- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Krämiga portionspajer som passar lika bra till picknic, knytkalas och barnkalas, som till en buffé. Det skulle nog vara gott med nån matsked klippt dill i äggstanningen, vilket jag glömde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader
Hacka ihop pajdegen, vänta med vattnet till sist så den inte blir för kladdig. Låt den vila i kylen medan räkorna skalas och hackas grovt
(Ta undan 12 st att lägga överst)
- Tryck ut degen i formarna (behöver inte smörjas) och förgrädda i 10 min i övre delen av ugnen
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk och kryddor efter smak.
Fördela ädelosten och de hackade räkorna (utom 12 st) direkt i de förgräddade formarna. Tillsätt äggsmeten och lägg en hel räka överst på varje. Strö över den starka osten
Ställ in dem i mitten av ugnen och grädda ca 20 minuter, eller tills äggstanningen har stannat, de är krämiga inuti och har fått fin färg
Publicerat den
7 december 2010
Kommentarer
Skriv kommentar
det måste vara nåt som fattas i degen,smör t.ex.
Attans! Ber om ursäkt för missen, naturligvis måste det till smör/margarin. 125g ska det vara, blir lite svårt att få ihop det hela annars :-) Tack för att du påpekade det./ Ciina
det var så lite så.lätt och göra en miss om man har lite bråttom t.ex. :)
Jätte gott ...men jag gjorde en hel paj ...nästa gång tar jag både dill och 1 kg räkor ...supergott ...en favorit .Tack för receptet .
Mja... Den smakade okej, men jag var inte sådär jätteförtjust i dragonen... Nästa gång utesluter jag den och har i mer dill istället. Bytte även ut ädelosten mot mozzarella, det kan ha varit en anledning till att dragonen inte gjorde sig så bra!