Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skriva recept

  • mammis 20 september 2010

    [recept]8862288623[/recept]Skulle någon vänlig själ vilja tala om för mig vad det är för fel med dessa recept, dem blir nämligen inte godkända.
    Jag försöker att ändra små detaljer hela tiden. Men ICKE

  • mammis 20 september 2010

    Skrivet av mammis den 20 sep 2010

    [recept]8862288623[/recept]Skulle någon vänlig själ vilja tala om för mig vad det är för fel med dessa recept, dem blir nämligen inte godkända.
    Jag försöker att ändra små detaljer hela tiden. Men ICKE


    Parmainbakad marulk med vinmos

  • 123Linnea 20 september 2010

    Är det inte så att man (av någon outgrundlig anledning) inte får numrera i beskrivningen? Men det brukar väl stå i kommentaren du får skickat till dig när du fått ett recept underkänt?

    Jag har på senare tid lyckats få två recept tillfälligt underkända trots att de tidigare varit godkända:

    I det första fallet hittade jag ett litet fel som smugit sig in i måttangivelsen - och så redigerade jag receptet. Då blev det inte godkänt! (Då liknade det ett annat recept fast helt nytt. Det ordnade sig sedan eftersom mitt var äldst).

    Det andra fallet inträffade igår på mitt Äppelgrötrecept. Jag lade in en bild - fy på mig så dumt gjort - och genast blev det underkänt - trots att det legat i flera år. Så fick jag flytta en mening från beskrivningen till kommentarerna - så petigt, va!?

  • mammis 20 september 2010

    För mig är dom här recepten solklara, så jag fattar ingenting.Lampan hade tänts ifall dom hade varit mer exakta vad som är fel:@

  • zudette 20 september 2010

    Använd vedertagna förkortningar - Istället för hekto skriv hg. Använd stor bokstav på ALLA de ingredienser som du har utan mått

    Salt
    Peppar

    osv....

    OCH ta bort punkterna (siffrorna) i beskrivningen. Du kan gärna behålla de tomma raderna.

    Då bör det gå igenom!

  • mammis 20 september 2010

    Okey tack snälla, nu har jag gjort små förändringar och hoppas att det funkar.
    Fattar fortfarande inte problemet

  • MalinJ 20 september 2010

    Skrivet av 123Linnea den 20 sep 2010



    I det första fallet hittade jag ett litet fel som smugit sig in i måttangivelsen - och så redigerade jag receptet. Då blev det inte godkänt! (Då liknade det ett annat recept fast helt nytt. Det ordnade sig sedan eftersom mitt var äldst).


    Jag har också varit med om detta flera gånger, men jag har inte fått inlagt mitt igen, trots att jag skrivit receptet först och att den andra hade kopierat mitt recept in i minsta punkt..... Man kan undra varför de godkände den som kopierat mig?

  • mammis 20 september 2010

    Hmm Väldigt frustrerande

  • Okänd 20 september 2010

    Skrivet av mammis den 20 sep 2010

    Hmm Väldigt frustrerande


    Har du ändrat till ½ dl i marinadreceptet också borde det gå igenom. Läs igenom reglerna innan du lägger in receptet också. Så får du nog många tips och så går det nog upp lite ljus. :)
    och istället för 0,5 tsk skriver du ½ tsk. Lycka till.

  • mammis 20 september 2010

    Tack daniella, jag ska fixa det också

  • boz1965 20 september 2010

    Det JAG hakar upp mig på i ditt recept är två saker:

    * Du skriver ut hela ordet "hekto" - skall skrivas som "hg". (Fast personligen hade jag nog inte använt "hekto" överhuvudtaget även om det är godkänt som mått enligt MK's regler, eftersom många unga inte vet vad det betyder. Jag hade använt 500 g istället.)
    * Du skriver "st" - skall inte vara med.

