Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

matminnen

  • 10 december 2007

    har ni något speciellt matminne, något som ni minns liksom "extra mycket"? tex något ni ser tillbaka med gjädje eller förskräckelse?

  • farmoringer 10 december 2007

    skulle nog vara risgrynsgröten som man var tvingad att äta upp på julaftonskväll när man var barn...då var det en pina, idag älskar jag risgrynsgröt...(Y)

  • Aspholme 10 december 2007

    Morotstuvningen som man tvingades att äta upp i skolan! Fy f-n.:@

    Nu älskar jag den!(Y)

  • 10 december 2007

    Varken som barn eller nu tycker jag om bruna bönor. nu kan jag ju själv bestämma, men det gick ju inte i skolbespisningen.
    Vi fick köttbullar till bruna bönorna, jag tog 2 köttbullar och 2 bönor, delade på köttbullarna och "gömde" bönorna sen åt jag! BRR! Men det var ett sätt att få ner dom.

  • Tillberga 10 december 2007

    maten i skolan var ju både si och så
    kommer ihåg blodbuddingen(N)(N)(N) kan än i dag inte få ner dessa svarta eländen
    men sen var det en (Y) äggstanning med rökt fläsk och ärter och morötter (Y) den var dessto bättre
    för att inte tala om när vi fick inlagd ströming att lägga på hårt bröd........vilken dröm(Y)

    När vi var hos mormor och morfar kunde man får rulltårta med tunngrädde, blötte rulltårtan och åt med sked och så var de sockerdricka till Då var de fest!

    Hos farmor var de glödstekt stömming i vedspisen

    eller när jag som 4 åring smet in till grannen och blev bjuden på KAFFE med mjölk i stor kopp och Hedda hade bakat bullar de var inte så illa

    jag skulle nog kunna hålla på länge med matminnen men jag slutar nu
    Måd

  • tuden 10 december 2007

    Chokladpudding och vispgrädde som vi fick efter maten varje söndag har svårt att äta det än i dag.

  • Tillberga 10 december 2007

    Oj nu kom jag på en grej till
    köttbullar i sås på burk och burkpotatis
    tilllagade på spritköket i båten
    på 50 talet

  • imse 10 december 2007

    Kommer att tänka på när jag var hos mormor och morfar, där fick vi löja på hösten. Den kokade vi med löksås och potatis, det var gott det. Sedan som kronan på verket fick vi löjrom som morfar rörde ut med lite lök och salt, serverat på tunnbröd.

  • Lilljeppe 10 december 2007

    Jag blev i tvingad brunabönor på dagis, vilket resulterade i att jag blev sjuk och sov i 48h i sträck. Efter det så slapp jag bruna bönor i skolan då det sades att jag var allergisk. Jag tror jag sov så länge för det blev en sån press att göra något jag inte ville. När jag var liten var jag väldigt bestämd. När jag absolut inte ville åka längdskidor nästadag kräktes jag hela natten så jag slapp åka dagen med. Man ska inte tvinga barn att göra saker de inte vill(Y)

  • Tillberga 11 december 2007

    Skrivet av Lilljeppe den 10 dec 2007

    Jag blev i tvingad brunabönor på dagis, vilket resulterade i att jag blev sjuk och sov i 48h i sträck. Efter det så slapp jag bruna bönor i skolan då det sades att jag var allergisk. Jag tror jag sov så länge för det blev en sån press att göra något jag inte ville. När jag var liten var jag väldigt bestämd. När jag absolut inte ville åka längdskidor nästadag kräktes jag hela natten så jag slapp åka dagen med. Man ska inte tvinga barn att göra saker de inte vill(Y)


    är du lika bestämd nu?(H)
    Måd

  • anluk 11 december 2007

    Vet att jag hatade kalops när jag var liten, men nu älskar jag det!!
    Annars var jag ju ett sådant barn som åt det mesta... Alla konstiga rätter eller lustigheter som barn normalt inte äter tex paprika, syltlök och annat det slank ner med glädje!

