Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostfyllda Hamburgerspett med Bacon

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Nykomponerad av frugan idag. Ack såååå gott :) Kan träkolsgrillas eller stekas på traditionellt sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöken och lägg ner den i en liten burk med oljan och låt oljan dra in. Gärna dagen innan.
  2. Gör i ordning 6 st 90 grams hamburgare eller använd de 6 färdiga.
  3. Blanda hamburgerkryddorna och krydda burgarna på båda sidor. Ta en hamburgare för sig och "skåla" den lite i mitten och klicka i en ostklick och bacon. Smeta ut det i en linje och stäng hamburgaren och rulla den så den blir som en kavel i formen. Upprepa på alla burgarna. Kör igenom träspettet.
  4. Hetta upp spisen, häll i stekolja och färgpulvret och låt det blandas. Lägg i spetten i pannan och häll över vitlöksoljan jämt fördelat över spetten. Rulla "hamburgerrulladerna" runt i pannan så de får en jämn färg av både stekning och färgpulvret.
  5. Vid grillning: Lägg spetten på grillen och pensla därefter på vitlöksoljan, som ska vara färdigblandad med färgpulvret vid grillning, jämt fördelat runt om för fin färg.
  6. Servera med ris, sallad och ett par-tre kalla såser.
  7. Såsrekommendation: Kall bearnesås, tzatsiki och tandooridressing. (det hade vi idag)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.