest ! Så inser jag vad där står egentligen och skrattar tyst för mig själv.

  • DoctorWho 7 oktober 2011

    En av mina kvinnliga släktingar såg den nya Jaguar-modellen i ett motorprogram och hon vet att jag gillar Jaguarer. Så hon frågade om jag hade sett det. Jag hade missat det så jag frågade hur den såg ut. Svaret: " - Den var blå." Försök att beskriva den lite sa jag. " - Blå och ny."

  • Kakan1986 25 oktober 2011

    Min chef är dålig (läs EXTREMT dålig på engelska) och hade utländska kontakter som var på besök. Så var det en av dom som kom tillbaka och såg frågande ut.
    Min chef säger: "What you will you?"

    Jag visste inte vart jag skulle ta vägen.... {laugh}

  • litenkatt 25 oktober 2011

    Jag och min bästis skulle åka med hennes pappa någonstans, vi var väl ungefär i 10-11-årsåldern, och Sara (som min kompis hette) ville väl varna sin far för hur rufsig han var i håret innan vi kom fram.
    "Jävlar vilket ståfräs du har, pappa!" sa hon och pekade mot pappan och han fick köra in till kanten så mycket som han skrattade.
    Vi fattade inte mycket av vad som var så roligt just då men nu så är det ganska skoj såhär efteråt! :D

  • mkml 25 oktober 2011

    gud va roliga saker ni har varit med om.här kommer en till. Jag och min bror va på en spa helg med vår faster o farbror. Vi sitter på hotellrummet och dricker skumpa och pratar om allt möjligt. Jag kommer inte ihåg i vilket sammanhang jag kläcker ur mig följande. Min sambo kommer och ligger med mig innan jag somnar.....gissa om vi skratta så tårarna rann.Vad jag menade va att min sambo kommer och ligger brevid mig i sängen en stund innan jag sommnar :DD

  • piha63 25 oktober 2011

    För några år sen var jag inne på McDonalds och beställde en cheeseburgare med ost. Fattade inte hur fel det lät förrän jag han i kassan påtalade detta.

  • Amika 25 oktober 2011

    Min bästa vän var i usa med sin en kompis som knappt pratade någon engelska. Och så sista kvällen hade de bestämt sig för att gå på pizza hut, för det var ett sånt "måste" som hennes kompis ville göra på resan.
    När han skulle beställa så visste han inte riktigt vad han skulle ta och eftersom han hade svårt för engelska så tänkte han att han skulle ta något han kände igen hemifrån, capricciosa. Och så ville han ha ostfyllda kanter.
    När det var hans tur så säger han till den kvinnan som skulle ta hans beställning: I would like a capricciosa with cheese in the kant.
    Kant, som det uttalas på svenska, låter som engelskans cunt, ett mycket fult ord som vissa använder istället för slida... Mycket pinsamt för honom och SJUKT roligt för alla oss andra som fått höra historien! :DD

    Själv gör jag pinsamma saker... Alltid... Jag hamnar alltid i trubbel på ett sätt eller annat.
    Inte en felsägning, men mycket pinsamt och roligt för alla andra, var när jag var på café med en kompis.
    Vi satt på en soffa, bredvid varandra och på andra sidan av vårt bord stod ett till mindre bord för två. Där satte sig två män och åt lunch, de satt med sidan mot oss.
    Helt plötsligt så vrider ena mannen på huvudet och ser mig. Sen börjar han stirra. Och det var inte en diskret stirrning... Nu pratar jag STIRRA... Han vred inte ens på huvudet eller tog blicken från mig ens för att ta en ny tugga av mackan. Han tittade inte ens på sin vän när han tilltalade honom...
    Jag blev MYCKET irriterad. Så jag tittade till på honom och gav honom "blicken" ni vet den som säger: VAD STIRRAR DU PÅ?!?
    Han slutade inte för det... Så då spände jag verkligen ögonen i honom och tittade "hotfullt" på honom.
    Det hjälpte inte.
    Tillslut blev jag så oerhört irriterad och arg att jag faktiskt gjorde något riktigt barnsligt. Jag gjorde en grimas åt honom. Vindade med ögonen, blåste upp kinderna och räckte ut tungan... Hela grimasen liksom...
    Då när jag gör det så petar min kompis mig i sidan och säger: "Jonna... Han är blind." och så pekar hon på hans blindkäpp som låg på golvet... Åh... Jag ville bara dö...

