Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Äppelpaj med knäckigt täcke

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Efter ett recept i senaste Buffétidningen. Oerhört lättbakad, inte alltför mäktig och vansinnigt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Dra från värmen. Blanda i alla övriga ingredienser utom äpplena.
  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smord ugnssäker form. Fördela smeten över.
  3. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen är gyllenbrun och knäckig. Servera med glass eller vaniljvisp.
  4. (Originalreceptet innehöll även ½ tsk bakpulver och 2 msk mjölk, men jag glömde bort de två sista ingredienserna och resultatet blev kanon, så jag kommer att utesluta dem även i fortsättningen.)
  5. Pajen står sig väl i kylskåp i flera dagar.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Algot 26 oktober 2008

    Otroligt god! Lagom knäckig och söt! Den kommer jag att göra snart igen!

  • Starlight-78 26 oktober 2008

    Denna testade jag förra helgen, jättemumsig och rekommenderas varmt!

  • Okänd 2 november 2008

    Supergod....Har detta recept själv.

  • marwis 1 november 2009

    Jättegod! Kan rekommendera att riva äpplena istället för att skiva dem.

  • dillan 15 augusti 2010

    Jättegod. Men jag använde hela receptet med bakpulver och mjölk. Jag hade inga äpplen hemma så jag tog färska aprikoser som blev supergott och annorlunda. Hade vispad grädde till, alla som åt tyckte att den var fantastiskt god.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.