Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hur väljer du alias

  • rosatalo 15 maj 2012

    Jag drabbas alltid av en besynnerlig prestationsångest och hybris när jag ska välja alias, får för mig att det är livsviktigt att det måste bli rätt. Det ska vara efter någon som gjort stordåd (Moder Theresa) lite respektingivande sådär. Är det bara jag som är sådan.

    Jag fick mitt alias "rosatalo" efter ett barn som ville hälsa på hos mig men inte kom ihåg mitt namn. Han mindes att vårt hus var rosa på den tiden och mitt förnamn, Merja, bad sin mamma att få hälsa på Merja Rosatalo (talo = hus, på finska). Häpp. Inte var det upptaget heller.

    Hur har du kommit på ditt alias?

  • LittleMissTessie 15 maj 2012

    När jag var yngre kallade en del av mina vänner mig för Tessie. Nuförtiden är det inte längre någon som gör det, men det hänger ändå kvar. Little Miss-delen har jag hämtat från filmen Little Miss Sunshine. Jag kommer inte exakt ihåg hur det gick till när jag satte samman de båda leden, men det kändes genast rätt så Little Miss Tessie fick det bli :)

  • Gul13 15 maj 2012

    Jag och maken hade ett sto en gång som vi betäckte. Jag ville att fölet skulle heta Gul eftersom det var en fjordhäst. Han kom att heta Fröjd. Så därför använder jag istället Gul på nätet. Och döm om min förvåning när det var upptaget på någon sida så jag fick lägga till 13 (dotterns födelsedag).

  • sju 15 maj 2012

    Jag är en total nörd (med lite hybris) som tog namnet sju efter Millers artikel "The magical numer seven, plus or minus two : Some Limits on Our Capacity for Processing Information". Forskning som var en del av det psykologiska paradigmskiftet som skedde under slutet av 50-talet.

    Men det magiska antalet kakor på ett riktigt kakkalas är ju också sju, så jag tyckte det passade bra här på MK ändå.

    8-|

  • DoctorWho 15 maj 2012

    Min förklaring är tråkig jämfört med de ovan. Aliaset är efter en film med Jason Statham, Transporter. Jag gillar den (jag menar jag gillar biljakterna och huvudrollsinehavaren).

  • zudette 15 maj 2012

    Feminiserade min mans nick som han ofta använde när vi träffades och blev kääääära. (L) så han var Zuddo och jag blev Zudette - Nu använder han nåt helt annat men jag har behållit mitt - känns lagom originellt och unikt! Stöter ni på det på andra ställen är det nog med största sannolikhet jag! {lashes}

  • frucaos 15 maj 2012

    Tja, maken och jag träffades på nätet - hans alias då var caos (förkortning av hans namn), så jag blev rätt naturligt frucaos.

  • MosterNettan 15 maj 2012

    MosterNettan helt enkelt för att jag är moster Nettan. Använder också ett annat nick ibland, MammaNet, ni förstår säkert att jag är mamma också.
    Originellt så det förslår, eller hur...
    :s

  • Lenkan 15 maj 2012

    När jag var liten kunde jag inte uttala mitt namn (Angelica) utan det blev att när nån frågade vad jag hette så svarade jag "Lenkan Peson" (Angelica Person) och sen fortsatte min mamma att kalla mig det, sen fortsatte mina vänner att kalla mig det och nu kallar min man och hans familj mig för det :)

  • estrid1 16 maj 2012

    Jag skulle skaffa mig ett användarkonto på ett på ett annat ställe och mitt "riktiga" namn med alla dess böjningar och särstavningar var ju givitvis upptagna.Givetvis solros,rosen och allt vad jag kunde komma på.Villle inte heta mitt namn eller solros(etc) 132 - kädnes tråkigt .,Så jag bestämde mig för att fundera och återkomma.Satt på tv:n och där var det en Sketch om ett ålderdomshem där en av personerna hette Estrid.Jag sänkte som så att Estrid heter väl mest gamla tanter så då kanske det är ledigt om jag har tur.Så det har blivit mitt alias på nätet.Men här fick det bli Estrid1 då någon hunnit före...

