Jag har då aldrig sett så mycket svamp i hela mitt liv... Plockar 3-4kg trumpetsvamp på en halvtimme, och sen hem och rensa och torka. Vad ska man göra av all svamp? Torka och spara, ge bort till vänner och familj... Förslag? Kantareller likaså... ofattbara mängder. I-landsproblem, javisst, men ändå...
boz19656 september 2011
Det märks på svamppriserna i butikerna och på torget också tycker jag. Kantarellerna på torget här i stan har inte varit så billiga på flera år.
The_mama97mia6 september 2011
När man får tag på såna mängder svamp är det roligt att testa lite inläggningar.
Jag har ett recept på inlagda trattkantareller här, vet att det finns recept för vanliga kantareller också, syltade eller inlagda kan det heta.
Annars är ju torkning en suverän metod, för trumpetsvamp och trattisar, även sopp-hattar i skivor.
Gå in på www.svampguiden.com och botanisera bland recepten där för inspiration!
boz19656 september 2011
Men å andra sidan finns det inget som heter "för mycket svamp" såvida det inte är fotsvamp, hehe. :D
Jag har då aldrig sett så mycket svamp i hela mitt liv... Plockar 3-4kg trumpetsvamp på en halvtimme, och sen hem och rensa och torka. Vad ska man göra av all svamp? Torka och spara, ge bort till vänner och familj... Förslag? Kantareller likaså... ofattbara mängder. I-landsproblem, javisst, men ändå...
Det märks på svamppriserna i butikerna och på torget också tycker jag. Kantarellerna på torget här i stan har inte varit så billiga på flera år.
När man får tag på såna mängder svamp är det roligt att testa lite inläggningar.
Jag har ett recept på inlagda trattkantareller här, vet att det finns recept för vanliga kantareller också, syltade eller inlagda kan det heta.
Annars är ju torkning en suverän metod, för trumpetsvamp och trattisar, även sopp-hattar i skivor.
Gå in på www.svampguiden.com och botanisera bland recepten där för inspiration!
Men å andra sidan finns det inget som heter "för mycket svamp" såvida det inte är fotsvamp, hehe. :D