Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

iphone 3GS eller Nokia N8?? Hjälp!

  • soccermum 2 december 2010

    Absolut ingen matfråga men jag är rätt kass på teknikens under.. Fick igår ett erbjudande från 3 om att förlänga mitt abonnemang och köpa ny mobil.. Min gamla är ju trots allt tre år och det var ett fint erbjudande så jag tänkte ge mig själv en för tidig julklapp men frågan är vilken av telefonerna jag ska välja och varför?

    Ärligt nu ge mig riktigt bra argument både för och emot :)

    Jag gillar Nokia och har alltid haft nokiatelefoner utan några större klagomål, t o m min senaste Nokia N95 8 G har fungerat i stort sett felfritt i tre år. En gång krånglade den och jag lämnade in den och fick den fixad gratis-helt ok :)

    Min dotter däremot skriker ta en iphone-de är bäst!!!

    Mina vänner är både för och emot båda mobilerna så de är inte till någon större hjälp tyvärr..
    Varken de, jag själv eller min dotter har några bra argument dock och jag vet på tok för lite om båda dessa mobiler för att kunna bilda mig en uppfattning så nu vädjar jag till er allihop (L)

    Tack på förhand!

  • bigganv 2 december 2010

    Har bara hört positivt om IPhone, och har tyvärr inte hört något bra om Nokias nya......

  • irrevirre 2 december 2010

    Iphone är otroligt lättanvänd. Det finns bra verktyg att synka musik, hantera film och bilder m.m.
    Kameran är riktigt bra dessutom i Iphone 4.

    Jag har också haft Nokia en gång i tiden och var nöjd men nu idag finns inget alternativ för min Iphone.

  • chrisq 2 december 2010

    (Y)iphone slår allt o som någon skrev kameran i iphone4 är kanon jag älskar min

  • Mistys 2 december 2010

    Om det är som du säger att du är kass på teknik då ska du definitivt välja IPhone. Jag har en själv och man kan i princip inte misslyckas. Enklare än så här kan det knappast bli. Älskar min Iphone (L)

    Har iof bara haft Nokia en gång för längesen, på den tiden en mobil bara var en telefon så jag kan inte uttala mig om nokia egentligen.

    Men inget negativt finns att säga om Iphone, gillar den skarpt !

  • soccermum 2 december 2010

    hehe.. oki.. Iphone verkar ligga högt i kurs men jag skulle gärna vilja höra vad för negativt du hört bigganv och om ni andra testat Nokia N8 eller om ni "bara" är nöjda med er iphone :)
    Inte så bara iofs för det känns bra att veta att ni är nöjda men hur vet man om man inte skulle vara nöjd med N8:an också?

    Ta inte illa upp, jag är jättetacksam att ni tagit er tid att svara men vill gärna ha ännu mer konkreta jämförelser om det går?

    Som sagt, jag är ingen teknisk person och jag vet iofs att megapixel inte ska spela så stor roll på bildkvalitén men kan någon vänlig själ berätta varför iphones 3 megapixelkamera är bättre än Nokians 12 megapixel? Är det kameralinsen det beror på? Suck.. dagens i-landsproblem eller....

  • Roggan 2 december 2010

    Jag har en iPhone sen ca ett och ett halvt år tillbaka. Tycker att den har varit ok. Ska du vara ute och surfa på nätet med telefonen ska du naturligtvis välja en smartphone. Ett stort minus som jag ser det är att det inte finns radio på den utan då måste man gå via internet. Vet iofs inte om den senaste modellen har det. Jag gillar att lyssna på radio till och från jobbet, på stranden osv. Jag har inte lust att betala för det. Det beror naturligtvis också vad du har för abonnemang. Tror du ska ställa dig frågan vad du ska ha den till. Ska du endast ringa och skicka sms med den? Vill du surfa? Ska du fota mycket? Det finns massor med appar som både kan vara nyttiga och roliga, men är du inte intresserad av det skulle jag nog välja en vanlig telefon. Vet tyvärr inget om Nokias telefoner. Det var länge sen jag hade en sådan. Vet inte mycket heller om kameran i de nya telefonerna. Sorry! :o

  • Mistys 2 december 2010

    Som jag förstått är det 3 abonemang som gäller. Då tycker jag du först ska kolla upp vad det innebär och vad som ingår. Kan du surfa fritt?? Vilka villkor? Ingen vits att ha en avancerad telefon om man sen inte har råd att utnyttja allt.

    När vi köpte en till sonen gjorde vi en grundlig koll på olika abonemang. Fördelaktigast/billigast då var halebop. Fri surf upp till 3 g/ mån därefter lägre hastighet ( han lyckas aldrig utnyttja fullt ut varje månad) Fria sms till hela världen samt låg samtalskostnad. Nu vet jag ju inte vad du har fått för erbjudande men vad jag menar är att fortsätta med samma som förr kanske inte alltid är det mest fördelaktiga. Ofta är dessa företag lite luriga och struntar i de kunder som dom redan fått på kroken medans nya får bättre villkor. Kolla runt lite är mitt råd 8-|

  • emaxen 3 december 2010

    {question}
    Varför byta om din fungerar???
    Jag har min andra mobil på 11 år och tänker inte byta förrän denna pajar, är väl omodern men måste man ha alla dessa funktioner tillgängliga jämt.
    Tänk på all strålning som finns nära kroppen hela tiden, kan inte vara bra.
    emaxen

  • boz1965 3 december 2010

    Skulle inte ta i iPhone med tång ens. Satsa på en lur med Android eller Windows Phone 7 så garanterar jag att du blir nöjd.

