Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festligare fredag & Lördag?

  • pehrzonflickan 25 januari 2008

    Hur äter ni fredagar och lördagar...blir det lite extra då eller vanlig vardagskorv?

    Alltid fredagskvällar lagar jag nåt extra då vi äter senare också, därför blir det lättare lunch. Samma på lördagar, kanske snabbmakaroner på dagen och nåt mer avancerat på kvällen tex potatisgratäng och en köttbit. Söndag blir det oftast rejält mitt på dagen, söndagsstek eller nåt och kvällen oftast rester innan nya varor kommer i den nya veckan.
    Nåt gott att dricka fredag och kördag har jag oftast.

  • fatzzie 25 januari 2008

    (Y)Låter som en trevlig helg

  • farmoringer 25 januari 2008

    På helger äter vi aldrig lunch beroende på att det inte finns barn i huset. Men försöker väl i alla fall på lördagen hitta på något festligare och som tar lite längre tid att göra. För då spelar tiden ingen roll..Söndag är likadan att tiden inte spelar roll utan gärna långkok då..

  • tantdrake 25 januari 2008

    Eftersom jag jobbar skift - bara nätter - så blir det inte fredag varje vecka :'(
    Då blir fredagar som denna - leeedig och lönefredag - alltid särskilt härliga (L)
    Just nu puttrar potatis + flera löksorter i gräddmjölk för att så småningom hamna i ugnsformen och förvandlas till en vitlöksdoftande gratäng. Någon form av fläskfilé blir det också, har korpat massor av härliga recept hos er så just nu är det ett svårt val ...:o...nåväl....jag och katterna kommer säkert att bli mer än nöjda! Det lär bli någon matback i frysen oxå. Försöker trots singelhushållet att laga riktig mat - oftast funkar det (Y) Är ledig hela helgen så det blir fler provlagningar av matklubbens recept :p

  • Thordsson 25 januari 2008

    Hos oss är det gärna fredagsmys. Lite extra god tillagad mat och gärna något gott vin till det.
    Skönt att inleda helgen med lite godare mat, tända ljus och romantik (L) vid matbordet. K.an inte säga att det är så roligt att äta makaroner och köttbullar en fredag

  • Okänd 25 januari 2008

    Vi har åkt 8 mil tor för en stunds njutning av en smaskig pizza.
    Imorn,Lördag blir det Lasagne.

  • anluk 25 januari 2008

    Alltid något godare och lyxigare på fredagarna och lördagarna. Gärna något gott att dricka till och på lördagen blir det ofta en liten efterrätt oxå.

  • pingu 25 januari 2008

    På fredagskvällarna så får storebror (6 1/2) välja mat till sig och lillebror (1 1/2). Då äter de framför Bollibompa. Jag och maken äter då de har lagt sig och då lagar jag nån lite lyxigare vuxenrätt (gärna med nån förrätt), maken köper nåt gott vin.

    Lördaglunch brukar bli rester från fredagskvällen eller nåt snabbt som pannkakor eller stroganoff. På kvällen lagar vi barnvänlig mysmat och äter tillsammans med storebror då lillebror har lagt sig. Oftast dricker vi öl eller vin och sonen får läsk. Vi kollar på sonens favoritprogram och äter godis och popcorn till efterrätt.

  • Hjotrongull 25 januari 2008

    Fredags och lördags kvällar är viktigast i veckan....då blir det alltid någit gott...och ibland på söndagen också...man ska ta tillvara på dagarna och njuta så gott det går!!!(Y)(Y)(Y):p:):D

  • jas65 26 januari 2008

    I fredags kväll så åt jag och min sambo poork adobo (Se även kyckling adobo) ett Filippinsk sätt att tillaga mat på kanon gott och jag kommer att lägga ut receptet snart.

    Mvh
    Anders

  • 26 januari 2008

    Nej...vi kan äta festmat mitt i veckan och blodpudding
    till helgen. Kanske för att jag är kärringen-mot-strömmen..? :p
    Helgerna är fesliga ändå, när vi är lediga och gör vad vi vill med tiden.
    Vardagarna, däremot, kan behöva lite guldkant.