  • Diddi1982 16 maj 2012

    Jag kallas för Diddi av vänner m.fl och har gjort sen barnsben och är född 82..använder det dessutom på i princip alla sidor ajg är medlem på och har det som domännamn på min hemsida och blogg.. Så det fick bli det då det nick jag fick i högstadiet efter en skolans dag, då jag var utklädd till en bebis, och de började kalla mig för babysexi inte riktigt passade för en sida som denna.. Än mindre då det är ett nick jag använde på de gamla goa tiden då man hängde på "fjortissidorna" som Lunarstorm, humla, playahead m.fl för att snacka med vännerna och lära känna nytt folk..

  • rostok 16 maj 2012

    Jag älskar rosor, har ca 500 i trädgården, ca 350 olika sorter. Det gör att jag kallar mig för Rostok., vilket ju innebär tokig i rosor. Men - många tar fel när de hänvisar till mig och skriver istället Rostock, vilket jag alltså inte har något med att göra. Kanske jag borde ha kallat mig för rostokan eller något annat istället?

  • rosatalo 16 maj 2012

    Tack för alla roliga och intressanta svar. det har varit kul att läsa om hur ni alla tänkt till. Man undrar ju över alla fantasifulla alias.och hur de kommit till.(Y)

  • DoctorWho 21 juni 2012

    Jag har bytt alias från en filmtitel (Transporter) till en påhittad tecknad hund. Har gillat Scooby-Doo så länge jag kan minnas dvs i över 30 år. Testade om det var upptaget och till min stora förvåning var det ingen här på MK som använde det. Det står flera Scooby-Doo-filmer och tv-serier i min bokhylla, tyvärr inte alla. :( Tv4 sänder The Scooby-Doo Show tidigt på söndagar och det är en av serierna från 70-talet som jag växte upp med. Den är lika rolig nu fast med skillnaden att jag inte håller för ögonen när monstren kommer som jag gjorde för 30 år sedan.

  • trixie71 21 juni 2012

    Min yngsta dotter hade lite glest med hår som bebis, en ynka tofs på varsida om skallen var allt som fanns. När stråna i dessa tofsar buntades ihop och sattes upp med små snoddar tyckte min kompis att hon såg ut som seriefiguren Trixie. När jag skulle välja nick så hade jag ett foto av henne och en bild på Trixie framför mig på skrivbordet, så det blev ett enkelt val för min del. La till 71 eftersom jag är född 1971 :)

  • rosatalo 21 juni 2012

    Skrivet av trixie71 den 21 jun 2012

    Min yngsta dotter hade lite glest med hår som bebis, en ynka tofs på varsida om skallen var allt som fanns. När stråna i dessa tofsar buntades ihop och sattes upp med små snoddar tyckte min kompis att hon såg ut som seriefiguren Trixie. När jag skulle välja nick så hade jag ett foto av henne och en bild på Trixie framför mig på skrivbordet, så det blev ett enkelt val för min del. La till 71 eftersom jag är född 1971 :)


    Vad gulligt, jag ser henne framför mig. {giggle}

  • Amika 21 juni 2012

    Amika är ett nick jag använt länge online. Det och ArendiaCthol. Gillar och har alltid gillat fantasy. Och Amika är lättare att använda än ArendiaCthol.

  • Kochang 22 juni 2012

    Koh Chang är den största ön i det mest fantastiska landet med den mest underbara maten jag känner till - Thailand!

  • Anderstam 22 juni 2012

    Efter att läst alla fantasifulla alias, så måste jag nog vara jättetråkig.
    Mitt alias är Anderstam för det är vad jag heter! o_O

  • rosatalo 22 juni 2012

    Skrivet av Anderstam den 22 jun 2012

    Efter att läst alla fantasifulla alias, så måste jag nog vara jättetråkig.
    Mitt alias är Anderstam för det är vad jag heter! o_O



    Inte alls, varför krångla till det! (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.