Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI

  • stinta 7 augusti 2008

    :
    Har lite funderingar runt GI recept. Sökt i trådarna men jag gav upp efter 23e sidan. Såg att det fanns över 500 sidor:o
    Är det någon som har nåt GI recept och är det någon som vet om de "tre stegen" som jag har hört talas om?

  • stinta 7 augusti 2008

    (Y) Hittade nu en massa recept, men är fortfarande nyfiken om nån kan berätta vad man bör tänka på. Förbjudet och tillåtet, ex Hur man ska börja, stenhårt eller ta det lugnt, mm Är tacksam för minsta lilla förslag:)

  • lenajeanette 7 augusti 2008

    Fredrik Paulun

    Cathrine Schuck (ska var med tyskt u, får inte in prickarna över)

    Ola Lauritzson

    De tre har givit ut massor av böcker och jag tror alla har hemsidor och/eller bloggar med inspiration, tips o råd samt recept.

  • stinta 8 augusti 2008

    Skrivet av lenajeanette den 7 aug 2008

    Fredrik Paulun

    Cathrine Schuck (ska var med tyskt u, får inte in prickarna över)

    Ola Lauritzson

    De tre har givit ut massor av böcker och jag tror alla har hemsidor och/eller bloggar med inspiration, tips o råd samt recept.

    Tack för ditt svar(Y)
    Har kollat lite på hemsidor och så men det skulle vara kul att höra av någon som kanske har provat själv:D. Recept och så i all ära men det verkar vara en djungel där ute

  • stinta 12 augusti 2008

    puff
    Trodde faktiskt att det var nån som hade provat:'(

  • shirunai 12 augusti 2008

    GI är enkelt basfödan ska alltså bestå av

    couscous, ris, potatis, bönor, linser, groddar, pasta, korngryn, bulgur alla dessa har lågt gi,

    fällor är all mjölmat pannkaka nästan allt bröd är gjort på vetemjöl etc etc
    ja allt som är tillsatt socker har också högt GI

    spisbröd/knäckebröd går bort trots att folk tror det är nyttigt.
    nästan all müssli är onyttig, kellogsspecial K etc är inte bra det enda flingorna som har lågt gi är Allbran+
    Fil och youghurt är bra

    russin, torkade aprikoser, dadlar etc har långsamt gi

  • NicolinaZ 12 augusti 2008

    Jag trodde att basmaten snarast ska vara grönsaker och kött? Inte så mycket spannmål alls, liksom inte heller t.ex potatis i någon större mängd? Så har jag levt i sommar, inte snålat på smör och goda ostar, men lämnat allt sött och gått NED istället för upp under semestern! Det ni!:D

  • marwis 12 augusti 2008

    Det låter som du ätit High fat low Calories. (HFLC)!
    Detta finns beskrivet i andra trådar.

  • marwis 12 augusti 2008

    Low Carb High Fat heter det Visst!:p

  • stinta 13 augusti 2008

    Skrivet av NicolinaZ den 12 aug 2008

    Jag trodde att basmaten snarast ska vara grönsaker och kött? Inte så mycket spannmål alls, liksom inte heller t.ex potatis i någon större mängd? Så har jag levt i sommar, inte snålat på smör och goda ostar, men lämnat allt sött och gått NED istället för upp under semestern! Det ni!:D


    Det var inte illa (Y) Smal sommar alltså.
    Min man och jag pratade bl.a om tomater idag. Ingen favorit hos mej direkt men hos min man, men vi vet inte om det är "lovligt" Potatis och pasta undviker vi under veckorna men på helgen kan det slinka ner någon. Vi tar det lugnt innan vi vet riktigt vad som är lovligt eller ej(H)

  • Mammamu 13 augusti 2008

    Gå in på http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/. Där hittar du massor av info om GI samt en hel del recept.

  • Mammamu 13 augusti 2008

    Här kommer en länk till ett kostprogram för GI: http://www.pagina.se/filer/Kostprogram%20för%20LCHF.pdf

  • NicolinaZ 14 augusti 2008

    Skrivet av Mammamu den 13 aug 2008

    Gå in på http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/. Där hittar du massor av info om GI samt en hel del recept.


    Det verkar inte som om länken funkar, de fixar visst om något på passagen....

  • monac 14 augusti 2008

    hoppa mjöl & raffinerat socker! ut & rör på dig!
    Det finns inga dieter & kurer spm funkar sådär "pang bom " på längre sikt!
    Man måste göra en livsstils förändring & gilla det läget!!!!:D
    Äter en blandning av Gi & LFHP eller hur det nu förkortas...inte för att jag är tjock! utan för att jag gillar sån mat. HÅLLER BLODSOCKER I BALANS. Den sorts mat gör dig inte heller "boa-orms mätt"...utan pigg och allert. Använd kallpressad olja av god kvalitet.

    Hitta en motionsform du gillar ....gå med stavar-ta med nån kul kompis ,inlines,yoga,styrke träning,friskis & svettis,simma...vad som helst bara det blir av! vanlig promenad duger fint!:D

    De böckerna lenajeanette rekomenderade....samt Paulúns "shopping guid" kan JAG oxå rekomendera. Allt finns att låna på Biblio. eller köpa på t.e.x. Adlibris.

    lycka till och heja,heja!(Y)

  • gunar 14 augusti 2008

    Hej!

    På www.paulun.se finns det en GI-tabell som jag tycker är bra. Jag har köpt några av Fredrik Pauluns böcker om GI-metoden (finns säkert på biblioteket) bl a Pauluns GI-månad där det finns recept för en hel månad, förslag på frukostar och mellanmål mm. Man behöver ju inte följa den precis. Man kan även gå in på SVT:s hemsida och programmet Toppform där dom har en GI-skola och läsa lite om man vill. Det är bra att ha något att gå efter när man börjar tycker jag.

    Nu lagar jag nästan samma mat som tidigare med lite förändringar.
    Lyckat till! :)

  • stinta 15 augusti 2008

    Tack för alla tips. :p Ha en trevlig helg ni alla snälla människor

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.