  • FAE 3 december 2010

    Har för mig att IPhone inte har bluetooth. Lite kasst om man vill dela en låt eller ett videoklipp man har med någon. Går inte att skicka en mp3 från en Nokia eller SonyEricsson till en IPhone på detta sätt exempelvis.
    ---------------------------------
    Kommer själv snart byta ut min gamla mobil mot en ny smartphone.
    ---------------------------------
    Kolla runt lite på 3's hemsida och se vilka priser du får med olika typer av abonnemang och mobiler. Glöm inte att du behöver ha iallafall det lägsta "surfpaketet" om du vill kunna surfa och titta på videoklipp mm. hjälpligt utan att betala skyhöga data-avgifter.

  • Cassiopeya 3 december 2010

    Skrivet av emaxen den 3 dec 2010

    {question}
    Varför byta om din fungerar???
    Jag har min andra mobil på 11 år och tänker inte byta förrän denna pajar, är väl omodern men måste man ha alla dessa funktioner tillgängliga jämt.
    Tänk på all strålning som finns nära kroppen hela tiden, kan inte vara bra.
    emaxen


    (Y)

  • soccermum 3 december 2010

    ok.. tack alla (L)

    Det blev en nokia efter samtal med tre :)
    Det abonnemanget och den mobilen verkade passa mitt användande bäst om man får tro försäljarna ;)

    De kollade upp hur jag använt min gamla och bakade in några extratjänster i det redan befintliga priset så att det skulle passa just mig mm mm (alltså inga extrakostnader)

    Om jag sedan valde rätt återstår att se :)

  • gullanjansson 3 december 2010

    Jag förstår din vånda, jag är också på väg att köpa ny "mobil"
    Jag är en trogen Teliakund och räknar med att fortsätta med det.
    Jag har under ca 1 års tid spanat på smartphones och under detta år har ju utvecklingen varit explositionsartad. Jag har inte kunnat bestämma mig av den anledningen, utan avvaktat för att få ut det bästa, det är ju mycket pengar det handlar om. Men nu är det nära.
    Mina tankar är som följer:
    Eftersom jag inte är en ungdom längre - men för det inte mindre tekniskt intresserad - så behöver jag nog inte ha det allra häftigaste vad gäller spel och annat i den stilen.
    Jag vill kunna komma till Facebook med bilder och uppdateringar.
    E-post - såklart.
    För mig är kameran det avgörande, 3 mp räcker inte för mig.
    Bra blixt och zoom är viktigt.
    Att kunna filma med bra upplösning är också mycket bra.
    Om jag söker något på Internet så ska det vara lätthanterligt.
    Stor bra display är viktigt.
    Jag läser allt jag hittar om Android vs Symbian som är de olika operativsystemen.
    Om jag har förstått detta rätt så har och är ännu Symbian det som största, men nu kommer Android med stormsteg.
    Nokia N8 har Symbian
    Iphone 4 har Android
    Båda lurarna har det jag vill ha, Nokia är billigare, så....jag tror att jag vet vad det lutar åt.

  • soccermum 3 december 2010

    Skrivet av emaxen den 3 dec 2010

    {question}
    Varför byta om din fungerar???
    Jag har min andra mobil på 11 år och tänker inte byta förrän denna pajar, är väl omodern men måste man ha alla dessa funktioner tillgängliga jämt.
    Tänk på all strålning som finns nära kroppen hela tiden, kan inte vara bra.
    emaxen


    Jo det är klart att jag skulle kunna behålla min gamla men jag tänker som så att den börjar bli bra sliten, den är svår att göra ren och displayen är repig mm mm Nu fick jag ett bra erbjudande på en ny telefon och istället för att vänta på att min gamla kanske totalhavererar och jag måste köpa en ny för betydligt dyrare pris så slog jag till nu direkt...
    När jag köpte denna fick jag dessutom tre månaders gratisabonnemang åt båda mina barn vilket inte heller var helt fel nu i jultider :)

    Ang strålning så funderar jag på (men har inga som helst bevis för att mina funderingar är rätt) om inte en gammal telefon kan ha farligare strålning än en ny då detta med strålning fakiskt först på senare år uppmärksammats mer... {question}

    tekniken bör väl ha gått framåt får man hoppas :)

    Sen kan man ju naturligtvis ifrågasätta antalet minuter/timmar man använder mobilen och vad man har den till men jag gillar att ha så många saker samlat som möjligt av de jag ändå använder...
    Mobil till att ringa och sms:a är nog bra men jag vill använda min till att ta kort också.. Då slipper jag ju släpa med en kamera utöver mobilen :)

    osv osv.. fast det är ju bara min personliga åsikt (A)