  • Lilljeppe 11 december 2007

    Skrivet av Tillberga den 11 dec 2007

    Skrivet av Lilljeppe den 10 dec 2007

    Jag blev i tvingad brunabönor på dagis, vilket resulterade i att jag blev sjuk och sov i 48h i sträck. Efter det så slapp jag bruna bönor i skolan då det sades att jag var allergisk. Jag tror jag sov så länge för det blev en sån press att göra något jag inte ville. När jag var liten var jag väldigt bestämd. När jag absolut inte ville åka längdskidor nästadag kräktes jag hela natten så jag slapp åka dagen med. Man ska inte tvinga barn att göra saker de inte vill(Y)


    är du lika bestämd nu?(H)
    Måd


    Japp, lika bestämd fortfarande:p Är bestämd gällande allt. Har jag sagt en sak så är det så, barnen vet tex att det inte är någon idé att tjata. Däremot kan jag ändra mig vid åsikter om argumenten är bra. Kan erkänna att jag har fel, det är det viktigaste(Y)

  • evaldo 11 december 2007

    Jag minns att jag fasade för att äta lök, jag mådde illa och fick spy minns jag. Nu älskar jag lök.
    Tomater likaså, kunde inte förlika mig med dem, nu äter jag dem med glädje.
    Ena annan rätt som vi fick på Gotland när jag gjorde lumpen var FÅR - I - KÅL , ( Ullstuvning ) kallade vi den, det var hemskt.

  • Bianca 11 december 2007

    När vi hade de obligatoriska skidutflykterna på isen då det var friluftsdag och det nödvändigtvis hade packat ner en oskalad apelsin var. Är inte det totalkorkat att man ska skala apelsin i minusgrader och sen vara tvungen att ta på tumvantarna för att inte förfrysa sig....fast det var ju väldigt gott ihop med ostmackan och den varma chokladen förstås..(Y)

  • pehrzonflickan 11 december 2007

    Bra minne är mina födelsedagar då jag ficj varm choklad med vispgrädde på sängen, alltis pinocciotårta och chokladtårta till fikat och val av min favoritmat...kokt torsk med äggsås.
    Dåligt minne är när jag tvingades äta upp pölsan hos dagmamman.

  • 11 december 2007

    Skrivet av Bianca den 11 dec 2007

    När vi hade de obligatoriska skidutflykterna på isen då det var friluftsdag och det nödvändigtvis hade packat ner en oskalad apelsin var. Är inte det totalkorkat att man ska skala apelsin i minusgrader och sen vara tvungen att ta på tumvantarna för att inte förfrysa sig....fast det var ju väldigt gott ihop med ostmackan och den varma chokladen förstås..(Y)


    Håller fullkomligt med. Det var urkorkat och otroligt gott.
    Kommer precis ihåg hur det smakade OCH kändes. Fy så kallt och kladdigt inne i lovikkavantarna.

  • Okänd 11 december 2007

    Jag har haft en blodig renfile på min tallrik och det var det vidrigaste jag har varit med om.Vi var ett gäng som skulle ut och äta fint och en tjej hade förbeställt .Det skulle bli en överraskning och det vill jag lova att det blev.BLÄÄÄÄ.(N)

  • JE 26 december 2007

    Saknar Zingo choklad, popcorn i smaker citron/jordgubb eller med honung som man åt/drack som barn. Kommer någon ihåg dom?

    Och sen dom platta burkarna med norska joika bullar, men dom köper man lätt i norge idag.
    Jag kan nog inte påstå att det är en kulinarisk upplevelse, mer som burkmat/snabbmat i övrigt. Jag fick det som barn och gillar smaken på något konstigt vis. Antingen gillar man dom eller avskyr dom. Det är mycket lätt att hitta Joikka kaker i Norge alla butiker har dom, en del har dom uppställda på pallar. Men jag frågade många när jag var bosatt i norge, men ingen åt dom!

    Snabb historik: Joika bullarna kommer från norge, och exporterades till sverige där dom snabbt blev mer populära än våra köttbullar, för att stoppa det infördes straff tull på dom. Vilket fick till följd att priset blev för högt och försäljningen upphörde. Dom joika bullar som fanna då hade hög helt av renkött vilket dom inte har idag.

  • styvan 26 december 2007

    Fiskbullar och övrig fisk i skolan, fy bubblan vad äckligt det var(N) och inte nog med det så fick man sitta kvar i skolbespisningen ända tills man hade ätit upp vilket innebar att man kom försent till lektionen efter:@.

  • evaldo 26 december 2007

    Jag minns när vi var till Jugoslavien en gång på 80-talet.
    Vi var där på en bussresa som jag sent ska glömma.
    En resa på nästan två dygn, det var fruktansvärt , toan var full ända upp till randen på både ner och hemresan och det stank i hela bussen.
    Sen maten vi bjöds på restauranger, samma överallt , Civapcci och kyckling var nästan det enda som fanns vart vi än gock. Allt smakade likadant. Sen några så kallade grillspett, sega och osmakliga. Minns inte vad de hette.
    Detta var en sak som sent ska glömmas.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.