Kotletterna har, trots det delikata köttet, en relativt neutral smak. Därför får de en piff genom att marinera kotletterna i en stark kryddblandning. Som tillbehör serveras vildris, marinerad blomkål och en kall senapssås.


Ingredienser:
4 kalvkotletter utan ben
15 g smör
Kryddblandning:
1 1/2 msk. Dijonsenap
4 msk. ströbröd
2 tsk. sött chilipulver
2 tsk. cayennepeppar
salt
Senapssås:
1 dl crème fraiche
1 1/2 dl gräddfil
2 msk. Dijonsenap
1 msk. dill
salt och peppar
Marinerad blomkål:
1 blomkålshuvud
2 msk. olivolja
3 msk. vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor

Tillbehör:
vildris


Tillagning:

Koka riset enligt anvisningen på paketet.
Bred senap på kotletterna och vänd dem i skorpsmulor blandat med kryddor. Stek kotletterna i smöret 4-5 min. på varje sida.
Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ den kallt. Dela blomkålen i små buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten i ca. 4 min. Slå bort vattnet och kyl ner blomkålen.
Rör ihop en marinad av olja, vinäger och pressad vitlök. Vänd blomkålen i marinaden och servera den till kotletterna tillsammans med riset och såsen.

Henrik
2005-10-31