[recept]8862288623[/recept]Skulle någon vänlig själ vilja tala om för mig vad det är för fel med dessa recept, dem blir nämligen inte godkända.
Jag försöker att ändra små detaljer hela tiden. Men ICKE
mammis20 september 2010
Skrivet av mammis den 20 sep 2010
[recept]8862288623[/recept]Skulle någon vänlig själ vilja tala om för mig vad det är för fel med dessa recept, dem blir nämligen inte godkända.
Jag försöker att ändra små detaljer hela tiden. Men ICKE
Är det inte så att man (av någon outgrundlig anledning) inte får numrera i beskrivningen? Men det brukar väl stå i kommentaren du får skickat till dig när du fått ett recept underkänt?
Jag har på senare tid lyckats få två recept tillfälligt underkända trots att de tidigare varit godkända:
I det första fallet hittade jag ett litet fel som smugit sig in i måttangivelsen - och så redigerade jag receptet. Då blev det inte godkänt! (Då liknade det ett annat recept fast helt nytt. Det ordnade sig sedan eftersom mitt var äldst).
Det andra fallet inträffade igår på mitt Äppelgrötrecept. Jag lade in en bild - fy på mig så dumt gjort - och genast blev det underkänt - trots att det legat i flera år. Så fick jag flytta en mening från beskrivningen till kommentarerna - så petigt, va!?
mammis20 september 2010
För mig är dom här recepten solklara, så jag fattar ingenting.Lampan hade tänts ifall dom hade varit mer exakta vad som är fel:@
zudette20 september 2010
Använd vedertagna förkortningar - Istället för hekto skriv hg. Använd stor bokstav på ALLA de ingredienser som du har utan mått
Salt
Peppar
osv....
OCH ta bort punkterna (siffrorna) i beskrivningen. Du kan gärna behålla de tomma raderna.
Då bör det gå igenom!
mammis20 september 2010
Okey tack snälla, nu har jag gjort små förändringar och hoppas att det funkar.
Fattar fortfarande inte problemet
MalinJ20 september 2010
Skrivet av 123Linnea den 20 sep 2010
I det första fallet hittade jag ett litet fel som smugit sig in i måttangivelsen - och så redigerade jag receptet. Då blev det inte godkänt! (Då liknade det ett annat recept fast helt nytt. Det ordnade sig sedan eftersom mitt var äldst).
Jag har också varit med om detta flera gånger, men jag har inte fått inlagt mitt igen, trots att jag skrivit receptet först och att den andra hade kopierat mitt recept in i minsta punkt..... Man kan undra varför de godkände den som kopierat mig?
mammis20 september 2010
Hmm Väldigt frustrerande
Okänd20 september 2010
Skrivet av mammis den 20 sep 2010
Hmm Väldigt frustrerande
Har du ändrat till ½ dl i marinadreceptet också borde det gå igenom. Läs igenom reglerna innan du lägger in receptet också. Så får du nog många tips och så går det nog upp lite ljus. :)
och istället för 0,5 tsk skriver du ½ tsk. Lycka till.
mammis20 september 2010
Tack daniella, jag ska fixa det också
boz196520 september 2010
Det JAG hakar upp mig på i ditt recept är två saker:
* Du skriver ut hela ordet "hekto" - skall skrivas som "hg". (Fast personligen hade jag nog inte använt "hekto" överhuvudtaget även om det är godkänt som mått enligt MK's regler, eftersom många unga inte vet vad det betyder. Jag hade använt 500 g istället.)
* Du skriver "st" - skall inte vara med.
Ett recept som är korrekt i mina ögon och som iaf JAG hade godkänt ser ut så här (lägg märke till mellanslaget mellan "1" och "½" i "1 ½"):
5 hg rå scampi
2 mango
1 stor avokado (eller två små)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 liten chilifrukt
2 msk olivolja till att fräsa upp scampin
1 limefrukt till garnering
Salt
Peppar
Dressing:
1 ½ dl olivolja
½ dl nypressad limesaft
1 tsk mald kummin
1 dl hackad bladpersilja
Havssalt efter smak
Svartpeppar
Klicka på länken "Information och regler" här ovan så kan du läsa under punkt 6 hur ett korrekt recept skall se ut "the MK way" s.a.s.
Småfel brukar vi rätta utan att skicka tillbaka recepten. Men när felen är lite större och/eller många så kan vi inte lägga tid och energi på det utan skickar tillbaka dem med en kommentar om vad som måste ändras för att receptet ska kunna bli godkänt. Det är många recept på kö för att bli godkända och vi är få godkännare så varje enskilt recept kan inte få hur mycket uppmärksamhet som helst.
lennali20 september 2010
Hej Mammis
Boz1965 har skrivit ditt recept perfekt (Y)
boz196520 september 2010
I ditt recept "Parmainbakad marulk med vinmos" använder du även "burk" som mått. Burk, påse, förpackning, ask, låda mm. godkänner vi inte som mått av den enkla anledningen att innehållet i dessa varierar mycket. Det finns egentligen ingen standard värd namnet i den kategorin. Därför vill vi ha ett mått vi kan se har ett statiskt värde. Ett gram är alltid ett gram och en deciliter är alltid en deciliter Men en burk är oftast inte detsamma som en burk.