    Mvh/Bia

  • Amber 26 januari 2008

    Vi äter oxå väldigt olika. Eftersom vi båda jobbar inom vården så jobbar vi ju oxå helger.Därför kan vi ha festligare mat på veckan då vi är lediga.
    Men oftast så är det väl fredagar & lördagar som vi äter lite godare mat.

  • MammaModesty 26 januari 2008

    Det är klart man försöker ha lite mysigare under helgen framförallt fredagen fast det kan lika gärna bli bara "vanlig mat " en lördagoch något extra under veckan.. men oftast är det väl helgen som vi äter gott och dricker lite öl eller vin.... hmm det där med att äta gott låter igentligen fel då jag tycker att vi äter god mat hela veckan... mat är ju gott.... :p

  • tina62 26 januari 2008

    Fredags & lördagsmys :p har vi alltid.
    Lagar i bland eller beställer hem ex, pizza, kebab, smörgåstårta etc.........

  • MariaNyckelpiga 26 januari 2008

    Vi har valt att ha vårt mys på måndagar- måndagsmys eftersom det är en rätt trist dag annars. Självklart blir det oftast lite festligare på helgen också... men det är år måndagen som är lite helig! Vi slarvar en el del med luncherna på helgerna eftersom här inte finns några barn, men väldigt långa sena frukostar.

  • The_mama97mia 29 februari 2008

    Lustigt hur "fredagsmys" alltid förknippas med mat!
    Här får oftast barnen önska o 9 ggr av 10 blir det tacos... Grillad kyckling är ju bekvämt men det kan jag ta vilken kväll som helst när jag själv är trött o inte har lust att stå vid spisen.
    Eftersom jag själv är så trött på tacos brukar jag ta upp räkor till mig själv. Det är festligt även om jag är ensam. Gott bröd o ett glas vitt till.
    Men visst är det så att helgerna innebär extra eftertanke kring maten!

    Lördagar och söndagar är mina köksdagar. Då njuter jag av att få laga riktig mat. Gärna ugnsrätter, bakar gärna o använder ugnen till flera saker efter varann. Just nu saknar jag en lergryta, har inte lagat i lergryta på hur länge som helst.
    Att få laga mat är liksom rena terapin ibland, skönt att göra ngt kreativt med händerna!

    Idag fredag bakar jag Mikes bondbröd som finns i mina recept. Sen blir det chili con carne som sonen önskat. Imorgon (lördag) får det bli fisk. Lax på ngt festligt sätt. Sen vill jag göra en stor sats soppa att banta på i veckan...
    :)

  • ThomasP 29 februari 2008

    Vi äter lite finare kött på fre-lör och någon pasta eller rester på söndag
    Fredag: Rådjurstek med hasselbackspotatis med mesesås med ett passande vin
    Lördag :Kycklinggryta med gorgonzola med tagliatelle och hem bakad baguette och vin förståss
    Söndag: Lasange

  • Heisjo 29 februari 2008

    Älskar fredagar och lördagar, lagar alltid lite extra god mat med mer omsorg då.:p
    Dock så jobbar jag skift vilket innebär betydligt färre lediga helger, men desto roligare när man väl är ledig.
    Annars får man "festa" till det på en onsdag, det gå bra det med......blir lite mer överraskning för familjen som inte väntar sig det.(L)

  • bejofr 29 februari 2008

    mina barns favorit är kyckling stuvninng i grillat bröd. gärna nacho chips som gratineras med riven ost till. som vuxen kan jag längta efter något annat ibland.

  • solmark 29 februari 2008

    det vekar som de flesta har fredagsmys Det har vi också (2 personer) Lagar alltid till något extra fredagar, men lördag och söndag blirdet rejäl husmanskost.
    Ikväll stekt fläskkotlett med rotsaksgratäng (GOTT) Lördag lunch lax med någon god sås till och söndag får det nog bli kötbullar.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.