    Ett recept som är korrekt i mina ögon och som iaf JAG hade godkänt ser ut så här (lägg märke till mellanslaget mellan "1" och "½" i "1 ½"):

    5 hg rå scampi
    2 mango
    1 stor avokado (eller två små)
    1 rödlök
    1 vitlöksklyfta
    1 liten chilifrukt
    2 msk olivolja till att fräsa upp scampin
    1 limefrukt till garnering
    Salt
    Peppar

    Dressing:
    1 ½ dl olivolja
    ½ dl nypressad limesaft
    1 tsk mald kummin
    1 dl hackad bladpersilja
    Havssalt efter smak
    Svartpeppar

    Klicka på länken "Information och regler" här ovan så kan du läsa under punkt 6 hur ett korrekt recept skall se ut "the MK way" s.a.s.

    Småfel brukar vi rätta utan att skicka tillbaka recepten. Men när felen är lite större och/eller många så kan vi inte lägga tid och energi på det utan skickar tillbaka dem med en kommentar om vad som måste ändras för att receptet ska kunna bli godkänt. Det är många recept på kö för att bli godkända och vi är få godkännare så varje enskilt recept kan inte få hur mycket uppmärksamhet som helst.

  • lennali 20 september 2010

    Hej Mammis
    Boz1965 har skrivit ditt recept perfekt (Y)

  • boz1965 20 september 2010

    I ditt recept "Parmainbakad marulk med vinmos" använder du även "burk" som mått. Burk, påse, förpackning, ask, låda mm. godkänner vi inte som mått av den enkla anledningen att innehållet i dessa varierar mycket. Det finns egentligen ingen standard värd namnet i den kategorin. Därför vill vi ha ett mått vi kan se har ett statiskt värde. Ett gram är alltid ett gram och en deciliter är alltid en deciliter Men en burk är oftast inte detsamma som en burk.

  • Okänd 20 september 2010

    Även att den är på 200 g ;)

  • vinciqator 20 september 2010

    Det finns en utmärkt vägledning i "Konsten att skriva ett recept som går rakt igenom";

    http://www.matklubben.se/?page=rules#recept

  • vinciqator 20 september 2010

    Skrivet av danniella den 20 sep 2010
    Även att den är på 200 g ;)
    Hur långt är "ett snöre"?

  • Okänd 20 september 2010

    Du är en gåtornas man, vinciqator

  • mammis 20 september 2010

    Ok tack alla för hjälpen, nu har jag ändrat igen, fick gå in en extra gång på marulken
    för att ta bort "burk" Men att påstå att jag vägrat redigera, då blir jag sur.
    Jag har redigerat flera gånger. Hoppas verkligen jag har lyckats nu.

    Jag kan förstå att det ska finnas regler hur ett recept ska se ut, men jag
    tycker nog att det är väldans petigt

    Camilla

  • boz1965 20 september 2010

    Skrivet av mammis den 20 sep 2010

    Ok tack alla för hjälpen, nu har jag ändrat igen, fick gå in en extra gång på marulken
    för att ta bort "burk" Men att påstå att jag vägrat redigera, då blir jag sur.
    Jag har redigerat flera gånger. Hoppas verkligen jag har lyckats nu.

    Jag kan förstå att det ska finnas regler hur ett recept ska se ut, men jag
    tycker nog att det är väldans petigt

    Camilla


    Det blir nog bra ska du se :) Vi godkännare är till för att hjälpa - inte for att stjälpa.

  • 123Linnea 20 september 2010

    Skrivet av boz1965 den 20 sep 2010

    Skrivet av mammis den 20 sep 2010

    Ok tack alla för hjälpen, nu har jag ändrat igen, fick gå in en extra gång på marulken
    för att ta bort "burk" Men att påstå att jag vägrat redigera, då blir jag sur.
    Jag har redigerat flera gånger. Hoppas verkligen jag har lyckats nu.

    Jag kan förstå att det ska finnas regler hur ett recept ska se ut, men jag
    tycker nog att det är väldans petigt

    Camilla


    Det blir nog bra ska du se :) Vi godkännare är till för att hjälpa - inte for att stjälpa.


    ... men ibland undrar man ju...

    Egentligen är jag själv ganska petig - men om man vill ha recept inlagda kanske det inte spelar så oootroligt stor roll om det står 0,5 eller ½ (bara som exempel, alltså). Språkligt sett är det ju ok med båda. Folk blir ju helt matta!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.