Okänd20 september 2010
Även att den är på 200 g ;)
vinciqator20 september 2010
Det finns en utmärkt vägledning i "Konsten att skriva ett recept som går rakt igenom";
http://www.matklubben.se/?page=rules#recept
vinciqator20 september 2010
Skrivet av danniella den 20 sep 2010
Även att den är på 200 g ;)
Hur långt är "ett snöre"?
Okänd20 september 2010
Du är en gåtornas man, vinciqator
mammis20 september 2010
Ok tack alla för hjälpen, nu har jag ändrat igen, fick gå in en extra gång på marulken
för att ta bort "burk" Men att påstå att jag vägrat redigera, då blir jag sur.
Jag har redigerat flera gånger. Hoppas verkligen jag har lyckats nu.
Jag kan förstå att det ska finnas regler hur ett recept ska se ut, men jag
tycker nog att det är väldans petigt
Camilla
boz196520 september 2010
Skrivet av mammis den 20 sep 2010
Ok tack alla för hjälpen, nu har jag ändrat igen, fick gå in en extra gång på marulken
för att ta bort "burk" Men att påstå att jag vägrat redigera, då blir jag sur.
Jag har redigerat flera gånger. Hoppas verkligen jag har lyckats nu.
Jag kan förstå att det ska finnas regler hur ett recept ska se ut, men jag
tycker nog att det är väldans petigt
Camilla
Det blir nog bra ska du se :) Vi godkännare är till för att hjälpa - inte for att stjälpa.
123Linnea20 september 2010
Skrivet av boz1965 den 20 sep 2010
Skrivet av mammis den 20 sep 2010
Ok tack alla för hjälpen, nu har jag ändrat igen, fick gå in en extra gång på marulken
för att ta bort "burk" Men att påstå att jag vägrat redigera, då blir jag sur.
Jag har redigerat flera gånger. Hoppas verkligen jag har lyckats nu.
Jag kan förstå att det ska finnas regler hur ett recept ska se ut, men jag
tycker nog att det är väldans petigt
Camilla
Det blir nog bra ska du se :) Vi godkännare är till för att hjälpa - inte for att stjälpa.
... men ibland undrar man ju...
Egentligen är jag själv ganska petig - men om man vill ha recept inlagda kanske det inte spelar så oootroligt stor roll om det står 0,5 eller ½ (bara som exempel, alltså). Språkligt sett är det ju ok med båda. Folk blir ju helt matta!
[recept]8862288623[/recept]Skulle någon vänlig själ vilja tala om för mig vad det är för fel med dessa recept, dem blir nämligen inte godkända.
Jag försöker att ändra små detaljer hela tiden. Men ICKE
[recept]8862288623[/recept]Skulle någon vänlig själ vilja tala om för mig vad det är för fel med dessa recept, dem blir nämligen inte godkända.
Jag försöker att ändra små detaljer hela tiden. Men ICKE
Parmainbakad marulk med vinmos
Är det inte så att man (av någon outgrundlig anledning) inte får numrera i beskrivningen? Men det brukar väl stå i kommentaren du får skickat till dig när du fått ett recept underkänt?
Jag har på senare tid lyckats få två recept tillfälligt underkända trots att de tidigare varit godkända:
I det första fallet hittade jag ett litet fel som smugit sig in i måttangivelsen - och så redigerade jag receptet. Då blev det inte godkänt! (Då liknade det ett annat recept fast helt nytt. Det ordnade sig sedan eftersom mitt var äldst).
Det andra fallet inträffade igår på mitt Äppelgrötrecept. Jag lade in en bild - fy på mig så dumt gjort - och genast blev det underkänt - trots att det legat i flera år. Så fick jag flytta en mening från beskrivningen till kommentarerna - så petigt, va!?
För mig är dom här recepten solklara, så jag fattar ingenting.Lampan hade tänts ifall dom hade varit mer exakta vad som är fel:@
Använd vedertagna förkortningar - Istället för hekto skriv hg. Använd stor bokstav på ALLA de ingredienser som du har utan mått
Salt
Peppar
osv....
OCH ta bort punkterna (siffrorna) i beskrivningen. Du kan gärna behålla de tomma raderna.
Då bör det gå igenom!
Okey tack snälla, nu har jag gjort små förändringar och hoppas att det funkar.
Fattar fortfarande inte problemet
I det första fallet hittade jag ett litet fel som smugit sig in i måttangivelsen - och så redigerade jag receptet. Då blev det inte godkänt! (Då liknade det ett annat recept fast helt nytt. Det ordnade sig sedan eftersom mitt var äldst).
