Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Godaste ättiksströmmingen

 
  • Serverar: 4-10 portioner
Skriv ut

Min morfar o mormor älskade denna :-) (liksom jag) inte dåligt betyg från en som gjort inlagd strömming hela livet ! Tror det är mängden kryddor o lök o örter som gör susen :-) Även löken o moroten blir smaskens att inmundiga. Provat andra recept ur denna bok också, kan Varmt rekommendera om man gillar stömming. Jag hatar dess ben, men i lag eller i låda med grädde el dyl, så "försvinner" benen !

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Salta o peppra. Strö hackad persilja på varje file´ och vik ihop. (på "bredden") Vänd i grovt rågmjöl. Stek strömmingen vackert brun i smöret. Låt svalna.
  2. Varva strömmingen i en större kruka eller bunke med rödlöken, moroten, repad dill, kryddorna.
  3. Rör bara ihop lagen- tills sockret är helt smält. Slå över strömmingen, den skall täcka helt !
  4. Låt stå i kylskåp minst 1 dygn
  5. Njut den sedan som på bilden eller till en stadigare frukost/vickning med hårt/grovt bröd och kokt ägg.
  6. (läst på andra ställen, en rek att steka flundrorna i ugn på 250 grader, kanske smidigt !)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.