  • soccermum 3 december 2010

    Skrivet av gullanjansson den 3 dec 2010

    Jag förstår din vånda, jag är också på väg att köpa ny "mobil"
    Jag är en trogen Teliakund och räknar med att fortsätta med det.
    Jag har under ca 1 års tid spanat på smartphones och under detta år har ju utvecklingen varit explositionsartad. Jag har inte kunnat bestämma mig av den anledningen, utan avvaktat för att få ut det bästa, det är ju mycket pengar det handlar om. Men nu är det nära.
    Mina tankar är som följer:
    Eftersom jag inte är en ungdom längre - men för det inte mindre tekniskt intresserad - så behöver jag nog inte ha det allra häftigaste vad gäller spel och annat i den stilen.
    Jag vill kunna komma till Facebook med bilder och uppdateringar.
    E-post - såklart.
    För mig är kameran det avgörande, 3 mp räcker inte för mig.
    Bra blixt och zoom är viktigt.
    Att kunna filma med bra upplösning är också mycket bra.
    Om jag söker något på Internet så ska det vara lätthanterligt.
    Stor bra display är viktigt.
    Jag läser allt jag hittar om Android vs Symbian som är de olika operativsystemen.
    Om jag har förstått detta rätt så har och är ännu Symbian det som största, men nu kommer Android med stormsteg.
    Nokia N8 har Symbian
    Iphone 4 har Android
    Båda lurarna har det jag vill ha, Nokia är billigare, så....jag tror att jag vet vad det lutar åt.



    :) (Y) :)

  • soccermum 3 december 2010

    Skrivet av FAE den 3 dec 2010

    Har för mig att IPhone inte har bluetooth. Lite kasst om man vill dela en låt eller ett videoklipp man har med någon. Går inte att skicka en mp3 från en Nokia eller SonyEricsson till en IPhone på detta sätt exempelvis.
    ---------------------------------
    Kommer själv snart byta ut min gamla mobil mot en ny smartphone.
    ---------------------------------
    Kolla runt lite på 3's hemsida och se vilka priser du får med olika typer av abonnemang och mobiler. Glöm inte att du behöver ha iallafall det lägsta "surfpaketet" om du vill kunna surfa och titta på videoklipp mm. hjälpligt utan att betala skyhöga data-avgifter.


    Tack =)

  • soccermum 3 december 2010

    Skrivet av Roggan den 2 dec 2010

    Jag har en iPhone sen ca ett och ett halvt år tillbaka. Tycker att den har varit ok. Ska du vara ute och surfa på nätet med telefonen ska du naturligtvis välja en smartphone. Ett stort minus som jag ser det är att det inte finns radio på den utan då måste man gå via internet. Vet iofs inte om den senaste modellen har det. Jag gillar att lyssna på radio till och från jobbet, på stranden osv. Jag har inte lust att betala för det. Det beror naturligtvis också vad du har för abonnemang. Tror du ska ställa dig frågan vad du ska ha den till. Ska du endast ringa och skicka sms med den? Vill du surfa? Ska du fota mycket? Det finns massor med appar som både kan vara nyttiga och roliga, men är du inte intresserad av det skulle jag nog välja en vanlig telefon. Vet tyvärr inget om Nokias telefoner. Det var länge sen jag hade en sådan. Vet inte mycket heller om kameran i de nya telefonerna. Sorry! :o


    Lugnt :) Tack ändå!

  • soccermum 3 december 2010

    Skrivet av Misty09 den 2 dec 2010

    Som jag förstått är det 3 abonemang som gäller. Då tycker jag du först ska kolla upp vad det innebär och vad som ingår. Kan du surfa fritt?? Vilka villkor? Ingen vits att ha en avancerad telefon om man sen inte har råd att utnyttja allt.

    När vi köpte en till sonen gjorde vi en grundlig koll på olika abonemang. Fördelaktigast/billigast då var halebop. Fri surf upp till 3 g/ mån därefter lägre hastighet ( han lyckas aldrig utnyttja fullt ut varje månad) Fria sms till hela världen samt låg samtalskostnad. Nu vet jag ju inte vad du har fått för erbjudande men vad jag menar är att fortsätta med samma som förr kanske inte alltid är det mest fördelaktiga. Ofta är dessa företag lite luriga och struntar i de kunder som dom redan fått på kroken medans nya får bättre villkor. Kolla runt lite är mitt råd 8-|


    Tack! Jo jag tyckte nog att de (tre) brydde sig om en gammal kund och att jag fick bra villkor och det är rätt smidigt att fortsätta "som förr" i o m att det involverar hela familjens abonnemang :)

  • soccermum 3 december 2010

    Skrivet av boz1965 den 3 dec 2010

    Skulle inte ta i iPhone med tång ens. Satsa på en lur med Android eller Windows Phone 7 så garanterar jag att du blir nöjd.


    Wow! Där ser man Windows 7 till databurken visste jag om men till telefonen... haha.. det har jag totalmissat ;) Hoppas på att jag blir nöjd nu ändå och om inte så har jag mig själv att skylla *borde lyssnat på boz* :D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.