Jag har också varit med om detta flera gånger, men jag har inte fått inlagt mitt igen, trots att jag skrivit receptet först och att den andra hade kopierat mitt recept in i minsta punkt..... Man kan undra varför de godkände den som kopierat mig?
Hmm Väldigt frustrerande
Hmm Väldigt frustrerande
Har du ändrat till ½ dl i marinadreceptet också borde det gå igenom. Läs igenom reglerna innan du lägger in receptet också. Så får du nog många tips och så går det nog upp lite ljus. :)
och istället för 0,5 tsk skriver du ½ tsk. Lycka till.
Tack daniella, jag ska fixa det också
Det JAG hakar upp mig på i ditt recept är två saker:
* Du skriver ut hela ordet "hekto" - skall skrivas som "hg". (Fast personligen hade jag nog inte använt "hekto" överhuvudtaget även om det är godkänt som mått enligt MK's regler, eftersom många unga inte vet vad det betyder. Jag hade använt 500 g istället.)
* Du skriver "st" - skall inte vara med.
Ett recept som är korrekt i mina ögon och som iaf JAG hade godkänt ser ut så här (lägg märke till mellanslaget mellan "1" och "½" i "1 ½"):
5 hg rå scampi
2 mango
1 stor avokado (eller två små)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 liten chilifrukt
2 msk olivolja till att fräsa upp scampin
1 limefrukt till garnering
Salt
Peppar
Dressing:
1 ½ dl olivolja
½ dl nypressad limesaft
1 tsk mald kummin
1 dl hackad bladpersilja
Havssalt efter smak
Svartpeppar
Klicka på länken "Information och regler" här ovan så kan du läsa under punkt 6 hur ett korrekt recept skall se ut "the MK way" s.a.s.
Småfel brukar vi rätta utan att skicka tillbaka recepten. Men när felen är lite större och/eller många så kan vi inte lägga tid och energi på det utan skickar tillbaka dem med en kommentar om vad som måste ändras för att receptet ska kunna bli godkänt. Det är många recept på kö för att bli godkända och vi är få godkännare så varje enskilt recept kan inte få hur mycket uppmärksamhet som helst.
Hej Mammis
Boz1965 har skrivit ditt recept perfekt (Y)
I ditt recept "Parmainbakad marulk med vinmos" använder du även "burk" som mått. Burk, påse, förpackning, ask, låda mm. godkänner vi inte som mått av den enkla anledningen att innehållet i dessa varierar mycket. Det finns egentligen ingen standard värd namnet i den kategorin. Därför vill vi ha ett mått vi kan se har ett statiskt värde. Ett gram är alltid ett gram och en deciliter är alltid en deciliter Men en burk är oftast inte detsamma som en burk.
Även att den är på 200 g ;)
Det finns en utmärkt vägledning i "Konsten att skriva ett recept som går rakt igenom";
http://www.matklubben.se/?page=rules#recept
Även att den är på 200 g ;)
Du är en gåtornas man, vinciqator
Ok tack alla för hjälpen, nu har jag ändrat igen, fick gå in en extra gång på marulken
för att ta bort "burk" Men att påstå att jag vägrat redigera, då blir jag sur.
Jag har redigerat flera gånger. Hoppas verkligen jag har lyckats nu.
Jag kan förstå att det ska finnas regler hur ett recept ska se ut, men jag
tycker nog att det är väldans petigt
Camilla
Ok tack alla för hjälpen, nu har jag ändrat igen, fick gå in en extra gång på marulken
för att ta bort "burk" Men att påstå att jag vägrat redigera, då blir jag sur.
Jag har redigerat flera gånger. Hoppas verkligen jag har lyckats nu.
Jag kan förstå att det ska finnas regler hur ett recept ska se ut, men jag
tycker nog att det är väldans petigt
Camilla
Det blir nog bra ska du se :) Vi godkännare är till för att hjälpa - inte for att stjälpa.
Ok tack alla för hjälpen, nu har jag ändrat igen, fick gå in en extra gång på marulken
för att ta bort "burk" Men att påstå att jag vägrat redigera, då blir jag sur.
Jag har redigerat flera gånger. Hoppas verkligen jag har lyckats nu.
Jag kan förstå att det ska finnas regler hur ett recept ska se ut, men jag
tycker nog att det är väldans petigt
Camilla
Det blir nog bra ska du se :) Vi godkännare är till för att hjälpa - inte for att stjälpa.
... men ibland undrar man ju...
Egentligen är jag själv ganska petig - men om man vill ha recept inlagda kanske det inte spelar så oootroligt stor roll om det står 0,5 eller ½ (bara som exempel, alltså). Språkligt sett är det ju ok med båda. Folk blir ju helt matta!