Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Älgstek med gräddsås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Det går ju att använda annat viltkött och även nötkött. Ett väldigt bra recept och utan enbär :-) Var inte rädd för ansjovisen, den ger bara en väldigt god sälta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa steken och bind upp den om det behövs. Klappa in rejält med salt och peppar runt om steken.
  2. Bryn den ordentligt i en stekgryta. Bryn löken och morötterna. Lägg i lagerblad och några kryddpepparkorn.
  3. Späd med buljongen och stek sakta under lock ca 1,5 timma till ca 70 grader innertemperatur. Svep in den i folie och låt den vila under tiden du gör såsen.
  4. Ta upp steken och sila skyn ner i en kastrull. Koka på hög värme en stund utan lock och späd med grädden.
  5. Red såsen och tillsätt de mosade ansjovisarna. Låt såsen småkoka i 10 minuter.
  6. Skär steken i tunna skivor.
  7. Servera med kokt potatis, sås, saltgurka, lingon, ärter och morötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.