Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelost- och valnötspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel och mycket god matpaj. Passar utmärkt att göra som stor paj. Men rekommenderas också att göras i mini-pajformar för t.ex. en buffé eller ett mingel. Valnötterna får en väldigt fin konsistens i pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, margarin och vatten till en jämn deg. Tryck ut degen i pajformen (30 cm i diameter eller två mindre formar), nagga med gaffel och förgrädda i 10 minuter.
  3. Blanda ägg, mjölk, den rivna osten, salt och peppar i en skål.
  4. Grovhacka valnötterna och finriv ädelosten. Täck botten av pajformen med valnötter och ädelost. Häll på ost- och mjölkblandningen.
  5. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 40 minuter.
  6. Ät gärna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.