  • boz1965 26 oktober 2011

    Jo, jag råkade säga en gång att jag hade suttit inne hela vintern.
    Jag menade såklart att jag inte hade varit utomhus så mycket, men det kunde ju lätt tolkas på ett annat sätt... :D

  • boz1965 26 oktober 2011

    En annan grej jag gjorde bort mig på var när jag precis hade börjat mitt jobb i Köpenhamn för lite drygt tio år sen var att jag råkade säga att jag skulle knäppa jackan. Det orsakade såklart världens jubel bland kollegorna på kontoret eftersom "knæppe" betyder nåt _helt_ annat på danska... :DD

  • MatAnders 26 oktober 2011

    Jag har viss kund kontakt med Norge och råkade säga till en tjej "du kan pula vidare så får jag återkomma till dig" haha visste inte då vad pula betydde på Norska. Kan tilläggas att hon bara skrattade och förklarade vad det betydde :)

  • silvervispen 26 oktober 2011

    Skrivet av Amika den 26 okt 2011

    Min bästa vän var i usa med sin en kompis som knappt pratade någon engelska. Och så sista kvällen hade de bestämt sig för att gå på pizza hut, för det var ett sånt "måste" som hennes kompis ville göra på resan.
    När han skulle beställa så visste han inte riktigt vad han skulle ta och eftersom han hade svårt för engelska så tänkte han att han skulle ta något han kände igen hemifrån, capricciosa. Och så ville han ha ostfyllda kanter.
    När det var hans tur så säger han till den kvinnan som skulle ta hans beställning: I would like a capricciosa with cheese in the kant.
    Kant, som det uttalas på svenska, låter som engelskans cunt, ett mycket fult ord som vissa använder istället för slida... Mycket pinsamt för honom och SJUKT roligt för alla oss andra som fått höra historien! :DD

    Själv gör jag pinsamma saker... Alltid... Jag hamnar alltid i trubbel på ett sätt eller annat.
    Inte en felsägning, men mycket pinsamt och roligt för alla andra, var när jag var på café med en kompis.
    Vi satt på en soffa, bredvid varandra och på andra sidan av vårt bord stod ett till mindre bord för två. Där satte sig två män och åt lunch, de satt med sidan mot oss.
    Helt plötsligt så vrider ena mannen på huvudet och ser mig. Sen börjar han stirra. Och det var inte en diskret stirrning... Nu pratar jag STIRRA... Han vred inte ens på huvudet eller tog blicken från mig ens för att ta en ny tugga av mackan. Han tittade inte ens på sin vän när han tilltalade honom...
    Jag blev MYCKET irriterad. Så jag tittade till på honom och gav honom "blicken" ni vet den som säger: VAD STIRRAR DU PÅ?!?
    Han slutade inte för det... Så då spände jag verkligen ögonen i honom och tittade "hotfullt" på honom.
    Det hjälpte inte.
    Tillslut blev jag så oerhört irriterad och arg att jag faktiskt gjorde något riktigt barnsligt. Jag gjorde en grimas åt honom. Vindade med ögonen, blåste upp kinderna och räckte ut tungan... Hela grimasen liksom...
    Då när jag gör det så petar min kompis mig i sidan och säger: "Jonna... Han är blind." och så pekar hon på hans blindkäpp som låg på golvet... Åh... Jag ville bara dö...

  • mafia 26 oktober 2011

    I en sorglig situation fick jag både en vårdpersonal och min man att skratta. Min svärmor hade precis kommit in på akuten med hjärtinfarkt. Hon var mycket dålig och otroligt orolig. Hon lyckades dock förmedla till oss att hon behövde kissa. När undersköterskan kom in med ett bäcken, ryckte min man in och började lossa på svärmors klädsel.
    Den trevliga undersköterskan tänkte hjälpa till men jag visste hur mycket svärmor litade på sin son och tyckte det var onödigt.
    "Du behöver inte hjälpa till", kläckte jag ur mig." Han är så duktig på att ta av kläder"

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.