Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostgratinerad fläskfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Supergod fläskfile!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär fläskfilén i skivor. Bryn köttet, salta och peppra. Skär purjolöken i mindre bitar (ca 1cm). Förväll grönsakerna några minuter i lättsaltat vatten.
  3. Låt vispgrädden koka ihop och blanda därefter ner creme fraichen. Tillsätt soya och smaka av med salt.
  4. Lägg först i grönsakerna och sedan köttet på ett gratängfat. Häll över såsen och smula över ädelosten.
  5. Gratinera i ugnen ca 20 min. tills osten smält och fått fin färg.
  6. Denna rätt kan med fördel göras dagen innan. Täck då över den och ställ den kallt. Serveras med ris, pasta eller potatisgratäng.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tuck 22 maj 2009

    Hej! Tack för ett jättebra recept.Det här kommer jag göra fler gånger. En klar 5 a Hälsn.Tuck

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.