Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hjälp!

  • jackpott 13 november 2007

    Hej!

    Jag vill överraska min pojkvän med något speciellt nu på fredag, och jag har därför köpt hem en hel kyckling, men jag vet inte alls hur jag ska göra med den. :'( Har fått för mig att det går att göra massor med saker och att det är många saker som man inte behöver ha någon lergryta till, då vi inte äger någon.. :(

    Jag tänker mig något med fyllning, att man ska fylla kycklingen med något, hellst utan att behöva sy ihop den. :o Hjälp!!!

  • Kycklingochfisk 13 november 2007

    hej på dig.
    jag kan ett jätte gott kyckling recept som min kille bara äääälskar=)

    Här får du det:

    *Vitlöksgratinerad kycklingfile med bacon*

    500 g kycklingfile
    1 purjolök
    1 paket bacon
    1 röd paprika
    1 tsk curry
    100 g vitlöksost
    200 g naturell ost
    1 dl hönsbuljong
    3 dl vispgrädde
    salt
    peppar
    smör

    Bryn fileerna i 2-3 min. På var sida.
    Knapperstek bacon. Lägg fileerna i ungsfast form.
    Smula över med bacon. Hacka paprika och purjolök.
    Krydda med curry, salt och peppar.
    Smält osten rör ner buljong och grädde samt den hackade paprikan och purjolöken
    Låt alltsammans sjuda.
    Bred över fileerna, grantinera i 225 grader tills det fått färg.

    lycka till=)
    skriv till och berätta vad ni tyckte om du skulle göra den här rätten.
    Tro mig, du kommer gilla det

    mvh Madde

  • evaldo 13 november 2007

    Kyckling i ugn
    kyckling är oftast uppskattat av de flesta.
    Antal/Portioner 4
    Temperatur 225°
    Tid 20-25 min

    Ingredienser:
    4 kycklingfiléer
    2 dl créme fraiche 8 %
    2½ dl matlagningsgrädde
    ½ tsk sambal oelek
    1 burk champinjoner eller annan svamp
    salt
    vitpeppar
    kött- och grillkrydda

    Gör så här:
    Stek kycklingfiléerna lätt i stekpanna på spisen.
    Krydda.
    Lägg över filéerna i en smord ugnsfast form.
    Häll över svampen.
    Blanda ihop fraiche, matlagningsgrädde och sambal oelek.
    Häll detta över kycklingfiléerna och svampen.
    Sätt in formen i 225° i ca 20 – 25 minuter.
    Servera med ris, pasta, potatisgratäng, klyftpotatis eller varför inte ugnsrostade grönsaker.

    Har du hel kyckling så skär den i mindre bitar och gör annars som det står i receptet.
    Lycka till på Fredag.
    MVH evaldo

  • kajsa36 13 november 2007

    :D Hej du kan ju göra min honungs kyckling fast du inte har en lergryta... pensla kycklingen med honungs blandningen och grilla kyclingen i ugnen i en ungs form istället.. ta resten av honungs blandn. och vispa i creme fraich så har du sås till...(Y)

  • Lena 13 november 2007

    Du kan även göra vitlöks kycklingen som jag har bland mina recept den är kanon enkel att göra.

  • irrevirre 13 november 2007

    Fylld kyckling vet jag inte ... men du kan kansjke stycka den. Detta recept är underbart gott och sprider en ljuvlig doft! Och när man väl stryckat den är det verkligen enkelt att laga!

    Örtkyckling med ljuvlig vitlökssås

    1 st Kyckling, hel (ca 1,2 kg)
    1 dl Vatten
    1 msk Äppelcidervinäger
    1 msk Soja
    0,5 tärning Buljong, höns
    1 msk Farinsocker
    0,5 msk Rosmarin
    1,4 msk Timjan
    1,4 msk Mejram (totalt 1 msk örtkrydda)
    0,5 tsk Salt
    1 krm Svartpeppar
    2 klyftor Vitlök (pressade)
    2 msk Persilja (hackad färsk)

    Gör så här!
    Sätt ugnen på 225 g.
    Dela kycklingen i 8 bitar och tag bort skinnet och eventuella utstickande småben. Lägg kycklingbitarna i en stor ugnsfast form.

    Blanda vatten, vinäger, soja, smulad buljongtärning, farin, örtkryddor, salt, peppar och pressad vitlök.
    Häll blandningen över kycklingen. Stek i nedre delan av ugnen ca 20 minuter. Tag ut bitarna och vänd dem och stek ytterligare 20 minuter. Strö över persiljan.

    Servera med jasminris, blandad grönsallad och denna sås:

    Ljuvlig vitlökssås
    Ingredienser
    1 st Ägg (endast gulan)
    2 msk Olivolja
    1 tsk Dijonsenap
    1 msk Citron (saften )
    0,5 dl Persilja (hackad)
    Rosmarin (1 tsk Blandade örtkryddor)
    2 dl Creme fraiche, lätt
    2 klyftor Vitlök (pressande)
    Salt
    Svartpeppar

    Gör så här!
    Lägg äggulan i en skål. Tillsätt oljan droppvis under kraftig omrörning.
    Rör i resen av ingredienserna.
    Smaka av med salt och peppar.

    Låt stå och gotta till sig minst en timme.

    Lycka till med middagen vad du än väljer att laga!

  • anluk 13 november 2007

    Jag har ett recept på örtkyckling ibland mina recept. Kika gärna där. Den är super!(Y)

  • anluk 13 november 2007

    :o Hoppsan den hade tydligen inte kommit in ännu, men den dyker förhoppningsvis upp imorgon.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.