Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Svampår.

  • markus 6 september 2011

    Jag har då aldrig sett så mycket svamp i hela mitt liv... Plockar 3-4kg trumpetsvamp på en halvtimme, och sen hem och rensa och torka. Vad ska man göra av all svamp? Torka och spara, ge bort till vänner och familj... Förslag? Kantareller likaså... ofattbara mängder. I-landsproblem, javisst, men ändå...

  • boz1965 6 september 2011

    Det märks på svamppriserna i butikerna och på torget också tycker jag. Kantarellerna på torget här i stan har inte varit så billiga på flera år.

  • The_mama97mia 6 september 2011

    När man får tag på såna mängder svamp är det roligt att testa lite inläggningar.
    Jag har ett recept på inlagda trattkantareller här, vet att det finns recept för vanliga kantareller också, syltade eller inlagda kan det heta.
    Annars är ju torkning en suverän metod, för trumpetsvamp och trattisar, även sopp-hattar i skivor.

    Gå in på www.svampguiden.com och botanisera bland recepten där för inspiration!

  • boz1965 6 september 2011

    Men å andra sidan finns det inget som heter "för mycket svamp" såvida det inte är fotsvamp, hehe. :D

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.