Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelfluff med vin och mandel

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Försvinnande gott är en gammal välkänd reklamslogan från bio. Tänk på den när du bjuder på den här desserten - en frisk och lätt final efter en kraftig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena och skär dem i bitar. Låt dem sakta smälta ned tillsammans med vin, citronsaft och ingefära. Det tar ca 20 minuter. När äpplena svalnat något passerar du dem genom en sil och ställer dem i kylskåpet.
  2. Vispa äggvitorna med sockret (mängden beror på hur söta äpplena är) tills massan blir riktigt styv. Blanda försiktigt ned de vispade äggvitorna i det väl kylda äppelmoset.
  3. Servera gärna i portionsglas och toppa med den flagade mandeln, som blir godast om man rostar den lätt i stekpanna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.