Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äntligen....har guiden "hur man skriver ett recept kommit"

  • lennali 3 april 2008

    Ska lusläsa lite bättre efter det här, men vad jag ser så ser det bra ut. Tack Lind och gänget.
    Lena

  • Heisjo 3 april 2008

    Kanon(Y)(Y)(Y)

    Nu kan det bli rätt!
    tackar:D

  • lennali 3 april 2008

    Aha, jag har då kommit på ett fel som jag gör när jag skriver recept, jag kör med små bokstäver överlag när jag skriver ingredienserna. :o
    Lovar skärpning på direkten, annars är jag rättså duktig om jag får säga det själv. :p
    Ser ni det går nog att lära gamla hundar att sitta. :D
    Får nu hoppas att alla läser denna guide. (Y)
    Lena

  • zonale 3 april 2008

    Tack Matklubben för den överskådliga guiden.(Y)

  • Wombat04 3 april 2008

    Tack tack till Matklubben för receptskrivarguiden! Jag kör också med små bokstäver (eller körde) och likaså med mellanslag av typen 3 - 4 dl i stället för 3-4 dl, för så fick jag lära mig på stenåldern när jag utbildade mig till sekreterare att det skulle vara. Men även gamla hundar kan lära sig sitta (voff voff, vacker tass! :p). Sitter på jobbet och skriver, bäst att vara disciplinerad och återgå till näringen nu!

    Bella
    (Y)

  • lennali 3 april 2008

    Ni tjejer som godkänner recepten, är guiden bra? Finns det nåt som saknas?
    Bra att få veta av er som sitter varje dag och gör detta och ser vår ev slarv fel.

  • lennali 3 april 2008

    Skrivet av lennali den 3 apr 2008

    Ni tjejer som godkänner recepten, är guiden bra? Finns det nåt som saknas?
    Bra att få veta av er som sitter varje dag och gör detta och ser vår ev slarv fel.


    Ska vara "våra ev fel"

  • enAnnan 3 april 2008

    Jag tycker att den är bra!
    Om man verkligen läser allt, och inte bara ser de röda/gröna rutorna..

    Skulle alla läsa den och memorera en del utav det så skulle vårat jobb gå mycket fortare och det skulle bli fler recept för vi skulle hinna mer.

    Jag har suttit och rättat hela eftermiddagen idag och det känns som att det är väldigt få som faktiskt har läst den.
    Så det är väl min uppmaning:
    Att verkligen läsa den!!

    Och att läsa igenom sitt eget recept innan man skickar iväg det så upptäcker man lätt något slarvfel själv.
    Sedan tar det ju inte lång tid att ändra ett eller två slarvfel,
    det är när vi måste byta till små bokstäver, sätta in punkt och komman och en hel drös medmellanslag, ta bort siffror och stjärnor och skriva om lite text som tar tid...

    Jag är nöjd med den och överlycklig om ni försöker följa den
    :)

    Tack lennali för att du frågar

  • Queenie 3 april 2008

    Tycker också guiden blev jättebra och önskar verkligen att alla läser igenom den. Det märks ofta att recept kommer in som är inskrivna i en hast. Min uppmaning till alla är också att läsa igenom receptet en gång NOGA innan ni skickar in det. Det underlättar en hel del om man slipper en massa slarvfel. Naturligtvis kan alla skriva fel och det är ibland svårt att upptäcka sina egna fel, men många av felen försvinner om man läser igenom receptet noggrant.

  • Queenie 3 april 2008

    Kom på en grej jag saknar som jag hade velat ha med. Bland ingredienser är ju egentligen det korrekta om något är valfritt, exempelvis vitlök att man skriver det inom parentes, enligt följande:
    (Vitlök)
    Men då blir det fel i steg 2, där vi fixar inköpslistan. Jag brukar alltid ändra till:
    Vitlök, valfritt

    En annan sak som många gör fel på, när de skriver saker inom parentes så har de mellanslag, vilket är fel.
    Exempel:
    ( det går lika bra med selleri )
    Ska alltså vara
    (det går lika bra med selleri)

    Parenteserna blir ofta fel i steg 2 också, enklast tycker jag är att skriva ett kommatecken.
    Exempel:
    Morot (det går lika bra med selleri)

    Då föredrar jag det så här:
    Morot, det går lika bra med selleri

    Av någon anledning så brukar en av parenteserna falla bort i steg 2. Hade alla skrivit kommatecken istället för parentes hade det varit bra.

  • monel 3 april 2008

    Den såg jättebra ut, men lite svår att hitta. Hoppas alla följer den nu för att förenkla och snabba upp arbetet för de stackarna som godkänner.

    Queenie: Jag brukar skriva ev vitlök är det fel eller funkar det?

  • Queenie 3 april 2008

    Ev vitlök funkar bra monel, det är parenteserna som ställer till det. Ev vitlök betyder ju samma sak som: Vitlök, valfritt.

    Jag har skickat ett mejl till Lind och påpekat att det vore bra om guiden syntes lite tydligare. Mitt förslag är att när du klickar på "Lägg in recept" ska guiden komma upp direkt, därifrån trycker man på "nästa" och kan börja skriva in. På det sättet kan ingen säga att de inte har läst guiden. Många skriver in recept av gammal vana och upptäcker kanske inte därför guiden.

  • tina62 3 april 2008

    Bra att det fins en manual nu. Hoppas att alla läser den.
    Allt har ju en inkörningsperiod.

  • tina62 3 april 2008

    Snälla!
    Nu när vi har en manual så läs den.
    Bilder som inte föreställer maträtten eller baket godkännes ej.

  • gladavmat 3 april 2008

    Hej! Var just in på guiden. Har inte skrivit in något recept ännu då jag just upptäckt denna roliga klubb:D Bra att få lära sig hur man skriver men ni kanske ska ändra stavningen på "skriver" på guidsidan(H) med vänlig hälsning från en nybörjare

  • Queenie 3 april 2008

    Det har jag redan mejlat om, att det är felstavat där, så förhoppningsvis ändras det snart. Jag satt trots allt och läste igenom guiden innan den lades ut på sidan, men tänkte aldrig så långt som att läsa rubriken ...

  • tina62 4 april 2008

    Skrivet av tina62 den 3 apr 2008

    Snälla!
    Nu när vi har en manual så läs den.
    Bilder som inte föreställer maträtten eller baket godkännes ej.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.