- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Det går ju att använda annat viltkött och även nötkött. Ett väldigt bra recept och utan enbär :-) Var inte rädd för ansjovisen, den ger bara en väldigt god sälta.
Instruktioner
- Putsa steken och bind upp den om det behövs.
Klappa in rejält med salt och peppar runt om steken.
- Bryn den ordentligt i en stekgryta. Bryn löken och morötterna. Lägg i lagerblad och några kryddpepparkorn.
- Späd med buljongen och stek sakta under lock ca 1,5 timma till ca 70 grader innertemperatur. Svep in den i folie och låt den vila under tiden du gör såsen.
- Ta upp steken och sila skyn ner i en kastrull.
Koka på hög värme en stund utan lock och späd med grädden.
- Red såsen och tillsätt de mosade ansjovisarna.
Låt såsen småkoka i 10 minuter.
- Skär steken i tunna skivor.
- Servera med kokt potatis, sås, saltgurka, lingon, ärter och morötter.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar